این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
Iranian Journal of Public Health
، جلد ۱۱، شماره ۳-۴، صفحات ۸۱-۹۲
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
NITRITE AND NITRATE CONTENT OF FOOD COMPOSITION OF NORTHERN VILLAGES OF IRAN
چکیده انگلیسی مقاله
In epidemiological study of esophageal carcinoma which was conducted in Nov.1966 in Iran, the incidence cases in the east area of Mazandaran (Hottan-Gharagol) specifically in the Torkaman Region was noticeable. The frequency of the disease was gradually declined from east to west for instance in Gillan (Pamsar-kyasara) the incidence was low. Since 1968 a Joint-Iran (Institute of Nutrition Sciences and Food Technology and Public Health University) and IARC (International Agency for Research on cancer) started and survey in the Target area of Norghern villages. One of the factors which were covered under this survey was the determination of environmental carcinogenic agents such as nitrite and nitrate which is precursor of Nitrosamine. Nitrite was determined by colorimetric standard method, and on a cadmium column. In this project 200 samples from different groups of food were determined and the result was reported as mg percent of nitrite and nitrate.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
PNitrite
نویسندگان مقاله
محمد رحمانیان | m rahmanian
مهین آذر | m azar
sh خلیلی | sh khalili
نشانی اینترنتی
http://ijph.tums.ac.ir/index.php/ijph/article/view/2802
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/86/article-86-350409.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
Articles
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات