این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
مجله اپیدمیولوژی ایران
، جلد ۲، شماره ۳، صفحات ۱۱-۱۸
عنوان فارسی
مقایسه دریافت درشتمغذیها در مبتلایان به مولتیپل اسکلروز با نیازهای تغذیهای در شهر تهران
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و اهداف: مولتیپل اسکلروز یا اماس شایعترین بیماری عصبی در بزرگسالان جوان و شایعترین بیماری خودایمنی دستگاه عصبی در همه سنین است. در حال حاضر بیش از چهلهزار بیمار مبتلا به اماس در ایران وجود دارد که تعداد آنان روبه افزایش است. علیرغم نقش شناخته شده تغذیه در سیر بیماری و کنترل عوارض آن، بررسی وضعیت تغذیه این گروه از بیماران در ایران از نظرها دور مانده است. هدف از پژوهش حاضر ارزیابی میزان دریافت روزانه درشتمغذیها در بیماران تهرانی مبتلا به اماس و مقایسه آن با مقادیر مرجع است.روش کار: یکصد و هشت بیمار به طور تصادفی از میان بیماران انجمن اماس ایران (سال 1384-1383) انتخاب شدند. برای هر بیمار یک پرسشنامه اطلاعات فردی و بیماری تکمیل شد. میزان دریافت مواد غذایی توسط سه یاد آمد 24 ساعته خوراک و یک بسامد مصرف نیمه کمی یکساله ثبت گردید. مقادیر به دست آمده با استفاده از راهنمای تبدیل مقیاسهای خانگی به مقادیر وزنی بر اساس گرم تبدیل و توسط برنامه 3Nutritionist- پردازش شد. سپس میانگین، انحراف معیار و حداقل و حداکثر دریافت برای هر یک از درشت مغذیها توسط نرم افزار SPSS محاسبه گردید. جهت مقایسه با مقادیر مرجع از آزمون T استفاده شد. نتایج: انرژی حاصل از چربی تام و چربیهای اشباع در بیماران مبتلا به اماس ساکن تهران بیش از مقادیر توصیه شده روزانه و انرژی حاصل از چربیها دارای یک پیوند دوگانه کمتر از مقادیر توصیه شده بود. همچنین مقدار مطلق دریافت پروتئین در این گروه از بیماران بیش از مقادیر مرجع و دریافت روزانه فیبر کمتر از مقادیر توصیه شده روزانه گزارش شد. نمایه توده بدن در 8/14% بیماران کمتر از حد طبیعی و در 38% بیماران بیش از میزان طبیعی بود.نتیجه گیری: با توجه به یافتههای پژوهش حاضر، توصیه به کاهش دریافت چربی کل، چربیهای حیوانی و اشباع، جایگزین کردن منابع پروتئینی حیوانی با منابع گیاهی و دریافت کافی فیبر منطقی به نظر میرسد. در راستای تأمین این اهداف، مصرف بیشتر میوه، سبزی، غلات کامل و حبوبات در رژیم غذایی روزانه این بیماران پیشنهاد میگردد. بررسی وضعیت تغذیه، محاسبه نیاز روزانه و آموزش روش تغذیه صحیح در بیماران ایرانی مبتلا به اماس ضروری به نظر میرسد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
مولتیپل اسکلروز،درشت مغذی،تغذیه،رژیم غذایی،ایران
عنوان انگلیسی
Comparison of Macronutrient Intake in Multiple Sclerosis Patients in Tehran with Recommended Doses
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Objectives: Multiple Sclerosis (MS) is the most prevalent autoimmune disease of nervous system in young adults. The current number of diagnosed cases in Iran is above 40000 and is steadily increasing The objective of this study was to assess the daily macronutrient intake of MS patients and to compare this with reference values. Methods: We randomly selected 108 relapsing-remitting patients were randomly from the Iranian MS society in 2005. Two questionnaires containing personal and medical information were filled for each patient. We assessed food intake by three 24-hour recalls and a semi-quantitative food frequency questionnaire dealing with intake over the past year. Using the Manual for Household Measures, the data were changed to values in grams and then turned to nutrient ingredients by applying Nutritionist-3. Data analysis was done using the SPSS package: m mean and standard deviation were computed for each nutrient and t tests were run to compare the figures with reference values. Results: MS patients living in Tehran had a dietary intake of total fat, saturated fat and protein higher than recommended, while their intake of fibers was below the reference values. The body mass index was subnormal in 14.8% of the patients and above normal in 38%. Conclusions: In light of the current pattern of macronutrient ingestion in MS patients in Tehran, a lower intake of total and saturated fat, consumption of vegetable proteins instead of animal protein and more dietary fiber are recommended. To meet this goal, vegetables, fruit, whole grains and beans are good suggestions. It seems that Iranian MS patients need nutritional assessment, counseling and education to improve their diet.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Multiple sclerosis,Macronutrient,Nutrition,Diet,Iran
نویسندگان مقاله
مینو محمد شیرازی | m mohammad shirazi
phd candidate in nutrition, department of human nutrition, nutrition and food technology faculty, sh
دانشجوی دکتری تغذیه، دانشکده ی علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
فروغ اعظم طالبان | fa taleban
professor, department of human nutrition, nutrition and food technology faculty, shaheed beheshti un
استاد، گروه تغذیه انسانی، دانشکده ی علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
معصومه غفارپور | m ghafarpour
instructor, department of human nutrition, nutrition and food technology faculty, shaheed beheshti u
مربی، گروه تغذیه انسانی، دانشکده ی علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://irje.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-176&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات