این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۵۶، شماره ۱، صفحات ۷۱-۹۴
عنوان فارسی
اثر مکمل جیرهای پودر سیر، پودر زردچوبه، عصاره مخمر ساکارومایسس سرویزیه و پروبیوتیکهای تجاری بر عملکرد رشد، مورفولوژی و میکروفلور روده و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر استفاده از پودر سیر، پودر زردچوبه و عصاره مخمر ساکارومایسس سرویزیه و پروبیوتیکهای تجاری روی عملکرد رشد، مورفولوژی، میکرو فلور روده و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی بود. در این آزمایش، از تعداد 320 قطعه جوجه نر یک روزه گوشتی سویه راس 308 با میانگین وزن 42 گرم استفاده شد. طرح در قالب طرح کاملاً تصادفی با 8 تیمار آزمایشی، 4 تکرار و هر تکرار شامل 10 قطعه جوجه بود. نتایج نشان داد که مصرف خوراک و افزایش وزن تحت تأثیر تیماریهای آزمایشی قرار نگرفت اما جوجههای گوشتی تغذیهشده با جیرههای حاوی پروبیوتیک پارسیلاکت، پودرسیر + پودر زردچوبه، پودر سیر + پودر زردچوبه + عصاره مخمر ساکارومایسس سرویزیه + پروبیوتیک پارسیلاکت بهطور معنیداری ضریب تبدیل خوراک را در دورههای رشد، پایانی و کل دوره بهبود بخشیدند. وزن نسبی سینه، ران، پشت و بال تحت تأثیر هیچکدام از افزودنیها قرار نگرفتند. مصرف پروبیوتیک وزن کبد را نسبت به گروه شاهد کاهش داد. وزن روده کوچک در جیره حاوی پودر سیر+ پودر زردچوبه+ عصاره مخمر ساکارومایسس سرویزیه نسبت به شاهد کاهش یافت. جیره حاوی پودر سیر + پودر زردچوبه + عصاره مخمر ساکارومایسس سرویزیه + پروبیوتیک پارسیلاکت باعث کاهش باکتری اشریشیاکلی نسبت به گروه شاهد شد. جیره حاوی پودر سیر + پودر زردچوبه باعث افزایش باکتری لاکتوباسیلوس شد. تیتر ایمونوگلوبین کل، و ایمونوگلوبینM در 21 روزگی با مصرف جیره پودر سیر + پودر زردچوبه + عصاره مخمر ساکارومایسس سرویزیه افزایش یافت. در 35 روزگی تیتر ایمونوگلوبین G با مصرف جیره پودر سیر + پودر زردچوبه + عصاره مخمر ساکارومایسس سرویزیه افزایش اما تیتر ایمونوگلوبینM کاهش یافت. اثر تیمارهای آزمایشی روی مورفولوژی روده منحصرا برای ارتفاع پرز روده معنیدار بود. بر اساس نتایج این پژوهش میتوان نتیجهگرفت که درمجموع مواد افزودنی جیرهای مورداستفاده باعث بهبود در ضریب تبدیل خوراک، خصوصیات لاشه، بهبود وضعیت جمعیت رودهای و بهبود شاخصهای ایمنی نسبت به گروه شاهد در جوجههای گوشتی شدند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
جوجه گوشتی،پروبیوتیک،پودر سیر،پودر زردچوبه،عصاره مخمر،
عنوان انگلیسی
Effect of Dietary Supplementation with Garlic Powder, turmeric Powder, Saccharomyces cerevisiae yeast extract and commercial probiotics on Growth Performance, Intestinal Morphology and Microflora and Immune Response of Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله
Three hundred twenty-one-day-old male broiler chickens of Ross 308 strain with an average weight of 42 grams were used it this experiment. The experiment was designed in the form of a completely randomized design with 8 treatments replicated 4 times each (10 chicks/replicate). The treatments were: 1) control treatment (basal diet (BD). without feed additive), 2) BD + garlic powder at the rate of 0.3%, 3) BD + turmeric powder at the rate of 0.75% percentage, 4) BD + Saccharomyces cerevisiae yeast extract at the rate of 0.5% recommended by Taligene Pars Company, 5) BD + Parsilact probiotic, 6) BD + garlic powder at the rate of 0.3% + turmeric powder at the rate of 75 0.0%, 7) BD + garlic powder at 0.3% + turmeric powder at 0.75% + Talizyme® yeast extract at 0.5%, 8) BD + garlic powder at 0.3% + powder Turmeric in the amount of 0.75% + Thalizyme® yeast extract 0.5% + Parsilact probiotic. The results showed that the feed consumption and weight gain were not affected by the experimental treatments, but the chicks fed with diets containing Preselect probiotic, garlic powder + turmeric powder, garlic powder + turmeric powder +
SC
yeast extract + Parsilact probiotic significantly improved feed conversion ratio in the growing, finisher and the entire of the experimental period, which was significantly different from the control. The relative weight of breast, thigh, back and wings were not affected by dietary treatments. Addition of probiotic reduced relative weight of liver compared to the control. The intestinal weight decreased in the diet with garlic powder + turmeric powder +
SC
yeast extract compared to the control. Diet with garlic powder + turmeric powder +
SC
yeast extract decreased the intestinal weight compared to the control. The lowest and highest relative weight of spleen were belonging to
SC
yeast extract and garlic powder + turmeric powder +
SC
yeast extract, respectively. The diet containing garlic powder + turmeric powder +
SC
yeast extract + Parsilact probiotic reduced
Escherichia coli
bacteria count compared to the control group. Diets containing garlic powder + turmeric powder increased
lactobacillus bacteria
population. Total immunoglobulin and immunoglobulin M titers (at day 21) was increased by dietary supplementation of garlic powder + turmeric powder +
SC
yeast extract. At day 35, the titer of immunoglobulin M increased in response to garlic powder + turmeric powder +
SC
yeast extract feed additive, but the immunoglobulin G titer was decreased. The highest villus height was obtained with the diet containing garlic powder + turmeric powder +
SC
yeast extract and the lowest with the garlic powder + turmeric powder diet.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
جوجه گوشتی,پروبیوتیک,پودر سیر,پودر زردچوبه,عصاره مخمر
نویسندگان مقاله
سمانه بزرگ خو |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
حسن درمانی کوهی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان. رشت، ایران.
نشانی اینترنتی
https://ijas.ut.ac.ir/article_97789_1e8bd87b60505f44bf3e053dd8050f66.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات