این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۱۴، شماره ۶۵، صفحات ۱۹۷-۲۰۸

عنوان فارسی تأثیر زمان کاربرد غلظت‌های مختلف پوتریسین بر برخی ویژگی‌های کیفی میوه هلو
چکیده فارسی مقاله هلو (Prunus persica L.) از خانواده گلسرخیان (Rosaceae) و از مهم­ترین میوه­های مناطق معتدله محسوب می­شود. کیفیت میوه از عوامل مهم در گسترش و بازاریابی این محصول به شمار می­رود. کاربرد برخی مواد شیمیایی و هورمونی نقش بسزایی در افزایش ماندگاری و کیفیت میوه­ها دارند. به منظور بررسی زمان کاربرد پوتریسین روی حفظ کیفیت میوه هلو انجیری، این تحقیق به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کاملاً تصادفی با تیمار پوتریسین در دو زمان مختلف با سه تکرار روی رقم هلوی انجیری انجام شد. تیمار‏های شیمیایی در سه سطح (صفر، 10، 15 میلی‏مولار) و به صورت محلول‏پاشی 14 و 28 روز قبل از برداشت میوه‏ها صورت گرفت. بعد از اعمال تیمارها میوه‏ها در مرحله بلوغ تجاری برداشت و به آزمایشگاه منتقل شدند و پارامتر‌های کیفی میوه نظیر مواد جامد محلول کل، اسیدیته، ویتامین ث، سفتی بافت میوه، pH عصاره میوه، فنل، فلاونوئید و آنتی­اکسیدان کل در حین برداشت مورد ارزیابی قرار گرفت. میانگین داده‌ها نشان داد که با افزایش غلظت پوتریسین تا مقدار 10 میلی‏مولار مقدار اسیدیته قابل تیتراسیون نسبت به شاهد افزایش یافت، در حالی‌که با افزایش بیشتر پوتریسین تا 15 میلی‏مولار مقدار اسیدیته قابل تیتر تفاوت معنی‏داری نسبت به شاهد نشان نداد. به‌طوری­که با افزایش غلظت پوتریسین در زمان 14 روز قبل از برداشت، درصد مواد جامد محلول (TSS) نسبت به شاهد افزایش یافت. بیشترین مقدار مواد جامد
حل­شده بعد از تیمار شاهد در زمان 28 روز قبل از برداشت، مربوط به تیمار پوتریسین 15 میلی‏مولار است. با افزایش غلظت پوتریسین تا 10 میلی‏مولار مقدار
pH  نسبت به شاهد ابتدا کاهش و سپس در مقدار 15 میلی‏مولار افزایش یافت. مقدار آنتی­اکسیدان کل نشان داد که هیچ کدام از غلظت­ها و زمان­های مورد استفاده، تأثیر معنی­داری بر این خصوصیت نداشت. در زمان 14 روز قبل از برداشت با افزایش غلظت پوتریسین مقدار فلاونوئید افزایش و در زمان 28 روز قبل از برداشت با افزایش پوتریسین مقدار فلاونوئید کاهش یافت. بیشترین میزان سفتی مربوط به 14 روز قبل از برداشت است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنتی‌اکسیدان، برداشت، ترکیبات فنولی، کیفیت، مواد جامد محلول

عنوان انگلیسی The effect of application time of different concentrations of putrescine on some quality characteristics of peach fruit
چکیده انگلیسی مقاله Peach (Prunus persica L.) belongs to the Rosaceae family and is considered one of the most important fruits in temperate regions. Fruit quality is one of the important factors in the development and marketing of this product. The use of some chemicals and hormones play a significant role in increasing the shelf life and quality of fruits. To investigate the impact of putrescine application timing on maintaining the quality of fig peach fruit, this research was conducted in a factorial design using a randomized complete block design. Putrescine treatments were administered at two different times, each with three replications, on the fig peach variety. Chemical treatments were applied at three levels (0, 10, 15 mM) through foliar spraying 14 and 28 days before harvesting the fruits. Following the application of treatments, the fruits were harvested at the stage of commercial maturity, transported to the laboratory, and evaluated for various quality parameters, including total soluble solids, acidity, vitamin C, firmness of the fruit tissue, pH of the fruit extract, phenol, flavonoid, and total antioxidant levels during harvest. The average data indicated that increasing the concentration of putrescine up to 10 mM resulted in a higher titratable acidity compared to the control. However, with a further increase in putrescine up to 15 mM, the titratable acidity did not show a significant difference compared to the control. Moreover, increasing the concentration of putrescine 14 days before harvest led to an increase in the percentage of total soluble solids compared to the control. The highest amount of dissolved solids, following the control treatment, was observed with the 15 mM putrescine treatment 28 days before harvesting. The total antioxidant levels showed that none of the concentrations and timings used had a significant effect on this characteristic. At time B1, the amount of flavonoids increased with the rise in putrescine concentration, while at the time 28 days before harvest, the amount of flavonoids decreased with increasing putrescine concentration. The highest level of hardness was observed 14 days before harvest.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Antioxidant, Compound phenolic, Harvest, Quality, TSS

نویسندگان مقاله جعفر حاجیلو | Jafar Hajilou
Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran
بخش باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، آذربایجان شرقی، ایران

سهیلا محمدرضاخانی | Soheila Mohammadrezakhani
South Kerman Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, Agricultural Research, Education and Extension Organization, Jiroft, Iran
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، جیرفت، ایران

حامد پیام | Hamed Peyam
Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran
بخش باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، آذربایجان شرقی، ایران


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-792-13&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده باغبانی
نوع مقاله منتشر شده کاربردی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات