این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله اپیدمیولوژی ایران، جلد ۲، شماره ۱، صفحات ۲۷-۳۴

عنوان فارسی مقایسه‌ی دریافت ریزمغذی‌ها در مبتلایان به مولتیپل اسکلروز با نیازهای تغذیه‌ای در شهر تهران
چکیده فارسی مقاله مقدمه و اهداف: مولتیپل اسکلروز یا ام‌اس شایع‌ترین بیماری عصبی در بزرگ‌سالان جوان و شایع‌ترین بیماری خودایمنی دستگاه عصبی در همه‌ی سنین است. در حال حاضر بیش از سی هزار بیمار مبتلا به ام‌اس در ایران وجود دارد که تعداد آنان روبه افزایش است. با وجود نقش شناخته شده‌ی تغذیه در سیر بیماری و کنترل عوارض آن، بررسی وضعیت تغذیه در این گروه از بیماران در ایران از نظرها دور مانده است.هدف از پژوهش حاضر ارزیابی میزان دریافت ویتامین‌ها و مواد معدنی در بیماران ایرانی مبتلا به ام‌اس و مقایسه‌ی آن با مقادیر مرجع است. روش‌ کار: 108 بیمارمبتلا به ام‌اس عود کننده ـ تخفیف یابنده به طور تصادفی ازمیان بیماران انجمن ام‌اس ایران ( سال 84-1383) انتخاب شدند. برای هر بیمار یک پرسش‌نامه‌ی اطلاعات فردی و بیماری تکمیل شد. میزان دریافت مواد غذایی توسط سه یادآمد 24 ساعته خوراک و یک بسامد مصرف کمی یک‌ساله ثبت شد. مقادیر به‌دست آمده با استفاده از راهنمای تبدیل مقیاس‌های خانگی به مقادیر وزنی بر اساس گرم تبدیل و توسط برنامه Nutritionist-3 پردازش شد. مقادیر بدست آمده با نرم‌افزار SPSS محاسبه گردید. میانگین، انحراف معیار و حداقل و حداکثر دریافت برای هریک از ویتامین‌ها و املاح برآورد شد. برای مقایسه با مقادیر مرجع از آزمون t استفاده شد. نتایج: دریافت روزانه‌ی ویتامین‌های A و C در زنان مبتلا به ام‌اس از مقادیر توصیه شده بیشتر و دریافت فولات، ویتامین‌های D و E، املاح منیزیم، آهن، روی، ید و کلسیم کم‌تر از مقادیر مورد نیاز روزانه بود. مردان مبتلا به ام‌اس، ویتامین A، املاح آهن، فسفر و منگنز را بیش از مقادیر توصیه شده‌ی روزانه و فولات، ویتامین‌های D و E و عناصر منیزیم، روی، کلسیم، و سلنیم را کم‌تر از مقادیر مرجع دریافت می‌کردند
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مولتیپل اسکلروز،ریز مغذی،تغذیه،رژیم غذایی،ایران

عنوان انگلیسی Comparison of Micronutrient Intake in Multiple Sclerosis Patients in Tehran with the Recommended Doses
چکیده انگلیسی مقاله Background & Objectives: Multiple Sclerosis (MS) is the most prevalent autoimmune disease of the nervous system in young adults. There are currently more than 30000 cases in Iran and the number is increasing everyday.The objective of this study was to measure the amount of vitamin and mineral intake in MS patients and to compare it with reference values. Methods: We randomly selected 108 relapsing-remitting MS patients from the Iranian MS society in Tehran in 2005. Two questionnaires- covering personal information and medical data- were filled for each patient. Food intake was assessed by three 24-hour recalls and a quantitative food frequency questionnaire for the year preceding the study. The food intake recorded on the original questionnaire was changed to values in grams using “Manual for Household Measures” and then converted to corresponding amounts of nutrient ingredients by the “Nutritionist 3” program. Data analysis was performed by the SPSS software package. We calculated means and standard deviations for intake levels and applied t tests to compare the results with reference values. Results: Women with MS took excessive amounts of vitamin A and vitamin C, while their daily intake of folate, vitamin E, vitamin D, magnesium, iron, zinc, iodine and calcium was below reference values. Male patients had higher-than-recommended intake of vitamin A, phosphorous, manganese and iron. Their ingestion of folate, Vitamin D and E, magnesium, zinc, calcium and selenium was shown to be below the recommended amount. Conclusions: In view of these results, higher intake of vitamin D and calcium is recommended. Women should be encouraged to take more iron and folate as many symptoms of anemia mimics MS symptoms. Considering the well-known role of oxidative stress in the pathogenesis of MS, men should be urged to increase their ingestion of antioxidant-rich foods. It appears that nutritional assessment, dietary counseling and education are necessary for Iranian MS patients.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Multiple Sclerosis, Micronutrient, Nutrition, Diet, Iran

نویسندگان مقاله مینو محمد شیرازی | m mohammad shirazi
phd candidate, human nutrition department, nutrition and food technology faculty, shaheed beheshti u
1 پزشک عمومی، دانشجوی دکترای تغذیه، دانشکده ی علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشت

فروغ اعظم طالبان | fa taleban
professor, human nutrition department, nutrition and food technology faculty, shaheed beheshti unive
استاد گروه تغذیه انسانی، دانشکده ی علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، ته
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

معصومه غفارپور | m ghafarpoor
member of faculty, human nutrition department, nutrition and food technology faculty, shaheed behesh
عضو هیات علمی گروه تغذیه انسانی، دانشکده ی علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ت
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://irje.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-187&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات