این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۷، شماره ۱۴۵، صفحات ۱۳۷-۱۵۲
عنوان فارسی
ترکیب شیمیایی و مواد ضدتغذیهای علوفۀ سالیکورنیا بیگلوی (Salicornia bigelovii) و تأثیر گنجاندن آن در جیره بر مصرف خوراک، عملکرد رشد و قابلیت هضم مواد مغذی در برههای پرواری
چکیده فارسی مقاله
هدف از این تحقیق، بررسی اثر تغذیۀ علوفۀ سالیکورنیا بیگلوی بر عملکرد رشد و لاشۀ برههای پرواری بود. آزمایش با استفاده از 63 رأس بره نر افشاری در قالب طرح کاملاً تصادفی با هفت تیمار و نه تکرار طی 100 روز انجام شد. تیمارها عبارت بودند از: جیرۀ بدون سالیکورنیا (شاهد) و جیرههای حاوی 45، 90، 135، 180، 225 و 270 گرم سالیکورنیا به جای یونجه در کیلوگرم مادۀ خشک جیره. سالیکورنیا نسبت به یونجه حاوی مقادیر کمتری پروتئین، نیترات و فیبر شوینده خنثی (NDF) بود، اما مقادیر بیشتری خاکستر، سدیم، اگزالات و ترکیبات فنولی داشت. تغذیۀ سطوح افزایشی سالیکورنیا موجب افزایش خطی مصرف روزانۀ آب شد (05/0>P). مصرف روزانۀ ماده خشک با افزایش سالیکورنیا بیشتر شد (05/0=P)، اما مصرف ماده آلی و پروتئین خام تغییر نکرد. تغذیۀ سالیکورنیا اثر معنیداری بر رشد روزانه و ضریب تبدیل بر اساس مادۀ آلی جیره نداشت، اما در سطوح 135 گرم و بیشتر، موجب افزایش ضریب تبدیل بر اساس مادۀ خشک جیره شد. ضرایب هضم ماده خشک (072/0=P) و خاکستر (012/0=P) با افزایش مصرف سالیکورنیا روند افزایشی، و قابلیت هضم NDF روند کاهشی (048/0=P) نشان داد، اما قابلیت هضم مادۀ آلی، پروتئین خام و عصارۀ اتری و بازدۀ لاشه تغییری نداشت. درمجموع، تغذیۀ علوفۀ سالیکورنیا تا 270 گرم در کیلوگرم ماده خشک جیره (با نسبت علوفه به کنسانترۀ 30 به 70) موجب افزایش مصرف آب حیوانات شد، اما اثر منفی بر عملکرد برههای پرواری نداشت و میتوان آن را بهعنوان جایگزین بخشی از علوفۀ جیره در گوسفندان نر افشاری توصیه نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلیدواژگان پروار،گوسفند،گیاه سالیکورنیا،گیاهان شورزی،عملکرد رشد،
عنوان انگلیسی
Chemical composition and anti-nutrients of Salicornia bigelovii and the effect of its dietary inclusion on feed intake, growth performance, and nutrient digestibility in fattening lambs
چکیده انگلیسی مقاله
This research aimed to assess the effect of feeding Salicornia bigelovii fodder on the growth and carcass performance of fattening lambs. The experiment was conducted using 63 male Afshari lambs in a completely randomized design with seven treatments and nine replications for 100 days. The treatments were diet without Salicornia (control) and diets containing levels of 45, 90, 135, 180, 225, and 270 g Salicornia, instead of alfalfa/kg DM. Compared to alfalfa, Salicornia contained lower amounts of protein, nitrate, and neutral detergent fiber (NDF), but higher content of ash, sodium, oxalate, and phenolic compounds. Feeding increasing levels of Salicornia caused a linear increase in daily water consumption (P<0.05). Daily intake of DM increased with increasing Salicornia levels (P=0.05), but consumption of organic matter (OM) and crude protein did not differ. Salicornia feeding had no significant effect on daily growth and feed conversion based on diet OM, but at levels of 135 g and more, it caused a decrease in feed conversion based on diet DM. Digestibility of DM (P=0.072) and ash (P=0.012) increased and NDF digestibility decreased (P=0.048) with increasing Salicornia consumption, but the digestibility of OM, crude protein and ether extract, and carcass yield did not change. Overall, feeding Salicornia up to 270 g/kg diet DM (with a forage-to-concentrate ratio of 40:60) increased the water consumption of animals, but it did not have a negative effect on the performance of fattening lambs, and it can be recommended to replace a portion of the diet forage in male Afshari sheep.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
کلیدواژگان پروار,گوسفند,گیاه سالیکورنیا,گیاهان شورزی,عملکرد رشد
نویسندگان مقاله
مهدی رجبی |
دانشجو دکتری، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
یوسف روزبهان |
استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
جواد رضائی |
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_133061_669c6635780bb3bc009108f53770a7ac.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات