این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
تحقیقات آب و خاک ایران
، جلد ۵۶، شماره ۱، صفحات ۲۶۵-۲۸۰
عنوان فارسی
ارزیابی نقش باکتریهای محرک رشد گیاه در کنترل زیستی پاتوژن Salmonella typhimurium
چکیده فارسی مقاله
پاتوژنهای انسانی همچون سالمونلا از منابع متعددی وارد خاکهای کشاورزی میشوند. سالمونلا از رایجترین میکروارگانیسمهای منتقله از غذا می-باشد که عامل ایجاد عفونتهای مشترک بین انسان و حیوان است. در مطالعه حاضر از برخی باکتریهای محرک رشد گیاه به منظور کنترل پاتوژن
Salmonella typhimurium
استفاده شده است. نتایج نشان داد که به ترتیب 1)
Bacillus rugosus
CS5 ، 2)
Bacillus vallismortis
AS4 ، 3)
Priestia aryabhattai
CL1 و 4)
Bacillus
sp. SS4 بیشترین اثر بازدارندگی رشد سالمونلا را در محیط مایع داشتند؛ اما در محیط جامد باکتری-های 1)
B. vallismortis
AS4 ، 2)
B. rugosus
CS5 ، 3)
P. aryabhattai
CL1 و 4)
Bacillus
sp. SS4 بیشترین بازدارندگی رشد این پاتوژن در محیط جامد را نشان دادند. توانایی تولید سیدروفور، پروتئاز، لیپاز و سیانید هیدروژن توسط این 4 باکتری بررسی شد. هر چهار باکتری دارای توانایی تولید سیدروفور بودند. بیشترین شاخص تولید پروتئاز با مقادیر 9/2 و 5/2 متعلق به
B. rugosus
CS5 و
P. aryabhattai
CL1 بود.
B. vallismortis
AS4 دارای توانایی تولید لیپاز بود.
P. aryabhattai
strain CL1 و
B. rugosus
strain CS5 دارای توانایی تولید HCN با مقادیر 48/0 و 2/0 میلیگرم در لیتر بودند. تاثیر چهار باکتری به صورت جداگانه و کنسرسیوم میکروبی بر جمعیت سالمونلا در خاک بررسی شد. نتایج نشان داد جمعیت سالمونلا 15 روز پس از تلقیح به خاک تحت تاثیر تیمارها کاهش یافت. بیشترین کاهش جمعیت این پاتوژن مربوط به کنسرسیوم میکروبی و تیمار
Bacillus
sp. strain SS4 به ترتیب با 92 و 98 درصد کاهش جمعیت نسبت به شاهد بود. نتایج حاکی از تأثیر مثبت باکتریهای محرک رشدی در خاک به منظور کنترل پاتوژن
S. typhimurium
بود که میتواند علاوه بر کاهش اثرات منفی حضور پاتوژن در خاک، سلامت جامعه بشری و بهبود امنیت غذایی را در پی داشته باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پروتئاز،خاک،سالمونلا،سیانید هیدروژن،سیدروفور،
عنوان انگلیسی
Evaluating the role of plant growth-promoting bacteria in biological control of Salmonella typhimurium pathogen
چکیده انگلیسی مقاله
Human pathogens such as Salmonella enter agricultural soils from various sources. Salmonella is one of the most common food-borne microorganisms and is a causative agent of infections shared between humans and animals. In the current study, some plant growth-promoting bacteria were used to control the pathogen
Salmonella typhimurium
. The results showed that, in order, 1)
Bacillus rugosus
CS5, 2)
Bacillus vallismortis
AS4, 3)
Priestia aryabhattai
CL1 and 4)
Bacillus
sp. SS4 had the highest inhibitory effect on the grrowth of
Salmonella
in liquid medium. However, in solid medium, the bacteria 1)
B. vallismortis
AS4, 2)
B. rugosus
CS5, 3)
P. aryabhattai
CL1 and 4)
Bacillus
sp. SS4 exhibited the greatest inhibition of this pathogen's growth. The ability to produce siderophores, proteases, lipases, and hydrogen cyanide was investigated in these four bacteria. All four bacteria were capable of producing siderophore. The highest protease production index, with values of 2.5 and 2.9, belonged to
P. aryabhattai
CL1 and
B. rugosus
CS5, respectively.
B. vallismortis
AS4 was capable of producing lipase. Both
P. aryabhattai
strain CL1 and
B. rugosus
strain CS5 had the ability to produce HCN, with values of 0.48 mg/mL and 0.2 mg/mL, respectively. The simple impact of four separate bacteria and a microbial consortium on the Salmonella population in soil was investigated. The results showed that the Salmonella population decreased 15 days after inoculation due to the treatments. The greatest reduction in the the population of this pathogen was related to the microbial consortium and the
Bacillus
sp. strain SS4 treatment, with a 92 % and 98 % reduction in population compared to the control, respectively. The findings indicate a positive effect of plant growth-promoting bacteria in soil for controlling S. typhimurium, which could reduce the negative impacts of the pathogen's presence in soil, thereby enhancing human health and food security.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پروتئاز,خاک,سالمونلا,سیانید هیدروژن,سیدروفور
نویسندگان مقاله
مطهره عابدین زاده |
گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
نعیمه عنایتی ضمیر |
گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
احسان شکری |
بخش فناوری نانو، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
شهلا کیان امیری |
بخش فناوری نانو، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
نشانی اینترنتی
https://ijswr.ut.ac.ir/article_101499_f8775467c4b96b104d94980b0fffba84.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات