این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۲۲، شماره ۱۶۰، صفحات ۶۲-۷۷

عنوان فارسی افزایش خواص عملکردی و فعالیت آنتی اکسیدانی ایزوله پروتئین غلاف Prosopis juliflora از طریق تنظیم pH، همزمان با ارزیابی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و فعالیت بازدارندگی ضد باکتریایی
چکیده فارسی مقاله
در این مطالعه ویژگی­های فیزیکوشیمیایی غلاف  Prosopis juliflora و تهیه ایزوله پروتئین آن مورد ارزیابی قرار گرفت. تغییرات در خواص عملکردی زمانی مشاهده شد که سطوح pH به 5، 7، 8 و 10 تنظیم شد، با تفاوت‌های معنی‌دار (P≤ 0.05) در ویژگی­های عملکردی و فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی و ضد باکتریایی. مقدار بالای حلالیت در 5pH   و اتصال لیپید در 10pH  به دست آمد، در حالی که کمترین مقدار برای هر دو ویژگی در 7 pH یافت شد. بیشترین ظرفیت کف­کنندگی در 5pH  پس از 5 دقیقه همزدن مشاهده شد، اما پس از 1 دقیقه در 8 pH کاهش یافت. ظرفیت امولسیون‌سازی در 10pH  بیشترین و در7 pH  کمترین بود. فعالیت مهار رادیکال DPPH در 5pH  بالا بود، اما در 8pH  کاهش یافت و همچنین ایزوله پروتئین فعالیت مهاری را در برابر اشریشیاکلی، باسیلوس­سوبتیلیس و استافیلوکوکوس­اورئوس نشان داد. با این حال، بیشترین بازدارندگی در برابر باکتری باسیلوس سوبتلیس در غلظت پروتئین ایزوله 5/0 درصد بود، در حالی که قابلیت هضم پروتئین بالاتر بود. پروتئین ایزوله شده هیچ اثر سمی قابل توجهی بر سلول های خونی انسان نداشت. علاوه بر این، از آزمون FTIR  برای تعیین ساختار پروتئین استفاده شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ،Prosopis juliflora،ایزوله پروتئین،ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی،خصوصیات عملکردی

عنوان انگلیسی Enhancing functional characteristics and antioxidant activity of Prosopis juliflora pods' protein isolate through pH adjustment, while detecting the physicochemical properties and antibacterial inhibition activity
چکیده انگلیسی مقاله This study evaluated the physicochemical properties of Prosopis juliflora pods and the preparation of its protein isolate. Changes in functional properties were observed when pH levels were adjusted to 5, 7, 8, and 10, with significant differences (P≤ 0.05) in functional characteristics and antioxidant and antibacterial activities. A high solubility value was achieved at pH 5.10 and lipid binding at pH 10, while the lowest value for both properties was found at pH 7. The highest foaming capacity was observed at pH 5 after 5 minutes of whipping, but decreased after 1 minute at pH 8. The emulsifying capacity was greatest at pH 10 and lowest at pH 7. The DPPH radical scavenging activity was high at pH 5, but decreased at pH 8 and also protein isolate showed inhibition activity against Escherichia coli, Bacillus subtilis and Staphylococcus aureus. However, the highest inhibition was against Bacillus bacteria at 0.5% protein isolate concentration, while the protein digestibility was higher. The isolated protein had no noticeable cytotoxic effect on human blood cells. Besides, FTIR test was used to determine the structure of the protein.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Prosopis juliflora,Protein isolate,physicochemical properties,functional characteristics

نویسندگان مقاله علیا زیارا هاشیم | Alia Ziara Hashim
University of Basrah
دانشگاه بصره

فلیحا حسن حسین | Faleeha Hasan Hussein
University of Basrah
دانشگاه بصره

احسان دیوان خسروشاهی | Ehsan Divan Khosroshahi
University of Tehran
دانشگاه تهران

هادی رضوی | Hadi Razavi
University of Tehran
دانشگاه تهران


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-84983-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات