این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۱۴، شماره ۶۵، صفحات ۲۰۹-۲۲۴

عنوان فارسی اثر کلروژنیک ‌اسید بر حفظ کیفیت پس ‌از برداشت خرمالو رقم کرج در طی دوره انبارمانی سرد
چکیده فارسی مقاله مشکل اصلی پس از برداشت خرمالو نرم­شدن شدید و بروز بیماری در میوه‌ها در زمان نگهداری است. بکارگیری ترکیبات غیر­شیمیایی با هدف افزایش ماندگاری و حفظ کیفیت میوه خرمالو یکی از مهمترین موارد در صنعت میوه خرمالو است. با توجه به اثرات مفید کلروژنیک اسید در حفظ کیفیت و افزایش عمر انبارمانی، در این پژوهش تأثیر تیمار کلروژنیک اسید بر ویژگی‌های کیفی و خواص بیوشیمیایی میوه خرمالو بررسی شد. این آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با دو فاکتور کلروژنیک اسید در چهار سطح صفر، 25، 50 و 100 میکرو‌مولار و فاکتور دوم زمان انبارمانی (15، 30 و 45) روز بود که میوه‌های تیمار­شده در دمای یک درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد به مدت 45 روز نگهداری شدند. نتایج نشان داد که کلروژنیک اسید 50 و 100 میکرومولار غلظت بهینه برای افزایش عمرانباری میوه هستند. بیشترین میزان سفتی، فنول کل، فلاونوئید کل و تانن‌های محلول، آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز (25 یونیت بر میلی­گرم وزن تر) و ویتامین ث (2/24 میلی گرم در 100 گرم وزن تر) در تیمار کلروژنیک اسید 50 و 100 میکرومولار مشاهده شد که اختلاف معنی‌داری نسبت به شاهد داشتند. تیمارهای کلروژنیک اسید 50 و 100 میکرومولار (5/64 درصد) نسبت به شاهد موجب جلوگیری از کاهش اسید آسکوربیک میوه خرمالو در پایان دوره انبارمانی شدند. تیمار میوه‌ها با کلروژنیک اسید 100 میکرومولار به‌طور معنی‌داری ظرفیت آنتی‌اکسیدانی کل را نسبت به شاهد افزایش داد. با توجه به اثرات مثبت تیمار کلروژنیک اسید بر حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری میوه خرمالو در طی 45 روز انبارمانی چنین به نظر می‌رسد که کاربرد کلروژنیک اسید 50 میکرو‌مولار در مقیاس وسیع به عنوان راهکار مناسب جهت افزایش کیفیت میوه خرمالو قابل توصیه باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز، تانن‌های محلول، خرمالو، کلروژنیک اسید، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی

عنوان انگلیسی The impact of chlorogenic acid treatment on postharvest quality preservation of persimmon fruit during cold storage
چکیده انگلیسی مقاله
The main postharvest problems of persimmon are severe softening and disease incidence on the fruits during storage. Developing postharvest protocols, incorporating nonchemical compounds with the aim of extending persimmon fruit shelf life and maintaining quality, is one of the major issues regarding the persimmon fruit industry. Given the documented benefits of chlorogenic acid in maintaining fruit quality and extending shelf life, this study investigates its effects on the quality attributes and antioxidant properties of persimmons. This study was performed as a factorial experiment was conducted based on a completely randomized design with three replications. The first factor was chlorogenic acid concentrations of 0, 25, 50, and 100 µM treatments, and the second factor was storage time (15, 30 and 45 days), then treatments fuits were stored at 1 °C and 85-90% relative humidity for 45 days. Results indicated that concentrations of 50 and 100 µM chlorogenic acid yielded optimal outcomes in extending persimmon shelf life. Significant enhancements in firmness, total phenol content, total flavonoid content, soluble tannin, phenylalanine ammonia lyase (25 U/mgFW) and ascorbic acid (24.2 mg/100 gFW) were observed in fruits treated with 50 and 100 µM chlorogenic acid, chlorogenic acid 50 and 100 µM prevented the decrease of ascorbic acid (64.5%) compared to control. Moreover, treatment with 100 mM chlorogenic acid markedly increased total antioxidant capacity compared to the control. In conclusion, the application of chlorogenic acid 50 µM emerges as a recommended strategy for mitigating losses, preserving quality, and extending the shelf life of persimmon fruits during postharvest handling.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Chlorogenic acid, Phenylalanine ammonia-lyase enzyme, Persimmon fruits, Soluble tannin, Total antioxidant capacity

نویسندگان مقاله بهناز سلیمانی | Behnaz Soleimani
Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan, Iran
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

ولی ربیعی | Vali Rabiei
Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan, Iran
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

فرهنگ رضوی | Farhang Razavi
Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan, Iran
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

غلامرضا مهدوی نیا | Gholamreza Mahdavineya
Department of Chemistry, Faculty of Basic Sciences, University of Maragheh, Maragheh, Iran
گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران

فهیمه نصر | Fahime Nasr
Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan, Iran
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-661-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده باغبانی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات