این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۱۴، شماره ۶۵، صفحات ۳۵-۴۸
عنوان فارسی
تأثیر محلولپاشی بور و ویتامین ث روی عملکرد و کیفیت میوه توتفرنگی رقم پاروس
چکیده فارسی مقاله
افزایش اندازه و بهبود کیفیت میوه توتفرنگی به دلیل اهمیت زیاد و ارزش غذایی بالا همواره مورد توجه است
.
این پژوهش بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 9 تیمار و 4 تکرار در مرحله شروع گلدهی اجرا شد. تیمارها شامل اسید بوریک 50 و 100 میلیگرم بر لیتر و ویتامین ث 150 و 300 میلیگرم بر لیتر و ترکیب توأم آنها بود. صفاتی مانند محتوای فنول کل، محتوای آنتوسیانین، سطح برگ، شاخص کلروفیل، وزن میوه اولیه، وزن میوه ثانویه، تعداد فندقه میوه اولیه، تعداد فندقه میوه ثانویه، عملکرد، مواد جامد محلول،
pH
، اسیدهای آلی و ویتامین ث بررسی شدند.
نتایج نشان داد استفاده از غلظتهای مختلف بور و ویتامین ث و ترکیب این دو سبب بهبود عملکرد رویشی و زایشی توتفرنگی شده است. تیمار اثرات متقابل ویتامین ث و اسید بوریک نتایج بهتری نسبت به کاربرد به تنهایی عنصر بور و ویتامین ث داشته و فعالیت آنتیاکسیدانی، مواد جامد محلول و میزان ویتامین ث افزایش دادند. بهطورکلی
ترکیب توأم بور 100 میلیگرم در لیتر و ویتامین ث 150 و 300 میلیگرم در لیتر بهتر از کاربرد تنهایی آن
ها، سبب بهبود ویژگی
های کمی و کیفی میوه توتفرنگی شدند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
توت فرنگی، شاخص کلروفیل، عملکرد، ویتامین ث
عنوان انگلیسی
The effect of boron and vitamin C foliar application on the yield and quality of strawberry fruit
چکیده انگلیسی مقاله
Strawberry is a very tasty fruit with high nutritional value, so it is important to increase the size of the fruit and its quality. The aim of this study was to investigate the effect of boron and vitamin C on the yield and quality of strawberry fruit. The research was carried out as a completely randomized design experiment with 9 treatments and 4 replications at the beginning of flowering. The treatments include boron (50 and 100 mg/L) and vitamin C (150 and 300 mg/L) and their combination. Traits such as leaf area, chlorophyll index, weight of primary fruit, weight of secondary fruit, number of achenes of primary fruit, number of hazelnuts of secondary fruit, yield, soluble solids, pH, organic acids and vitamin C were investigated. The results showed that the use of different concentrations of boron and vitamin C and the combination of these two causes the improvement of leaf surface, chlorophyll index, primary fruit weight, secondary fruit weight, primary fruit hazelnut number, secondary fruit hazelnut number, yield, soluble solids, pH, organic acids and vitamin C of strawberry fruit. Combination treatments of 100 mg/L of boron and 300 mg/L of vitamin C and combination treatment of 100 mg/L of boron and 150 mg/L of vitamin C, combination of 50 mg/L of boron and 300 mg/L of vitamin C, and combination treatment of 50 mg/L of boron and 150 mg/L of vitamin C showed better results in the examined traits. According to the results obtained from the present research, the combination of boron and vitamin C improved the quantitative and qualitative characteristics of strawberry fruit better than their use alone.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Chlorophyll index, Strawberry, Vitamin C, Yield
نویسندگان مقاله
محمدرضا عاقلی | Mohammadreza Agheli
Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran
بخش مهندسی علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنرکرمان، کرمان، ایران
زهرا پاک کیش | Zahra Pakkish
Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran
بخش مهندسی علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنرکرمان، کرمان، ایران
سهیلا محمدرضاخانی | Soheila Mohammadrezakhani
South Kerman Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, Jiroft, Iran
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان، جیرفت، ایران
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-792-12&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تنظیم کننده های رشد گیاهی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات