این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۱۴، شماره ۶۵، صفحات ۲۱-۳۴

عنوان فارسی اثرات برهمکنش سالیسیلیک اسید و شوری بر سیستم دفاع آنتی‌اکسیدانی و توزیع برخی عناصر در گیاه کلزا (Brassica napus L.)
چکیده فارسی مقاله گیاه کلزا یک گیاه روغنی ارزشمند متعلق به خانواده گیاهی براسیکاسه است، و با توجه به اینکه امروزه شوری خاک یکی از مهمترین مسائل محدود­کننده کشاورزی است، بنابراین بررسی اثر سالیسیلیک اسید (به عنوان یک محرک زیستی و عامل بهبود سیستم دفاع
آنتی­اکسیدانی) بر گیاهان تحت تنش شوری، به منظور کاهش اثرات منفی ناشی از تنش شوری، ضروری به نظر می­رسد. در این تحقیق اثرات متقابل
NaCl و سالیسیلیک اسید (SA) بر سیستم دفاع آنتی­اکسیدانی و توزیع برخی عناصر در گیاه کلزا رقم هایولا مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور گیاهچه­های 21 روزه تحت غلظت­های صفر، 50 و100 میلی­مولارNaCl  و غلظت­های صفر و 500 میکرومولار SA به مدت دو هفته قرار گرفتند. نتایج بدست آمده نشان داد که میزان فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیداتیو سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز، و همچنین مقدار H2O2در تیمارهای شوری در حضورSA  کمتراز مقادیر آنها در تیمارهای شوری بدون حضور SA بود، که نشان از کاهش سطح تنش در حضور SA دارد. چرا که افزایش فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیداتیو نشان­دهنده افزایش سطح تنش و افزایش مقدار پراکسید هیدروژن شاخص صدمات غشایی در شرایط تنش هستند. در تیمارهای شوری، درحضور SA غلظت سدیم ریشه افزایش یافت که می­تواند به دلیل تجمع سدیم در ریشه و عدم انتقال آن به اندام هوایی باشد که نوعی راه­کار مقابله با تنش است و نیز افزایش غلظت پتاسیم ریشه در تیمارهای شوری در حضور SA مشاهده شد و از آنجایی که پتاسیم نقش مهمی در تنظیم پتانسیل اسمزی سلول­ها دارد، این افزایش
می­تواند نشان از اثر مثبت
SA در کاهش اثرات مخرب تنش شوری باشد. در کل، داده­ها نشان می­دهد که حضور SA باعث افزایش مقاومت این رقم کلزا نسبت به شوری شده است، همچنین به کارگیریSA  در غلظت 500 میکرومولار می­تواند اثرات منفی شوری برروی گیاه کلزا رقم هایولا را محدود کند. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تنش شوری، سالیسیلیک اسید، کلزا

عنوان انگلیسی The effects of the interaction of salicylic acid and salinity on the antioxidant defense system and the distribution of some elements in rapeseed (Brassica napus L.) plants
چکیده انگلیسی مقاله Rapeseed is a valuable oil plant belonging to the Brassicaceae plant family, and considering that today soil salinity is one of the most important limiting issues in agriculture. Therefore, investigating the effect of salicylic acid (as a biological stimulant and agent to improve the antioxidant defense system) on plants under salinity stress conditions in order to reduce the negative effects of salinity stress seems necessary. In this research, the mutual effects of NaCl and salicylic acid on the antioxidant defense system and the distribution of some elements in rapeseed plants of Hyola variety were investigated. For this purpose, 21-day-old seedlings were subjected to concentrations of 0, 50, and 100 mM NaCl and SA with concentrations of 0 and 500 μM SA for 2 weeks. The obtained results showed that the activity of the antioxidant enzymes superoxide dismutase and catalase, as well as the amount of H2O2 in saline treatments in the presence of SA were lower than their values in saline treatments without the presence of SA, which shows a reduction in the level of tension in the presence of SA. Because the decrease in the activity of antioxidant enzymes indicates the decrease in the level of stress and the decrease in the amount of hydrogen peroxide is an indicator of the reduction of membrane damage in stress conditions. Also, an increase in root sodium concentration in salinity treatments was seen in the presence of SA, which could be due to the accumulation of sodium Na in the root and its lack of transfer to the aerial parts, which is a way to deal with stress, and an increase in potassium concentration in roots in saline treatments. , was observed in the presence of SA and since potassium plays an important role in regulating the osmotic potential of cells, this increase can indicate the positive effect of SA in reducing the destructive effects of salt stress. In general, the data show that the presence of SA has increased the resistance of this canola cultivar to salinity, also, the results prove that the application of SA at a concentration of 500 μM can limit the negative effects of salinity on the rapeseed Hyola plant.
 

کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Salinity stress, Salicylic acid, Rapeseed

نویسندگان مقاله سعیده خادمی | Saideh Khademi
Department of Biology, Shahr-e- Qods Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه زیست‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس، تهران، ایران

مژگان سیفی | Mozhgan Seify
Department of Biology, Shahr-e- Qods Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه زیست‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1880-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تنش شوری
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات