این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۷، شماره ۱۴۵، صفحات ۱۰۳-۱۱۸
عنوان فارسی
ویژگیهای سیلویی و ارزش غذایی جیرههای کاملاً مخلوط سیلوشده حاوی سطوح مختلف پسماند پوستگیری پسته با روش برونتنی
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش با هدف تعیین اثر افزودن سطوح متفاوت پسماند پوستگیری پسته بر ترکیب شیمیایی، خصوصیات تخمیری و مؤلفههای تولید گاز جیرههای کاملاً مخلوط سیلوشده در شرایط برونتنی انجام شد. جیره ها با نسبت 60 درصد مواد خشبی (یونجه، کاه و علوفه ذرت) و 40 درصد کنسانترهای بر اساس ماده خشک با چهار سطح پسماند پسته (صفر، 5، 10 و 15 بر اساس ماده خشک) با هم مخلوط و در سطلهای پلاستیکی دو لیتری سیلو شد و طی زمانهای 30، 45 و 60 روز پس از سیلو شدن، مورد ارزیابی و نمونه گیری قرار گرفتند. ویژگیهای سیلویی، ترکیب شیمیایی، تخمیرپذیری (با روش آزمون تولید گاز)، غلظت نیتروژن آمونیاکی، درصد اسید لاکتیک و انرژی قابل متابولیسم نمونه-ها تعیین شد. دادهها در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی تجزیه آماری شدند. نتایج نشان داد افزودن 15 درصد پسماند پوستگیری پسته در جیرههای کاملاً مخلوط سیلوشده سبب کاهش میزان ماده خشک، ماده آلی، الیاف نامحلول در شویندهخنثی و اسیدی، غلظت نیتروژن آمونیاکی و درصد اسید لاکتیک سیلاژها گردید (05/0>P). در مقابل، با افزودن پسماند پسته میزان pH، چربی خام، خاکستر و انرژی قابل متابولیسم افزایش یافت (05/0>P). همچنین، جیره کاملاً مخلوط سیلوشده بدون پسماند، دارای بالاترین نمره ارزیابی حسی نسبت به سایر جیرهها بود (05/0>P). حجم گاز تولیدشده و گوارشپذیری ماده خشک در شرایط برونتنی در 45 روز پس از سیلو کردن با افزایش پسماند پسته در جیرهها کاهش یافت (05/0>P). بر اساس نتایج، این پژوهش میتوان تا 10 درصد از پسماند پوستگیری پسته در سیلاژهای خوراک کامل استفاده نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ارزش غذایی،بقایای پسته،سیلاژکاملاً مخلوط،
عنوان انگلیسی
Silage characteristics and nutritional value of total mixed rations silage containing different levels of pistachio peeling residues by in vitro method
چکیده انگلیسی مقاله
This study aimed to determine the effect of adding different levels of pistachio peeling residues (PPR) on chemical composition, in vitro fermentation characteristics, and gas production components of total mixed ration silage (TMRS). The rations were prepared by mixing 60% fodder material (alfalfa, straw, and corn silage) and 40% concentrate based on dry matter (DM) with four levels of PPR (0%, 5%, 10%, and 15%) and ensiled in two-liter containers for evaluation and sampling at three times interval (30, 45, and 60 days). Silage characteristics, chemical composition, fermentability (by gas test), NH3-N concentration, lactic acid, and ME of the samples were measured. Data was statistically analyzed using of a completely randomized experiment for each period of time. Results showed that using of 15% PPR in TMRS decreased DM, OM, NDF, ADF, NH3-N, and lactic acid content significantly (P<0.05). However, pH, ash, EE, and ME were increased by adding different levels of PPR in TMRS (P<0.05). Additionally, TMRS without PPR had the highest sensory evaluation compared to other silages (P<0.05). Gas production and in vitro apparent DM digestibility decrease in 45 days after ensiling by adding PPR to TMRS (P<0.05). Based on the results, it is possible to use up to 10% of the PPR in TMRS.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
ارزش غذایی,بقایای پسته,سیلاژکاملاً مخلوط
نویسندگان مقاله
فاطمه اکبری |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی علومدامی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران.
امید دیانی |
استاد گروه مهندسی علومدامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران.
محمد مهدی شریفی حسینی |
استادیار گروه مهندسی علومدامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران.
زهره حاج علیزاده |
دانشآموخته دکتری، گروه مهندسی علومدامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران.
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_133058_a540811a0edd463769ad74a2e36c954c.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات