این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
مجله اپیدمیولوژی ایران
، جلد ۴، شماره ۱، صفحات ۲۱-۲۸
عنوان فارسی
وضعیت کنونی و روند ده ساله شاخصهای سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال در ایران
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و اهداف: سوءتغذیه در کودکان زیر 5 سال و کمبود ریزمغذیها از مشکلات مهم تغذیهای هر کشوری محسوب میشود. سوءتغذیه در این گروه سنی با عوارض متعدد از جمله اختلال رشد جسمی و تکامل مغزی، کاهش بهره هوشی، کاهش قدرت یادگیری و افت تحصیلی و افزایش موارد ابتلا به بیماریها، پوکی استخوان و در نهایت کاهش توانمندیهای ذهنی و جسمی کودکان در بزرگسالی همراه است. داشتن اطلاعات کامل و جامع از وضعیت تغذیه و میزان شیوع سوء تغذیه کودکان، هدف این بررسی برای برنامهریزیهای بعدی در جهت کاهش سوءتغذیه، بهبود وضعیت تغذیه و ارتقای سلامت در کشور است. روش کار: این مطالعه یک بررسی مقطعی حاصل از دادههای 34200 کودک 0 تا 72 ماهه ایرانی در 28 استان کشور است. روش نمونهگیری در هر استان به صورت خوشهای با خوشههای نابرابر از نظر تعداد خانوار و برابر از نظر تعداد کودکان 0 تا 72 ماهه بوده است. وزن و قد کلیه نمونهها تعیین و پس از ورود اطلاعات به نرمافزار آماری EPI6 ویرایش 04/6b، در هریک از مناطق شهری و روستائی هر استان، شیوع کموزنی و کوتاهقدی و لاغری تعیین شد. سپس شیوع موزون شده هر یک از انواع سوءتغذیه پروتئین– انرژی در هریک از استانهای کشور و در سطح ملی محاسبه گردید.نتایج: 7/4 درصد از کودکان کل کشور(9/4-5/4 CI:95%) مبتلا به کوتاهقدی هستند و شیوع کوتاهقدی در کودکان شهری به طور معنیداری کمتر از کودکان روستائی است.(به ترتیب 5/3–1/3 در مقایسه با1/7–5/6 CI:95%). همچنین 2/5 درصد از کودکان کل کشور(4/5-1/5 CI:95%) مبتلا به کموزنی هستند. شیوع کموزنی در کودکان شهری به طور معنیداری کمتر از کودکان روستائی است. علاوه بر این شیوع لاغری نیز در کودکان زیر 5 سال کشور، 7/3%(9/3–5/3 CI:95%) برآورد میگردد که در مناطق شهری به طور معنیداری بیش از مناطق روستائی است.(به ترتیب 3/4–8/3 در مقایسه با 5/3–0/3CI: 95%) نتیجهگیری: نتایج این بررسی نشاندهنده قرار داشتن کشورمان در زمره مناطق با شیوع پائین از نظر وضعیت سوء تغذیه پروتئین– انرژی در کودکان زیر 5 سال است. گرچه در مقایسه با نتایج مطالعات گذشته، کاهش محسوسی در خصوص کلیه انواع سوء تغذیه پروتئین– انرژی در تمامی سطوح مشاهده میشود، لیکن تفاوتهای موجود مابین استانها و مناطق مختلف کشور که به نوعی ناشی از تفاوتهای موجود در سطح توسعه یافتگی این مناطق است نشاندهنده لزوم طراحی و اجرای راهکارهای هدفمند است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کموزنی،کوتاهقدی،لاغری،کودکان،ایران
عنوان انگلیسی
Current Status and the 10 Years Trend in the Malnutrition Indexes of Children under 5 years in Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Objective: Malnutrition is one of the main nutritional problems among children under 5 years especially in developing countries. The effects of malnutrition in this range of age group includes disorder of mental and physical growth and development, increase in the morbidity and mortality, decrease of the learning capacity. A detailed epidemiological picture of the prevalent malnutrition status among children under 5 years in different regions of Iran enables health policy makers to identify priorities, establish political commitment and design appropriate interventional programs to prevent and control malnutrition and improve nutritional status of children. To determine the prevalence rate of malnutrition among children under 5 years. Methods: Demographic data, weight and height of 34200 Iranian children between 0-72 months old in 28 provinces of the country in 2005 year based on a cluster sampling were gathered. The subjects' weight and height were measured by trained staff. Prevalence of underweight, stunting, and wasting indicators was determined by measuring the weight and height of subjects in urban and rural areas. EPI6 statistical software, version b6/04, was used for all statistical analyses. Results: 4.7% of the children aged less than five years suffered from stunting (95% CI: 4.5- 4.9%) The prevalence of this type of malnutrition among urban children is significantly less than rural children (95% CI: 3.1- 3.5% and 6.5-7.1% respectively). Meanwhile the prevalence of underweight was 5.2% in the country (95% CI: 5.1-5.4% while the prevalence of this type of malnutrition was significantly less among urban children than those in rural ones. Moreover, the prevalence of wasting was 3.7% (95%CI: 3.5-3.9%) and there was a significant difference in this regard between the urban and rural children. Thus this indicator was significantly higher among urban children than those in rural areas (95%CI: 3.8-4.3% and 3.0-3.5% respectively). Conclusion: The results of the study show that the prevalence of protein-energy malnutrition was low among Iranian children under five years old. In comparison with previous studies, it is felt that there has been a prudent decrease in all malnutrition in all levels. However, there were significant differences in the prevalence of malnutrition in different provinces, which has resulted in the differences in their developmental stages as well. It appears that subjective strategies are required to improve the nutritional and health status among children under five in all provinces.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Underweight,Stunting,Wasting,Children,Iran
نویسندگان مقاله
ربابه شیخ الاسلام | r sheikholeslam
nutrition department , ministry of health and medical education
متخصص اپیدمیولوژی تغذیه و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی
سازمان اصلی تایید شده
: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)
محسن نقوی | m naghavi
center of phc development and management improvement , ministry of health and medical education
متخصص اپیدمیولوژی، دفتر تحقیقات کاربردی، معاونت سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
سازمان اصلی تایید شده
: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)
زهرا عبدالهی | z abdollahi
nutrition department , ministry of health and medical education
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت سلامت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
سازمان اصلی تایید شده
: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)
میترا زراتی | m zarati
nutrition department , ministry of health and medical education
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت سلامت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
سازمان اصلی تایید شده
: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)
ساناز واثقی | s vaseghi
center of phc development and management improvement , ministry of health and medical education
پزشک و کارشناس مرکز توسعه شبکه وارتقاء مدیریت، معاونت سلامت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
سازمان اصلی تایید شده
: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)
فرزانه صادقی قطب آبادی | f sadeghi ghotbabadi
nutrition department , ministry of health and medical education
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت سلامت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
سازمان اصلی تایید شده
: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)
فریبا کلاهدوز | f kolahdooz
nutrition department , ministry of health and medical education
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت سلامت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
سازمان اصلی تایید شده
: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)
کورش صمدپور | k samadpour
nutrition department , ministry of health and medical education
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت سلامت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
سازمان اصلی تایید شده
: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)
مینا مینایی | m minaei
nutrition department , ministry of health and medical education
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت سلامت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
سازمان اصلی تایید شده
: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)
سیمین عربشاهی | s arabshahi
nutrition department , ministry of health and medical education
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت سلامت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
سازمان اصلی تایید شده
: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)
نشانی اینترنتی
http://irje.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-148&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات