این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۷، شماره ۱۴۵، صفحات ۷۵-۹۰

عنوان فارسی استفاده از گیاهان دارویی در جیره میش‌های شیرده و تاثیر آن بر عملکرد و فراسنجه‌های خون بره‌های ماده شیرخوار
چکیده فارسی مقاله در این مطالعه اثر افزودن مخلوط گیاهان دارویی به جیره میش‌های شیرده بر عملکرد، خواص آنتی‌اکسیدانی و فراسنجه‌های خون بره‌های ماده‌ شیرخوار بررسی شد. تعداد 24 رأس میش شیرده نژاد رومن زایش اول همراه با 24 رأس بره ماده سه تا پنج روزه با میانگین وزن 0.15 ± 3.17 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی برای 65 روز در جایگاه‌های انفرادی نگهداری شدند. گروه‌های آزمایشی میش‌ها شامل: 1-شاهد (جیره پایه)، 2-جیره پایه + 15 گرم گیاهان دارویی (60 درصد زیره سبز، 30 درصد گشنیز و 10 درصد نعناع فلفلی)، 3-جیره پایه + 15 گرم گیاهان دارویی (45 درصد زیره سبز، 45 درصد گشنیز و 10 درصد نعناع فلفلی) و 4-جیره پایه + 15 گرم گیاهان دارویی (30 درصد زیره سبز، 60 درصد گشنیز و 10 درصد نعناع فلفلی) در روز به ازای هر میش بودند. بره‌‌ها هر دو هفته یکبار، توزین و در پایان آزمایش، از رگ وداج بره‌ها خون‌گیری شد. وزن نهایی (21.64 در برابر 16.89 کیلوگرم) و افزایش وزن روزانه (276.67 در برابر211 گرم) بره‌های تیمار دوم بیشتر از شاهد بود (0.05>P). درصد پراکندگی گلبول‌های قرمز در تیمارهای دوم و سوم کمتر از گروه شاهد بود. ظرفیت آنتی‌اکسیدانی خون بره‌های تیمار دوم بالاتر از گروه شاهد (0.09 در برابر 0.04 میلی‫‌مول در لیتر) بود (0.05>P). افزودن مخلوط زیره، گشنیز و نعناع فلفلی به ترتیب با نسبت‌های 60، 30 و10 درصد به جیره میش‌های شیرده سبب بهبود افزایش وزن روزانه و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی خون بره‌های ماده شیرخوار شد و اثرات نامطلوبی بر هماتولوژی و فراسنجه‌های خون مشاهده نشد. ‬‬‬‬‬
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آسپارتات آمینوترانسفراز،تری‌گلیسرید،زیره سبز،گشنیز،نعناع فلفلی،

عنوان انگلیسی The use of medicinal plants in the diet of lactating ewes and its effect on performance and blood parameters of suckling female lambs
چکیده انگلیسی مقاله In this study, the effect of adding a mixture of medicinal plants to the diet of lactating ewes on growth performance and antioxidant properties of suckling female lambs was investigated. Twenty-four lactating Roman ewes at first lambing along with 24 female lambs of three to five days old weighing 3.17 ± 0.15 kg were kept in individual pens for 65 days in a completely randomized design. Experimental groups of ewes included: 1-control (basal diet), 2-basal diet + 15g of herbal powder including 60% cumin, 30% coriander and 10% peppermint, 3-basal diet + 15g of herbal powder including 45% cumin, 45% coriander and 10% peppermint and 4-basal diet + 15g of herbal powder including 30% cumin, 60% coriander and 10% peppermint. Lambs were weighed every two weeks and, blood was taken from the lamb's jugular vein at the end of experiment. The final weight (21.64 vs. 16.89 kg) and ADG (276.67 vs. 211 g) of lambs in second treatment were higher (P<0.05) than the control. The RDW in the second and third treatments was lower than that of control. The blood total antioxidant capacity of lambs in the second treatment was higher (P<0.05) than control (0.09 vs. 0.04 mmol/l). Incorporation a mixture of cumin, coriander and peppermint in proportions of 60, 30 and 10%, respectively, to the diet of lactating ewes improved the ADG and blood total antioxidant capacity of female suckling lambs, and no adverse effects were observed on hematology and blood parameters
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله آسپارتات آمینوترانسفراز,تری‌گلیسرید,زیره سبز,گشنیز,نعناع فلفلی

نویسندگان مقاله وحیدالله چرخی |
دانشجوی دکتری تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.

فردین هژبری |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.

هادی حجاریان |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_133056_a3d4ea8c3870e572b1d81bd78167f5e8.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات