این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۲۰، شماره ۱، صفحات ۸۱-۱۰۰

عنوان فارسی بررسی موانع و چالش‌های همکاری دانشگاه‌ و صنایع غذایی در ایران: تحلیل کیفی دیدگاه‌های ذی‌نقشان
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: صنعت غذا به عنوان یکی از صنایع کلیدی کشور، نیازمند تعامل مؤثر با دانشگاه‌ها برای ارتقای کیفیت محصولات و خدمات خود است. باتوجه به کمبود مطالعات در این زمینه، پژوهش کیفی حاضر با هدف شناسایی چالش‌ها و موانع همکاری بین دانشگاه و صنعت غذا از دیدگاه ذی‌نقشان و صاحب‌نظران این حوزه در کشور انجام شد.
مواد و روشها: جامعه آماری مطالعه شامل اعضای هیات علمی و صاحب­نظران از سازمان‌های مختلف مرتبط با موضوع تحقیق از جمله دانشگاه‌ها، اداره استاندارد، سازمان غذا و دارو و صنعتگران حوزه غذا در سراسر کشور بود. روش انتخاب مشارکت­کنندگان، نمونه‌گیری هدفمند و با حداکثر تنوع بود. تعداد 39 نفر در این مطالعه مشارکت داشتند. داده­ها با روش مصاحبه‌ نیمه ساختارمند جمع­آوری شد و به روش تماتیک با استفاده از نرم افزار MAXQDA2020 تحلیل گردید.
یافتهها: موانع تعامل دانشگاه و صنعت در چهار طبقه اصلی شامل چالش‌های فرهنگی و نگرشی، چالش‌های ساختاری و سازمانی، چالش‌های دانشی و مهارتی، و چالش‌های اقتصادی دسته‌بندی شدند. تعصبات و سوءتفاهم‌ها، تفاوت در دغدغه‌ها و رسالت دو نهاد، ضعف در زیرساخت‌ها، شکاف بین آموزش‌ها و پژوهش‌های دانشگاه با نیازهای صنعت، و تضاد منافع اقتصادی، از جمله در حوزه مالکیت فکری و تجاری‌سازی، از مهم‌ترین چالش‌هایی هستند که همکاری مؤثر بین این دو نهاد را با مشکل مواجه کرده‌اند.
نتیجه گیری: یافته‌ها نشان می‌دهد که تقویت همکاری دانشگاه و صنعت مستلزم تغییرات اساسی در نگرش‌ها، زیرساخت‌ها و رویه‌ها است. برای دستیابی به این هدف، ضروری است سیاست‌گذاران و مدیران دانشگاه‌ها و صنایع بر کاهش تعصبات، تسهیل انتقال دانش و فناوری، تقویت پژوهش‌های مشترک و سرمایه‌گذاری در آموزش‌های کارآفرینی تمرکز کنند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دانشگاه، صنعت غذا، همکاری، موانع، چالش‌ها، مطالعه کیفی

عنوان انگلیسی Assessing Barriers and Challenges to University-food Industry Collaboration in Iran: A Qualitative Analysis of Stakeholder Perspectives
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: The food industry, as one of the country key industries, needs effective interaction with universities to improve the quality of its products and services. Regarding lack of studies in this area, this qualitative study aimed to identify challenges and obstacles to collaborations between universities and the food industry from the perspective of stakeholders and experts in this field in Iran.
Material and methods: The study population consisted of faculty members and experts from various organizations linked to the research topic, including universities, the Standard Organization, the Food and Drug Administration, and food industry professionals across the country. Participants were selected using purposeful sampling technique with maximum diversity. Totally, 39 participants were involved in the study. Data were collected through semi-structured interviews and analyzed thematically using MAXQDA 2020 software.
Results: This study identified four major categories of barriers hindering university-industry interactions as cultural and attitudinal, structural and organizational, knowledge and skill, and economic challenges. Prejudices and misunderstandings, differences in priorities and missions, infrastructure weaknesses, gaps between academic education and research and industry needs, and conflicts of economic interests, including in the areas of intellectual characteristics and commercialization, are the most important challenges that delay effective collaborations between these two entities.
Conclusion: The findings reveal that strengthening university-industry collaborations necessitates fundamental changes in attitudes, infrastructure and practices. To achieve this goal, it is critical that policymakers and managers in universities and industries focus on decreasing biases, facilitating knowledge and technology transfer, strengthening collaborative studies and investing entrepreneurship education.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله University, Food industry, Collaboration, Barriers, Challenges, Qualitative study

نویسندگان مقاله مرجان باژن | M Bazhan
1- استادیار گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

فرنام شفیعی ثابت | F Shafiei Sabet
2- دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

دنیا شهامتی | D Shahamati
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تغذیه، گروه علوم حرکتی و تغذیه، دانشگاه نوادا، لاس وگاس، نوادا، ایالات متحده آمریکا

کیانوش خسروی دارانی | K Khosravi-Darani
استاد گروه تحقیقات صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-203-19&slc_lang=other&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده other
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات