این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۷، شماره ۱۴۵، صفحات ۱۶۹-۱۸۴

عنوان فارسی مزایای جایگزین کردن اوره آهسته رهش بجای اوره معمولی یا منابع پروتئین گیاهی درجیره نشخوارکنندگان-(مقاله مروری)
چکیده فارسی مقاله پروتئین جیره نقش مهمی در تغذیه نشخوارکنندگان دارد، زیرا علاوه بر تأمین اسیدهای آمینه، منبع نیتروژن برای ساخت پروتئین میکروبی است. قیمت بالا و محدودیت در تأمین پروتئین جیره غذایی، به‌ویژه برای دام‌های پر‌تولید یکی از نگرانی‌های مهم دامدران می‌باشد. منابع پروتئین گیاهی به مدت طولانی به‌عنوان منبع عالی پروتئین خام برای نشخوارکنندگان مورد استفاده قرار گرفته است، اما به دلیل مصرف مستقیم توسط انسان و بالارفتن قیمت، مصرف آن در تغذیه دام با محدویت مواجه شده است. به دلیل توانایی نشخوارکنندگان در استفاده از نیتروژن غیر پروتئینی و به طور عمده اوره، به عنوان یک جایگزین برای تأمین بخشی از پروتئین، در جیره نشخوارکنندگان به کار می‌رود. اوره در شکمبه به آمونیاک تبدیل شده، و باکتری‌های هضم کننده الیاف در شکمبه نیز برای تکثیر نیاز به آمونیاک دارند. نرخ تجزیه اوره معمولی در شکمبه سریعتر از رشد میکروب‌ها و هضم کربوهیدرات‌های ساختمانی است. لذا باعث کاهش راندمان استفاده از نیتروژن وحتی مسمومیت در دام می‌شود. اوره آهسته‌رهش نوعی از اوره است که سرعت آزادسازی نیتروژن در شکمبه را کاهش می‌دهد. جایگزینی آن بجای اوره معمولی در جیره دام‌های نشخوارکننده که با محدودیت مواد پروتئینی مواجه هستند، ضمن تأمین نتیروژن پایدار، خطرات اوره معمولی را برای دام نخواهد داشت. این مقاله تاثیرات استفاده از اوره آهسته‌رهش در جیره نشخوارکنندگان به جای اوره معمولی و یا منابع پروتئین گیاهی بر مصرف خوراک، قابلیت هضم، فراسنجه‌های تخمیر، رشد و صفات تولیدی، فراسنجه‌های خون و خصوصیات لاشه را مرور می‌نماید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اوره آهسته رهش،نشخوارکنندگان،قابلیت هضم،فراسنجه های تخمیر،صفات لاشه،

عنوان انگلیسی Advantages of replacing slow-release urea instead of common urea or plant protein sources in ruminant diets (Review)
چکیده انگلیسی مقاله Dietary protein plays an important role in ruminant nutrition, because in addition to providing amino acids, it’s a nitrogen source for microbial protein synthesis. Providing protein, especially for high-producing livestock, is one of the most important concerns of livestock farmers. Soybean meal has been used for a long time as an excellent source of CP for ruminants, but with the increase in its price, has challenge due to the limitation of production and direct consumption by humans. Due to the ability of ruminants to use NPN (urea), nitrogen unit density and its low price, it has been used as an alternative in ruminant diets. Urea is converted into ammonia in the rumen, on the other hand, fiber-digesting bacteria in the rumen need ammonia to growth. Hydrolysis of common urea is faster than the growth of microbes and the digestion of structural carbohydrates in the rumen, so it will reduce the efficiency of nitrogen use and even nitrogen poisoning in livestock. Slow-release urea (SRU) is a type of urea that slows release of nitrogen in the rumen. Substitution of SRU instead of common urea in the diet of ruminants that have a limit with protein sources can reduce the competition between humans and animals. Also, it will not have the dangers of common urea for livestock. This article review the effects of using SRU instead of common urea and plant protein sources in ruminants diet on feed intake, digestibility, fermentation parameters, growth and production, blood parameters and carcass characteristics.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله اوره آهسته رهش,نشخوارکنندگان,قابلیت هضم,فراسنجه های تخمیر,صفات لاشه

نویسندگان مقاله علیرضا چگنی |
استادیار پژوهشی بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خرم آباد، ایران.


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_133063_e4511371a9588f410f80e8c91bb58264.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات