این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بوم شناسی کاربردی، جلد ۱۳، شماره ۲، صفحات ۷۹-۹۲

عنوان فارسی تاثیر قارچ مایکوریزا بر ماده مؤثره موسیلاژ و برخی تنظیم کننده های اسمزی گیاه گاوزبان (.Borago officinails L) تحت تنش آبی
چکیده فارسی مقاله
تنش آبی یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر عملکرد گیاهان است.  با توجه به تأثیر بالقوه قارچ مایکوریزا بر تعدیل اثر تنش آبی بر عملکرد  گیاه گاوزبان ، آزمایشی به صورت کرت‌های خرد شده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی ، اجرا گردید. تنش آب به عنوان عامل اصلی در سطوح آبیاری پس از 30، 60، 90، 120 و 150 میلی‌متر تبخیر آب از تشتک تبخیر کلاس A و قارچ مایکوریزا به عنوان عامل فرعی در سطوح عدم کاربرد، کاربرد گونه Glomus mosseae و کاربرد گونه G. intraradices در نظر گرفته ‌شد. برای موسیلاژ  گل ، برهمکنش آبیاری و قارچ معنی­ دار بود. در سطوح آبیاری پس از 120 و 150 میلی­متر تبخیر کاهش درصد موسیلاژ گل مشاهده گردید، اما کاربرد قارچ در این سطوح شرایط را تغییر داد و منجر به افزایش موسیلاژ شد. در سطوح آبیاری پس از 90، 120 و 150 میلی­متر تبخیر آب از تشتک تبخیر، کاهش پرولین و قند محلول در سطوح آبیاری پس از 60، 90، 120 و 150 میلی­متر تبخیر در شرایط حضور قارچ مایکوریزا نسبت به عدم کاربرد قارچ مشاهده شد. بر اساس نتایج ، تیمار آبیاری پس از 90 میلی­متر تبخیر و کاربرد قارچ­ G. mosseae توصیه می­ شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله گاوزبان، پرولین، تنش آب، قند محلول، مایکوریزا، موسیلاژ.

عنوان انگلیسی Effect of Mycorrhizal Fungi on Mucilage Active Ingredient and Osmotic Regulators of Borage (Borago officinails L.) under Water Stress
چکیده انگلیسی مقاله
Water stress is one of the most important factors affecting plant performance. Considering the potential effect of mycorrhizal fungi on modulating the effect of water stress on the performance of Borage , an experiment was conducted as split-plot in randomized complete block design. Water stress as the main factor in irrigation levels after 30, 60, 90, 120 and 150 mm water evaporation from evaporation pan class A and mycorrhiza fungi as sub-agent in levels of non-application, application of Glomus mosseae  and G. intraradices species were considered. For flower mucilage, the interaction of irrigation and mycorrhizal fungus was significant, and at the irrigation level of 120 and 150 mm, water evaporation increased the water stress and caused a decrease in flower mucilage. At the irrigation levels after 90, 120 and 150 mm of water evaporation, , the reduction of proline and soluble sugar of borage was observed after 60, 90, 120 and 150 mm of water evaporation in the presence of mycorrhizal fungus compared to the absence of fungus application. Based on the results, irrigation treatment is recommended after 90 mm of water evaporation and the application of mycorrhizal fungus G. mosseae.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Borage, Proline, Water stress, Soluble sugar, Mycorrhiza, Mucilage.

نویسندگان مقاله علی رحیمی | A. Rahimi
Forests, Rangelands and Watershed Research Department, Kohgiluyeh-Boyerahmad Agriculture and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Yasouj, Iran.
بخش تحقیقات جنگلها، مراتع و آبخیزداری، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یاسوج، ایران.

شاهرخ جهانبین | Sh. Jahanbin
Department of Agriculture and Plant Breeding, Faculty of Agriculture, Yasouj University, Iran.
گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج، ایران.

امین صالحی | A. Salehi
Department of Agriculture and Plant Breeding, Faculty of Agriculture, Yasouj University, Iran.
گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج، ایران.

هوشنگ فرجی | H. Faraji
Department of Agriculture and Plant Breeding, Faculty of Agriculture, Yasouj University, Iran.
گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج، ایران.


نشانی اینترنتی http://ijae.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1521-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات