این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۲۰، شماره ۱، صفحات ۴۵-۵۷

عنوان فارسی ارزیابی تأثیر پوشش خوراکی صمغ دانه مریم گلی و زانتان بر کیفیت پس از برداشت لیموترش (Citrus aurantifolia cv. Mexican lime)
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: لیمو ترش از مهم‌ترین گونه‌های مرکبات می‌باشد. تقاضای مصرف‌کننده برای محصولات سالم با کیفیت بالا و ماندگاری طولانی از دلایلی است که باعث افزایش علاقه به استفاده از پوشش‌های خوراکی زیست تخریب‌پذیر شده است.
مواد و روشها: در این مطالعه تأثیر پوشش‌های صمغ دانه مریم گلی وحشی و زانتان به‌تنهایی و در ترکیب با یکدیگر بررسی گردید. میوه‌ها بعد از 30 روز نگهداری در دمای 2±24 درجه سانتی‌گراد از نظر خصوصیات مختلف فیزیکوشیمیایی مختلف مانند افت وزن، مواد جامد محلول، ترکیبات ضد اکسیدانی میوه مورد ارزیابی قرار گرفتند. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد.
یافتهها: پوشش‌های خوراکی به‌کار رفته به‌طور قابل توجهی نقش مؤثری در حفظ کیفیت میوه لیمو ترش داشتند. افت وزن میوه در میوه‌های تیمار شده به‌طور قابل توجهی در مقایسه با شاهد (8/4درصد) کاهش یافت. به‌طور ویژه، پوشش‌های ترکیبی صمغ دانه مریم گلی 2/0 درصد با صمغ زانتان 2/0 درصد کمترین افت وزن (7/2 درصد) را نشان دادند. علاوه بر این میزان مواد جامد محلول در تیمار ترکیبی کمترین میزان (6/4 درصد) و در رابطه با میزان اسیدیته این تیمار بیشترین میزان (44/6 درصد) را طی انبارمانی نشان داد. محتوی فنل، فلاونوئید و ضد‌اکسیدان در تمام تیمارها نسبت به شاهد در سطح بالاتری قرار داشتند. نتایج مقایسه میانگین نشان داد بیشترین فعالیت آنزیم پراکسیداز و کاتالاز در تیمار ترکیبی مشاهده شد. علاوه بر این صمغ دانه مریم گلی به‌طور معنی­داری (05/0p<) فعالیت آنزیم پلی فنول اکسیداز را کنترل کردند. به‌طور کلی، پوشش‌ها ترکیبی بیشترین بازارپسندی را نشان دادند.
نتیجه گیری: بهطور کلی، این مطالعه نشان می‌دهد که صمغ دانه مریم گلی و زانتان با تنظیم فرآیندهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی، نقش مهمی در حفظ کیفیت میوه لیمو بعد از برداشت دارد.
 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله لیموترش، صمغ دانه مریم گلی، صمغ زانتان، پوشش خوراکی، انبارمانی

عنوان انگلیسی Assessing Effects of Edible Coatings of Wild Sage Seeds and Xanthan Gum on Postharvest Quality of Lime (Citrus aurantifolia cv. Mexican Lime)
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Lime is one of the most important citrus species. Consumer demands for high-quality, long-shelf-life and healthy products have increased interests in using biodegradable edible coatings.
Materials and Methods: In this study, effects of sage seed gum and xanthan gum coatings were investigated alone and in combination. Fruits were assessed for various physicochemical characteristics such as weight loss, soluble solid content and antioxidant compounds after 30 d of storage at 24 °C ±2. The experiment was carried out as a factorial design in a completely randomized design with three replications.
Results: The edible coatings included a significant effect on preserving quality of lime fruits. Weight loss in treated fruits significantly decreased, compared to the control (4.8%). Particularly, the combined coating of 0.2% sage seed gum with 0.2% xanthan gum showed the lowest weight loss (2.7%). Additionally, the combined treatment included the lowest total soluble solids content (4.6%) and the highest acidity (TA) (6.44%) during storage. The contents of phenols, flavonoids, and antioxidants were higher in all treatments, compared to the control. The results of the mean comparison showed that the highest activity of peroxidase and catalase enzymes was in the combined treatment. Furthermore, sage seed gum significantly (p < 0.05) controlled the activity of polyphenol oxidase. Overall, the combined coatings showed the highest marketability.
Conclusion: Overall, this study shows that sage seed gum and xanthan gum, by regulating physiological and biochemical processes, play an important role in preserving the postharvest quality of lime fruits.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Lime, Sage seed gum, Xanthan gum, Edible coating, Storage

نویسندگان مقاله محبوبه محمدی | M Mohammadi
Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Hormozgan, Bandar Abbas, Iran.
دانشجوی دکتری علوم باغبانی، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

سمیه رستگار | S Rastegar
Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Hormozgan, Bandar Abbas, Iran.
دانشیار گروه علوم باغبانی، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

عباس روحانی | A Rohani
Prof, Department of Biosystems Engineering, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
استاد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه فردوسی مشهد، ایران


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2543-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات