این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۵۶، شماره ۱، صفحات ۹۵-۱۰۶
عنوان فارسی
تأثیر انواع خمیرهای حاوی شربت ذرت زرنام بر روی شاخصهای عملکردی، جمعیت کلنی و مصرف خوراک زنبورعسل
چکیده فارسی مقاله
در این آزمایش شربت ذرت با مواد خوراکی گیاهی مختلف ترکیب و به صورت خمیر تهیه و با خمیر تجاری فوندانت ساکارز مقایسه شد. تیمارهای آزمایشی شامل خمیر تجاری فوندانت ساکارز، خمیر شربت ذرت زرنام، خمیر شربت ذرت زرنام غنی شده (تیمار 2 که به آن 5/0 درصد مکمل ویتامینی و معدنی اضافه شد)، خمیر گیاهی شربت ذرت زرنام، خمیر گیاهی غنی شده شربت ذرت زرنام (تیمار 4 که به آن 5/0 درصد مکمل ویتامینی و معدنی اضافه شد) و خمیر ساکارز بودند. نتایج نشان داد تیمار خمیر تجاری بیشترین میزان جمعیت و تیمار خمیر شربت زرنام غنی شده کمترین جمعیت را داشتند (05/0P<). جمعیت لارو به استثنای تیمار خمیر شربت ذرت زرنام غنی شده، در سایر تیمارهای حاوی شربت ذرت زرنام مشابه با تیمار خمیر تجاری بودند (05/0P<). بیشترین میزان جمعیت شفیره مربوط به تیمار خمیر تجاری بود که بیشتر از خمیر شربت ذرت زرنام غنی شده و خمیر ساکارز بود (05/0P<). نرخ تخمگذاری ملکه در تیمارهای خمیر گیاهی غنی شده و خمیر ساکارز از نظر آماری مشابه خمیر تجاری بود، در حالیکه در سایر تیمارهای شربت ذرت زرنام کمتر بود (05/0P<). کمترین مقدار ذخیره گرده مربوط به تیمار خمیر شربت زرنام بود که کمتر از سایر تیمارها بود (05/0P<) و بین سایر تیمارها تفاوت معنیدار وجود نداشت. نتایج این بررسی نشان داد میتوان از ترکیب شربت ذرت زرنام با مواد گیاهی و مواد معدنی و ویتامینی ترکیب خمیری شکل تهیه کرد که عملکرد تولیدی زنبوران عسل تغذیه شده با آن مشابه به خمیر تجاری فوندانت ساکارز باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
زنبور عسل،شربت ذرت،عملکرد کلنی،خمیر شیرین،ساکارز،
عنوان انگلیسی
The effect of different pastes containing Zarnam corn syrup on performance indicators, colony population, and feed intake in honey bee
چکیده انگلیسی مقاله
In this experiment, corn syrup was mixed with different feedstuffs and was evaluated in comparison to commercial sucrose fondant paste. Experimental treatments included a commercial fondant sucrose paste, Zarnam corn syrup paste, enriched Zarnam corn syrup paste (treatment 2 plus 0.5% vitamin and mineral supplement), Zarnam corn syrup vegetable paste, vegetable paste enriched with Zarnam corn syrup (Treatment 4 plus 0.5% vitamin and mineral supplement), and sucrose paste. Results showed that the commercial paste treatment had the highest population, and the enriched Zarnam syrup paste treatment had the lowest population (P<0.05). The larval population in all treatments containing Zarnam corn syrup, except the enriched Zarnam corn syrup paste, was similar to the commercial paste (P<0.05). The highest pupal population was belonged to commercial paste treatment, which was significantly higher than enriched Zarnam corn syrup paste and sucrose paste (P<0.05). The egg-laying rate of the queen in Zarnam enriched corn syrup plant paste, and sucrose paste treatments was statistically similar to commercial paste, while it was lower in other Zarnam corn syrup treatments (P<0.05). The lowest amount of pollen storage was related to the Zarnam syrup paste treatment, which was significantly lower than other treatments (P<0.05), and there was no significant difference between other treatments. Based on the results of this research it can be concluded that it is possible to prepare an enriched herbal paste by combining Zarnam corn syrup with plant materials, mineral and vitamin supplements, with the same effects on production performance of bees as commercial fondant sucrose paste.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
زنبور عسل,شربت ذرت,عملکرد کلنی,خمیر شیرین,ساکارز
نویسندگان مقاله
بهروز دستار |
گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
عبدالحکیم توغدری |
گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
شهرام کتوک |
گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
روح اله مستانی |
گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
بهاره برهانی |
گروه صنعتی پژوهشی فرهیختگان زرنام، مرکز نوآوری، تهران. ایران
آرش ارشادی |
گروه صنعتی پژوهشی فرهیختگان زرنام، مرکز نوآوری، تهران. ایران. رایانامه
نشانی اینترنتی
https://ijas.ut.ac.ir/article_97794_32d409c45ff593f21b8b52de44096888.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات