این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۲، شماره ۱۶۰، صفحات ۱۳۱-۱۴۱
عنوان فارسی
خواص فیزیکوشیمیایی و مکانیکی فیلم های آلژینات سدیم خوراکی
چکیده فارسی مقاله
این مطالعه با هدف بررسی خواص فیزیکوشیمیایی و مکانیکی فیلم های خوراکی تهیه شده از آلژینات سدیم در غلظت های 0.5% و 1% با گلیسرول به عنوان نرم کننده در غلظت های 10%، 30% و 50% انجام شد. ضخامت، استحکام کششی، درصد کشیدگی، حلالیت در آب، نفوذپذیری بخار آب، نفوذپذیری نور، شفافیت و فعالیت آنتی اکسیدانی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که ضخامت، درصد کشیدگی، حلالیت در آب و نفوذپذیری بخار آب لایهها با افزایش غلظت گلیسرول از 10 درصد به 30 درصد افزایش یافت. در مقابل، استحکام کششی، حلالیت در آب، نفوذپذیری نور و شفافیت زمانی که غلظت آلژینات سدیم به 1% در غلظتهای مشابه گلیسرول افزایش یافت کاهش یافت. فعالیت آنتی اکسیدانی با غلظت های بالاتر آلژینات سدیم در همان سطوح گلیسرول افزایش یافت. از این رو، آلژینات سدیم می تواند به عنوان یک جزء طبیعی در صنایع غذایی یا دارویی استفاده شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
فیلم،آلژینات،سدیم خوراکی،خواص فیزیکوشیمیایی
عنوان انگلیسی
Physicochemical and Mechanical Properties of Edible Sodium Alginate Films
چکیده انگلیسی مقاله
This study aims to investigate the physicochemical and mechanical properties of edible films prepared from sodium alginate at concentrations of 0.5% and 1%, with glycerol as a plasticizer at concentrations of 10%, 30%, and 50%. Thickness, tensile strength, percentage elongation, water solubility, water vapor permeability, light permeability, transparency, and antioxidant activity were evaluated. Results showed that the thickness, elongation percentage, water solubility, and water vapor permeability of the films increased with the rise in glycerol concentration from 10% to 30%. In contrast, tensile strength, water solubility, light permeability, and transparency decreased when the sodium alginate concentration was increased to 1% at the same glycerol concentrations. Antioxidant activity increased with higher sodium alginate concentrations at the same levels of glycerol. Hence, sodium alginate can be used as a natural component in food or pharmaceutical industries.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Physicochemical,Films,Edible Sodium,Alginate
نویسندگان مقاله
بتول الانصاری | Batool Al-Ansari
Department of Food Science, College of Agriculture, University of Basrah, Iraq
گروه علوم غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بصره، عراق
نغم القطروانی | Nagham Al-Qatrawani
Department of Food Science, College of Agriculture, University of Basrah, Iraq
گروه علوم غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بصره، عراق
روضه الاعلی | Rawdah Al-Ali
Department of Food Science, College of Agriculture, University of Basrah, Iraq
گروه علوم غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بصره، عراق
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-86441-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات