این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 18 آذر 1404
فیض
، جلد ۱۷، شماره ۶، صفحات ۵۳۷-۵۴۴
عنوان فارسی
مقایسه فعالیت ضد قارچی عصاره های مختلف برگ گیاه صبر زرد بر میزان رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس و تولید آفلاتوکسین B۱ در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: با توجه به آلودگی وسیع قارچ آسپرژیلوس فلاووس بر مواد غذایی، مهار کامل رشد آن اجتناب ناپذیر است. گیاه صبر زرد بهدلیل دارا بودن ترکیبهای ضد میکروبی، فعالیتهای ضد قارچی و ضد باکتریایی را نشان میدهد. هدف از این مطالعه، مقایسه فعالیت ضد قارچی عصارههای استونی، اتانولی، متانولی و آبی گیاه صبر زرد بر رشد آسپرژیلوس فلاووس و ارزیابی اثر عصاره بر میزان تولید آفلاتوکسین B1 میباشد. مواد و روشها: فعالیت ضد قارچی عصارههای استونی، اتانولی، متانولی و آبی گیاه صبر زرد بهروش Agar Plate Diffusion بررسی شد. عصارهها در غلظتهای 0، 102، 103، 104 و 105 میکرولیتر بر لیتر مورد آزمایش قرار گرفتند. بهمنظور ارزیابی اثر عصاره بر میزان تولید آفلاتوکسین B1 ، از عصارهی استونی استفاده گردید و بهکمک روش HPLC میزان سم تولیدی اندازهگیری شد. نتایج: بیشترین فعالیت ضد قارچی (100 درصد)، در غلظت 105 میکرولیتر بر لیتر عصاره استونی دیده شد. میزان مهار تولید آفلاتوکسین در غلظت 2000 میکرولیتر بر 50 میلیلیتر محیط کشت، 94/40 درصد و در غلظت 2 میکرو لیتر بر 50 میلیلیتر، 14/18 درصد گزارش شد. نتیجهگیری: عصارهی استونی گیاه صبر زرد میتواند بهعنوان عامل ضد قارچی موثرتری بر مهار رشد آسپرژیلوس فلاووس نسبت به حلالهای دیگر باشد. همچنین، این عصاره باعث کاهش تولید آفلاتوکسین B1 توسط قارچ آسپرژیلوس فلاووس میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Comparing the in vitro antifungal activity of various Aloe vera leaf extracts on Aspergillus flavus growth and aflatoxin B1 production
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Due to the wide spread of Aspergillus flavus contamination on the food stuff, its complete growth inhibition is inevitable. Aloe vera has anti-microbial compounds that have significant antifungal and antibacterial activities. The aim of this study was to compare the antifungal activity of acetonic, ethanolic and aqueous extracts of Aloe vera on A. flavus growth and aflatoxin B1 production. Materials and Methods: In this study, the antifungal activity of acetonic, ethanolic, and aqueous extracts of Aloe vera was evaluated using the agar plate diffusion method. Extracts were tested at different concentrations (0, 102, 103, 104 and 105 microliters /liter). To evaluate the effect of the extract on aflatoxin B1 production, the acetonic extract of Aloe vera was used and the amount of toxin produced was measured using the HPLC method. Results: The maximum antifungal activity (100%) was observed in 105 microliters /liter of acetonic extract. The inhibition percentages of aflatoxin B1 production at 2,000 and 2 microlitters /liter concentrations in 50 ml of culture medium were 40.94% and 18.14%, respectively. Conclusion: The acetonic extract of Aloe vera can be more effective than the other solvents to prevent A. flavus growth and it can also reduce the production of aflatoxin B1by A. flavus.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
آرش بابایی | arash babaei
department of biology, faculty of sciences, malayer university, malayer, i. r. iran.
ملایر، دانشگاه ملایر، دانشکده علوم پایه، گروه زیست شناسی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ملایر (Malayer university)
حدیث طوافی | hadis tavafi
میلاد منافی | milad manafi
آمنه فهیمی فر | ameneh fahimifar
نشانی اینترنتی
http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-176-1087&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
medicine, paraclinic
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات