این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
مجله اپیدمیولوژی ایران
، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۳۸-۴۳
عنوان فارسی
بررسی وضعیت امنیت غذایی خانوار و مصرف مواد غذایی دانشآموزان دبیرستانی شهر اصفهان
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و اهداف: ناامنی غذایی میتواند پیشساز مشکلات تکاملی، سلامتی و تغذیهای باشد، از این رو پایش امنیت غذایی و بررسی عوامل مرتبط با آن در هر جامعه، ضروری به نظر میرسد. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت امنیت غذایی خانوار و مصرف مواد غذایی دانشآموزان دبیرستانی شهر اصفهان طراحی و اجرا شد. روشکار: مطالعه حاضر به صورت تحلیلی مقطعی در پاییز 1387 روی580 دانشآموز سنین14 تا 17 سال از 40 دبیرستان شهر اصفهان انجام گرفت. نمونهها به روش سیستماتیک خوشهای انتخاب شدند. پرسـش نامههای امنیت غذایی USDA و بسامد خوراک به ترتیب از طریق مصاحبه با مادران و دانشآموزان تکمیل شد. نتایج: در بررسی حاضر شیوع ناامنی غذایی خانوار براساس پرسش نامه امنیت غذایی USDA برابر با 6/36% بود (40/0-33/0=CI%95). ناامنی غذایی خانوار ارتباط آماری مستقیمی با دفعات مصرف نان، ماکارونی، سیب زمینی، حبوبات و تخم مرغ در ماه، در دانش آموزان داشت (05/0>P). همچنین ارتباط آماری معکوسی بین ناامنی غذایی و دفعات مصرف برنج، گوشت قرمز، سوسیس و کالباس و همبرگر، مرغ، ماهی، سبزیجات سبز، سبزیجات ریشهای و غدهای (رنگی)، میوههای جالیزی، موز و آناناس و نارگیل و انبه، سیب و پرتقال، شیر و ماست مشاهده گردید (05/0>P). نتیجهگیری: یافتههای مطالعه حاضر نشان دهنده شیوع بالای ناامنی غذایی در بین خانوارهای شهر اصفهان است. همچنین دانشآموزانی که در خانوارهای دچار ناامنی غذایی زندگی میکردند، مواد غذایی ارزان قیمت حاوی چگالی بالای انرژی را بیشتر مصرف میکردند. طراحی و اجرای برنامههای مداخلهای به منظور بهبود کیفیت غذای مصرفی خانوارها ضروری به نظر میرسد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
امنیت غذایی،مصرف مواد غذایی،دانش آموزان،اصفهان
عنوان انگلیسی
Household Food Security Status and Food Consumption among High School Students in Esfahan, Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Objectives: Food security (access to safe, nutritious, affordable food) is one of the important determinants of health status in human life. Since monitoring and assessing of associated factors to food security are essential for health planning, this study has tried to determine household food security status and food consumption amongst high school student families in Esfahan, Iran. Methods: This cross-sectional study was conducted in autumn 2008 on 580 high school 14-17y students of Esfahan, Iran using a systematic cluster sampling. Food security and food frequency questionnaire were completed by interviewing mothers and students.Results: The prevalence of household food insecurity was estimated as 36.6% (95%CI: 33-40%). Household food insecurity was positively associated with frequency of some food group intakes among students, including bread macaroni potato legume and eggs (P< 0.05). In addition, negative associations were observed between food insecurity and frequency of other food group intakes including rice, red meat, sausage and hamburger, poultry, fish, green vegetables, root and bulb(colored) vegetables, melons, banana, pineapple, coconut, mango, apple, orange, milk, and yogurt (P< 0.05). Conclusion: The results of this study indicate that food insecurity is prevalent among (students) households in Esfahan. In addition, students living in food-insecure households more frequently consumed cheap foods containing high energy per kilogram. Therefore, appropriate nutritional programs should be designed to improve the quality of household food consumption.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Food security,Food consumption,Students,Esfahan,Iran
نویسندگان مقاله
آسیه محمد زاده | a mohammadzadeh
msph in nutrition, kish international campus, tehran university of medical sciences tums , iran
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم بهداشتی در تغذیه، شعبه بین الملل، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
احمدرضا درستی مطلق | ar dorosty
associate professor, dept of nutrition amp;amp; biochemistry, school of public health sph , tums, iran
دانشیار گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
محمد رضا اشراقیان | mr eshraghian
professor, dept of biostatics and epidemiology, sph, tums, iran
استاد گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://irje.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-60&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات