این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بهره برداری و پرورش آبزیان، جلد ۱۳، شماره ۴، صفحات ۲۱۲-۲۲۶

عنوان فارسی تعیین موثرترین اسانس در جلوگیری از رشد باکتری‌ها و تاثیر آن بر خصوصیات فیلم پروتئینی حاوی نانوسلولز باکتریایی
چکیده فارسی مقاله در این تحقیق، تاثیر اسانس‌های (رازیانه، درمنه، هل، شوید، زنجبیل و ژرانیوم) به صورت جداگانه بر باکتری‌های (اشریشیاکلای، لیستریا مونوسیتوجنز، استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس) به دو روش چاهک و دیسک دیفیوژن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد در هر دو روش اسانس ژرانیوم بیشترین میزان بازدارندگی رشد را نشان داده است. سپس اسانس ژرانیوم به عنوان اسانس انتخابی با سه سطح (1، 5/1 و 2) درصد به فیلم پروتئینی حاوی 3 درصد نانوسلولز باکتریایی افزوده و خواص فیزیکی، مکانیکی و ظاهری نانوکامپوزیت‌ها مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد با افزودن اسانس به نانوکامپوزیت، مقاومت کششی و ازدیاد طول در نقطه شکست در همه فیلم‌ها کاهش قابل توجهی نشان داد و میزان نفوذپذیری به بخار آب، رطوبت و حلالیت فیلم‌ها با افزودن نانوذرات افزایش نشان داد. کدورت فیلم‌ها نیز با افزودن مقادیر اسانس افزایش یافت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کلمات کلیدی اسانس،فیلم پروتئینی،فانوس ماهی،نانوسلولز باکتریایی،ژرانیوم،

عنوان انگلیسی Determination of the most effective essential oil in preventing the growth of bacteria and its effect on the properties of the protein film containing bacterial nanocellulose
چکیده انگلیسی مقاله In this research, the effect of essential oils (fennel, mugwort, cardamom, dill, ginger and geranium) was investigated separately on bacteria (Escherichia coli, Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus and Bacillus cereus) using two well and disk diffusion methods. The results showed that in both methods, geranium essential oil showed the highest amount of growth inhibition. Then geranium essential oil was added as a selective essential oil at three levels (1, 1.5 and 2) % to the protein film of lantern fish containing 3% bacterial nanocellulose and the physical, mechanical and appearance properties of the nanocomposites were studied. The results showed that by adding essential oil to the nanocomposite, the tensile strength and elongation at break in all films decreased significantly, and the water vapor permeability, humidity, and solubility of the films increased with the addition of nanoparticles. The opacity of the films also increased with the addition of essential oils.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله کلمات کلیدی اسانس,فیلم پروتئینی,فانوس ماهی,نانوسلولز باکتریایی,ژرانیوم

نویسندگان مقاله اعظم صیامیان |
دانشجوی دکتری فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

سید مهدی اجاق |
نویسنده مسئول، دانشیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

مهدی عبدالهی |
استادیار گروه زیست‌شناسی و مهندسی بیولوژیک علوم غذایی و تغذیه، دانشگاه صنعتی چالمرز، گوتنبرگ، سوئد.

علیرضا عالیشاهی |
دانشیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.

ایمان عسگری |
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.


نشانی اینترنتی https://japu.gau.ac.ir/article_7214_114f6a4250be8bf4d8447b56e7dbdc9a.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات