این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۳۳، شماره ۲، صفحات ۸۶۹۸-۸۷۰۴

عنوان فارسی بررسی ارتباط بین قند و pH بزاق و قند خون در بیماران دیابتی (یک مطالعهPilot )
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: تغییرات در بیماران دیابتی سبب کاهش کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان در این بیماران می گردد. نظر به سیر مزمن بیماری با شناسایی سریع آن می توان از عوارض طولانی مدت به مقدار قابل توجهی کاست. هدف  از این مطالعه بررسی همبستگی بین قند و pH بزاق با قند خون در بیماران دیابتی می‌باشد.
روش بررسی: این مطالعه آزمایشی (PILOT) بر روی 13 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد که در FBS، HbA1C و هم‌چنین قند و Ph بزاق ارزیابی شدند. داده ها به کمک نرم افزار اماریSPSS version 16 تجزیه و تحلیل شد.
نتایج: بین قند خون(FBS, HbA1C) و قند بزاق همبستگی مثبت و معنی‌دار وجود داشت (ارتباط FBS با قند بزاقP=0.028 , R=0.607 و ارتباط HbA1c با قند بزاق P<0.0001 و (R=0.882).
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج مطالعه حاضر مبنی بر ارتباط قند خون و بزاق در بیماران دیابتی‌، می‌توان استفاده از نمونه بزاق به عنوان یک روش مقرون به صرفه، غیرتهاجمی و معتبر برای بررسی و تشخیص و پیگیری بیماران دیابتی را توصیه نمود.
 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دیابت ملیتوس، قند خون، بزاق، قند بزاق، PH بزاق

عنوان انگلیسی Evaluation of the Correlation between Salivary Glucose and Ph and Blood Sugar in Diabetic Patients (A Pilot Study)
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Changes in saliva in diabetic patients reduce the quality of life associated with oral health in these patients. Given the chronic course of the disease, its rapid identification can significantly reduce long-term complications. The aim of this study was to investigate the correlation between saliva Ph and glucose with blood sugar in diabetic patients.
Methods: This pilot study was performed on 13 patients with type 2 diabetes, who were evaluated for FBS, HbA1C, as well as salivary glucose and Ph. The data were analyzed using SPSS 16 statistical software.
Results: There was a positive and significant correlation between blood sugar (FBS, HbA1C) and salivary glucose (correlation of FBS with salivary glucose: P=0.028, R=0.607 and correlation of HbA1c with salivary glucose P <0.0001 and R = 0.882).
Conclusion: According to the results of the present study regarding the correlation between blood and salivary glucose in diabetic patients, employing saliva samples is recommended as a cost-effective, non-invasive and reliable approach for the valuation, diagnosis and follow-up individuals with diabetic.
 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Diabetes Mellitus, Blood Sugar, Saliva, Salivary Sugar, Salivary Ph.

نویسندگان مقاله حکیمه احدیان | Hakimeh Ahadian
Department of Oral and Maxillofacial Medicine, School of Dentistry, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.
گروه بیماری‌های دهان و فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران.

عذرا محیطی | Azra Mohiti
Department of Oral and Maxillofacial Medicine, School of Dentistry, Alborz University of Medical Sciences, Iran.
گروه بیماری‌های دهان، فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، ایران.

اکرم قدیری اناری | Akram Ghadiri Anari
Department of Internal Medicine, School of Medicine, Shiahid Sadooghi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.
گروه داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران.

آرزو حیدری | Arezoo Heidary
Department of Oral and Maxillofacial Medicine, School of Dentistry, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.
گروه بیماری‌های دهان و فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران.


نشانی اینترنتی http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-5394-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده دندانپزشکی
نوع مقاله منتشر شده کارآزمایی بالینی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات