این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله اپیدمیولوژی ایران، جلد ۵، شماره ۲، صفحات ۱۱-۱۸

عنوان فارسی آگاهی، نگرش و عملکرد خانوارهای شهری در خصوص اصول کاربردی تغذیه
چکیده فارسی مقاله مقدمه و اهداف: یکی از مهم‌ترین علل معضلات تغذیه‌ای در جهان، عدم آگاهی تغذیه‌ای و در نتیجه عملکرد نامناسب در این مقوله است که باعث مشکلاتی از قبیل سوء تغذیه و ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر مختلف می‌شود. مطالعه جاری به ‌منظور ارزیابی وضعیت آگاهی، نگرش و عملکرد خانوارهای شهری درباره اصول کاربردی تغذیه در سال 1383 در استان‌های گلستان، سیستان و بلوچستان و بوشهرطراحی و اجرا شد. روش‌کار: این مطالعه به صورت مقطعی به بررسی سطح آگاهی، نگرش و عملکرد خانوارهای شهری در زمینه اصول کلی تغذیه در استان‌های منتخب می‌پردازد. روش نمونه‌گیری به صورت خوشه‌ای یک ‌مرحله‌ای با اندازه خوشه‌های مساوی بود. داده‌های مورد نیاز از طریق پرسشنامه‌ ساختاریافته و با انجام مصاحبه با افراد واجد شرایط پاسخگویی در خانوارها جمع‌آوری شد. نتایج: در این مطالعه، درمجموع تعداد 1154 نفر در مناطق مورد نظر، تحت بررسی قرارگرفتند. حدود 70-50% از پاسخ‌دهندگان، از 4 گروه اصلی غذایی مطلع بودند و 50-40 % از افراد نسبت به نقش آن‌ها دربدن انسان آگاهی داشتند. در اکثر موارد نگرش خانوارها در زمینه تغذیه مطلوب بود. فراوانی مصرف گوشت قرمز در افراد مورد بررسی به ندرت، گوشت ماهی در سطح متوسط، حبوبات در سطح بالا، میوه و سبزی، شیر، ماست و پنیر در سطح قابل قبول و مصرف چیپس و پفک، قند و شکر و نوشابه‌های گازدار در سطح بالایی قرار داشتند. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه می‌تواند دفتر بهبود تغذیه را در بهبود طراحی و اجرای موثر برنامه‌های مداخله‌ای برای پیشبرد سلامت تغذیه‌ای اقشار جامعه یاری کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آگاهی،نگرش،عملکرد،تغذیه،خانوار شهری

عنوان انگلیسی Understanding Knowledge about, General Attitudes toward and Practice of Nutrition Behavior in the Iranian Population
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Lack of nutritional knowledge is one of the most important reasons of nutritional problems worldwide and consequently, improper practice which can lead to several complications such as: malnutrition and non-contagious diseases. This study has been designed to investigate the knowledge, attitude and practices of the urban households regarding practical principals of nutrition in Boushehr, Golestan, and Sistan & Balouchestan provinces in 2004. Methods: Evaluation of knowledge, attitude and practice of urban households towards practical principals of nutrition in mentioned provinces was carried out by this cross sectional study. The sampling method at the level of the households in each province was the single-stage cluster sampling with equal size clusters. The necessary data were gathered with a structured questionnaire and via the interviews between the questioners and the eligible people in each household. Results: A total of 1154 individuals were participated in this survey. Approximately seventy percent of individuals were aware about having basic four food groups and 45% of them were also aware of role of food group in human body. Majority of people had acceptable attitudes toward nutrition. Based on standard criteria consumption of meat was rare and consumption of fish was in medium level, legumes in high level, fruits and vegetables, milk & dairy products were in acceptable level. Consumption of carbonated beverages, junk foods and sugar were in high level. Conclusion: The findings of this study imply a need for effective implementation of nutritional community interventions by health policy makers in Iranian health systems.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فرشاد فریور | f farivar
محقق، مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، ابران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

رامین حشمت | r heshmat
associated professor, kerman physiology research centre, kerman university of midical siences, kerman
استادیار اپیدمیولوژی، مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، ابران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

بهار عظمتی | b azemati
محقق، مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، ابران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

شبنم عباس زاده اهرنجانی | sh abbaszadeh ahranjani
محقق، مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، ابران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

عباسعلی کشتکار | aa keshtkar
استادیار اپیدمیولوژی ، گروه پزشکی اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، ابران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی گلستان (Golestan university of medical sciences)

ربابه شیخ الاسلام | r sheykholeslam
اپیدمیولوژیست، دفتر بهبود تغذیه جامعه، معاونت سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ابران
سازمان اصلی تایید شده: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)

ابوالحسن ندیم | a nadim
استاد اپیدمیولوژی، رئیس انجمن علمی اپیدمیولوژیست های ایران
سازمان اصلی تایید شده: انجمن علمی اپیدمیولوژیست های ایران


نشانی اینترنتی http://irje.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-112&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات