این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۱۴، شماره ۶۵، صفحات ۲۲۵-۲۴۰

عنوان فارسی بررسی اثر اتانول ‌آمین بر میزان چربی و رابطه آن با بتاکاروتن در جلبک سبز تک سلولی Dunaliella
چکیده فارسی مقاله جلبک سبز و تک سلولی Dunaliella در مطالعات فیزیولوژی اهمیت بسیار زیادی دارد. از دلایل انتخاب این جلبک در پژوهش‌های زیستی می‌توان به مقاومت آن در برابر تنش‌های شوری و فقدان دیواره‌ سلولی اشاره نمود. بسیاری از ریزجلبک‌ها منبع­های غنی از چربی هستند که از برخی از اسیدهای‌چرب آن‌ها می‌توان برای تولید بیودیزل که به نسبت آلودگی کمتر از سوخت‌های فسیلی دارند، استفاده می‌شود. در این تحقیق اثر 10، 25، 50، 75، 100 و 120 میکرومولار اتانول‌آمین بر میزان رشد، کلروفیل، بتاکاروتن، لیپید و همچنین نیمرخ اسید­های چرب اشباع و غیر­اشباع دو جلبکD. salina  و D. bardawil مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد اتانول آمین در غلظت­های پایین تأثیری بر روی بر روی رشد و میزان کلروفیل نداشت و در غلظت­های بالا باعث ممانعت رشد و سنتز کلروفیل شد. به­طور­کلی در هردو جلبک اتانول آمین تأثیری بر میزان لیپید نداشت و فقط غلظت 50 میکرو­مولار در جلبک D. bardawil باعث افزایش میزان لیپید شد. به نظر می­رسد در غلظت­های بالای اتانول آمین، احتمالاً مواد اولیه و انرژی بجای مصرف­شدن در فرایند تقسیم سلولی و سنتز کلروفیل بیشتر به سمت مقابله با غلظت بالای اتانول آمین و در غلظت 50 میکرومولار در جلبک D. bardawil به سمت تولید چربی رفته است. همچنین، اتانول آمین در در غلظت­های بالا در هردو جلبک و باعث کاهش رشد شد. جلبک D. bardawil تحت تیمار غلظت‌های پایین اتانول آمین، بتاکاروتن بیشتری سنتز کرد. در دو غلظت مورد استفاده 25 و 50 میکرومولار به همراه شاهد در طول یک هفته دوره آزمایش، میزان لیپید در جلبک D. salina  حدود D. bardawil دو برابر جلبک بود. از طرفی میزان بتاکاوتن در جلبک D. bardawil بیشتر ازD. salina  بود. کمتر­بودن بتاکاروتن و بیشتر بودن لیپید درD. salina  و بیشتر­بودن بتاکاروتن و کمتر­بودن لیپید در D. bardawil می­تواند احتمالاً حاکی از رابطه احتمالی بین تولید لیپید و بتاکاروتن باشد. در تیمار با اتانول آمین، تغییرات زیادی در نیمرخ اسید چرب اشباع و غیر­اشباع در مشاهده نشد. ولی D. bardawil در افزایش اسید چرب اشباع هپتادکانوئیک‌ اسید و اسید چرب غیر­اشباع اولئیک اسید مشاهده شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دونه لیه لا سالینا، دونه لیه لا بارداویل، اتانول‌آمین، لیپید

عنوان انگلیسی The effect of ethanolamine on lipid production and its relationship with beta-carotene in the unicellular green alga Dunaliella
چکیده انگلیسی مقاله Unicellular green alga Dunaliella is very important in physiological studies due to its resistance to salinity stress and its lack of cell walls. Many microalgae are rich in sources of lipids and fatty acids, which can be used to produce biodiesel, which is less polluting than fossil fuel.  The effect of 10, 25, 50, 75, 100, and 120 micromolar ethanolamine concentrations was examined on the growth rate, chlorophyll, and beta-carotene content of two algae D. salina and D. bardawil, as well as the saturated and unsaturated fatty acids profile.  The results showed that low concentrations of ethanolamine did not affect the growth rate and chlorophyll content whereas high concentrations inhibited growth rate and chlorophyll synthesis. In general, both algae were not affected by ethanolamine, only lipid content in D. bardawil increased at 50 micromolar ethanolamine. It seems, that in high concentrations of ethanolamine treatment, the suberates, and the energy instead of being used in cell division and chlorophyll synthesis, probably deviated in response to high concentrations of ethanolamine or lipid synthesis.  In two applied ethanolamine concentrations (25 and 50 micromolar) and control during one-week experiments, D. salina had two times higher lipid content than D. bardawil. Moreover, D. bardawil showed higher beta-carotene content than D. salina. The lower beta-carotene and higher lipid content in D. salina and higher beta-carotene and lower lipid content in D. bardawil revealed the probable relationship between lipid production and beta-carotene content. Under the treatment of ethanolamine, no big changes in the saturated and unsaturated fatty acid profiles were observed in D. salina. An increase in heptadecanoic acid as a saturated fatty acid and oleic acid as unsaturated fatty acid in D. bardawil was detected.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Dunaliella salina, Dunaliella bardawil, Ethanolamine, Lipid

نویسندگان مقاله ریحانه شهابی | Reyhaneh Shahabi
Department of Plant and Animal Biology, Faculty of Biological Science and Technology, University of Isfahan, Isfahan, Iran
گروه زیست‌شناسی گیاهی- جانوری، دانشکده علوم و فناوری‌های زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

منصور شریعتی | mansour Shariati
Department of Plant and Animal Biology, Faculty of Biological Science and Technology, University of Isfahan, Isfahan, Iran
گروه زیست‌شناسی گیاهی- جانوری، دانشکده علوم و فناوری‌های زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-28-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده سایر موارد
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات