این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۷، شماره ۱۴۵، صفحات ۹۱-۱۰۲

عنوان فارسی بررسی ارزش تغذیه ای ریشه چه جو و تاثیر آن بر رشد و عملکرد دستگاه گوارش و خصوصیات بستر جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله در آزمایش حاضر، از 336 قطعه جوجه یک‌روزه گوشتی (سویه راس 308) در قالب یک طرح کاملاً تصادفی استفاده شد و اثرات سطوح مختلف ریشه‌چه جو به عنوان یک ماده خوراکی در تغذیه جوجه‌های گوشتی مورد ارزیابی قرار گرفت. تیمارهای مورد استفاده شامل یک جیره شاهد بر پایه ذرت و کنجاله سویا و سه تیمار آزمایشی حاوی 5/1، 3 و 5/4 درصد ریشه چه جو بود. نتایج آزمایش نشان داد که با افزودن ریشه‌چه جو، میزان اضافه وزن و مصرف خوراک جوجه‌ها کاهش یافت. ضریب تبدیل خوراک افت معنی‌داری در سطوح 3 و 5/4 درصد ریشه‌چه نسبت به گروه شاهد نشان داد. استفاده از ریشه‌چه جو در سطح 5/4 درصد موجب افزایش ویسکوزیته مواد هضمی و کاهش نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت در ژژنوم، در مقایسه با گروه شاهد گردید. در نتیجه گیری کلی، استفاده از ریشه‌چه جو تا سطح 5/1 درصد خوراک جوجه‌های گوشتی امکان‌پذیر است و سطوح بالاتر موجب کاهش عملکرد رشد می‌گردد. کاهش رشد در سطوح بالای ریشه‌چه جو مرتبط با افت مصرف خوراک، افزایش ویسکوزیته مواد هضمی و کاهش نسبت طول پرز به عمق کریپت در روده کوچک (ژژنوم) می. استفاده از ریشه‌چه جو در سطح 5/4 درصد، با بالابردن معنی دار رطوبت بستر، موجب کاهش کیفیت بستر گردید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ریشه‌چه جو،جوجه‌ گوشتی،عملکرد رشد،

عنوان انگلیسی Nutritive Value of Barley Radicles: Influence Upon Broiler Growth Performance, Gut Function, and Litter Quality
چکیده انگلیسی مقاله In the present study, a total of 336 one-day-old broiler chickens (Ross 308 strain) were used in a completely randomized design with four treatments to evaluate the effects of barley rootlets (BR) as a feedstuff in broiler nutrition. Dietary treatments consisted of a control group based on corn and soybean meal, along with three additional treatments, similar to the control but including 1.5, 3.0, and 4.5% BR. Feeding diets containing BR impaired broiler growth performance as reflected in poor feed conversion ratio and body weight gain. Inclusion of BR at 4.5% significantly increased digesta viscosity in jejunum and reduced the villus height to crypt depth ratio with concomitant increase in the moisture content of the litter. In conclusion, the use of BR can be limited up to 1.5% and the levels above that impair broiler response. Poor growth performance resulting from BR was associated with reduced feed consumption, increased viscosity of intestinal contents, and reduced villus height to crypt depth ratio. Levels of BR above 4.5% caused poor litter quality as indicated by higher moisture content in the litter.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله ریشه‌چه جو,جوجه‌ گوشتی,عملکرد رشد

نویسندگان مقاله متین رنجبر |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد

فریبرز خواجعلی |
گروه علوم دامی دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

مهران ترکی |
گروه علوم دامی دانشگاه رازی کرمانشاه

فریبا رفیعی |
گروه اصلاح نبات و بیوتکنولوژی، دانشگاه شهرکرد


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_133057_6d3c8039a37c624385d3ebc86f81d61e.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات