این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Iranian Journal of Public Health، جلد ۱۰، شماره ۱-۴، صفحات ۱۷-۲۴

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی ISOLATED PROTEIN FROM CASTOR BEAN, PEANUT, SOY BEAN AND SAFFLOWER MEALS
چکیده انگلیسی مقاله Castor bean, peanut, Soy bean and safflower protein isolates were prepared. The amino acid content of each of the protein isolates was analysed and the essential amino acid contents were compared with the FAO human requirements. The results indicated that castor bean has the highest oil and the protein content of defatted meal. Safflower 3148 (Marand, Iran) has the highest amount of essential amino acids. Peanut (Gilan Iran) has the lowest content of essential amino acids, however, in comparison to human requirement 100 gram protein of this peanut still have enough amino acid for one man's day. The ash total protein and total oil of the mentioned seeds were also determined.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Castor bean, Peanut, Safflower protein

نویسندگان مقاله b توسلیان | b tavasolian


نیکپور | s nikpour


b makanvand | b makanvand



نشانی اینترنتی http://ijph.tums.ac.ir/index.php/ijph/article/view/2812
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/86/article-86-350416.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده Articles
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات