این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۱۹، شماره ۱، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
تاثیر پودر دارچین بر فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی، کبدی و ترکیبات شیمیایی بدن ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
چکیده فارسی مقاله
هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر پودر دارچین (
Cinnamomum
verum
) بر فعالیت آنتیاکسیدانی، آنزیمهای کبدی و ترکیبات شیمیایی بدن بچه ماهیان انگشت قد قزلآلای رنگینکمان (
Oncorhynchus
mykiss
)
بود. بچه ماهیان با میانگین وزن 5
±
20 گرم در 5 تیمار (شاهد، 1، 3، 6 و 12 گرم پودر دارچین در 1 کیلوگرم غذا) با 3 تکرار در مدت 8 هفته مورد بررسی قرارگرفتند. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت دارچین، فعالیت آنزیمهای
AST
و
ALT
کاهش معنیداری یافت (05/0
p
<
)، اما روند کاهش آنزیم
ALP
معنی دار نبود
(05/0
p
>
). تغییرات چربی و پروتئین بدن به ترتیب با کاهش و افزایش معنیداری همراه بود
(05/0
p
<
)، اما میزان خاکستر و رطوبت فیله ها تغییرات معنیداری نشان نداد
(05/0
p
>
). سطح فعالیت آنزیمهای سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز سرم خون با افزایش معنیداری مواجه شد
(05/0
p
<
)، اما سطح آنزیم مالون دی آلدئید با کاهش معنیداری همراه بود
(05/0
p
<
). با توجه به یافته های تحقیق حاضر، پودر دارچین در غلظت های 6 و 12 گرم
در هر کیلوگرم خوراک میتواند سبب بهبود شاخصهای آنتی اکسیدانی، آنزیمهای کبدی و ترکیبات شیمیایی بدن بچه ماهیان انگشت قد قزلآلای رنگینکمان گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
قزلآلای رنگینکمان، دارچین، شاخصهای آنتیاکسیدانی، ترکیبات شیمیایی بدن، آنزیمهای کبدی
عنوان انگلیسی
Effect of Cinnamomum verum Powder on the antioxidant defense, liver enzymes and chemical composition muscle of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)
چکیده انگلیسی مقاله
In this research, the effects of dietary cinnamomum powder (
Cinnamomum verum
) on the antioxidant defense, liver enzymes and chemical composition body of fingerling rainbow trout (
Oncorhynchus mykiss
) were investigated. 750 specimens of rainbow trout with initial average weight of 20±5 g were separate in five treatments of 0, 1, 3, 6 and 12 g cinnamon powder per kg diet. Findings were done in three replicates for 60 days in 15 fiberglass tanks with capacity of 1000 liters. The results showed that with increasing cinnamomum concentration, the activity of AST and ALT enzymes decreased significantly (P< 0.05), but the trend decrease of ALP enzyme was not significant (P> 0.05).The activity levels of superoxide dismutase and Catalase in serum increased significantly but the level of malondialdehyde decreased significantly with increasing the amount of plant powder in the diet (P<0.05). Analysis of chemical composition showed that the highest and lowest mean protein and fat content of the treatments were in the treatment of 12 g kg
-1
of cinnamon powder respectively that significant difference between treatments (P< 0.05). There was no significant difference between mean of moisture and ash content among treatments (P> 0.05). According to the finding of the present research, cinnamomum powder at a concentration of 6 and 12 grams per kilogram of food can improve antioxidant indices, liver enzymes and chemical composition muscle of rainbow trout fingerlings.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Oncorhynchus mykiss, Cinnamon, chemical composition body, antioxidant indices, liver enzymes
نویسندگان مقاله
عبدالرضا فتاحی |
حمید فغانی | hamid faghani
مجید محمدنژاد شموشکی |
گروه شیلات، واحد بندرگز، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرگز، ایران
سیدحامد موسوی ثابت |
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، واحد صومعه سرا،گیلان، ایران
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-608-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات