این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۱۳، شماره ۶۳، صفحات ۱-۲۲
عنوان فارسی
تأثیر نیتروژن و کودهای زیستی بر روند تغییرات اجزای فلورسانس کلروفیل، عملکرد دانه و برخی صفات گندم رقم چمران
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور بررسی تأثیر نیتروژن و کودهای زیستی بر روند تغییرات اجزای فلورسانس کلروفیل، عملکرد دانه و برخی صفات گندم بهاره رقم چمران، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کاملاً تصادفی در سه تکرار در مزرعه پژوهشی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی در سال زراعی 1401-1400 اجرا شد. فاکتورهای آزمایشی کاربرد کودهای زیستی در هشت سطح (شاهد، ازتوباکتر، میکوریزا
Glomus moseae
، میکوریزا
Glomus intradices
، میکوریزا
Glomus moseae
با ازتوباکتر، میکوریزا
intraradices
Glomus
با ازتوباکتر، میکوریزا
Glomus moseae
با
intraradices
Glomus
، میکوریزا
Glomus moseae
با
intraradices
Glomus
به همراه ازتوباکتر) و مقادیر کود نیتروژن در سه سطح (شاهد، کاربرد 100 و 200 کیلوگرم اوره در هکتار) را شامل میشدند. نتایج نشان داد که کاربرد ازتوباکتر بههمراه میکوریزا موسهآ و اینترا با 200 کیلوگرم اوره در هکتار، از کمترین هدایت الکتریکی و فلورسانس برخوردار بود. کاربرد کودهای زیستی (ازتوباکتر با میکوریزا موسهآ و اینترا) با 200 کیلوگرم اوره در هکتار، شاخص کلروفیل (31/56 درصد)، محتوای نسبی آب (03/63 درصد)، فلورسانس متغیر (86/101 درصد)، فلورسانس حداکثر (5/38 درصد)، عملکرد کوانتومی (77/45 درصد) و عملکرد دانه (68/36 درصد) را در مقایسه با شاهد (عدم کاربرد نیتروژن و کودهای زیستی) افزایش داد. بیشترین کارآیی مصرف کود در کاربرد 100 کیلوگرم اوره در هکتار مشاهده شد.
بر اساس نتایج این بررسی
،
کاربرد کودهای زیستی
(ازتوباکتر و میکوریزا)
و 200 کیلوگرم اوره با بهبود اجزای فلورسانس کلروفیل و برخی صفات فیزیولوژیک مانند هدایت الکتریکی و محتوای نسبی آب، عملکرد دانه گندم را 6/36 درصد در مقایسه با شاهد
(عدم کاربرد نیتروژن و کودهای زیستی)
افزایش داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تلقیح بذر، باکتری محرک رشد، محتوای نسبی آب، اوره
عنوان انگلیسی
Effects of nitrogen and biofertilizers on the trend of changes in chlorophyll fluorescence components, yield and some traits of wheat (Triticum aestivum L.) var. Chamran
چکیده انگلیسی مقاله
In order to study the effects of nitrogen and biofertilizers on the trend of changes in chlorophyll fluorescence components, grain yield and some traits of wheat (
Triticum aestivum
L.) var. Chamran, an experiment as factorial, was conducted based on a randomized complete block design with three replications at the research farm of
the Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Mohaghegh Ardabil, in 2021–2022. The experimental factors included the application of biofertilizer at eight levels (control,
Azotobacter
,
Glomus moseae
,
Glomus intradices
,
Glomus moseae
with
Azotobacter
,
Glomus
intradices
with
Azotobacter
,
Glomus moseae
and
Glomus intradices
,
Glomus moseae
and
Glomus intradices
with
Azotobacter
) and nitrogen rates at three levels (no application of nitrogen as a control, application of 100 and 200 kg urea/ha). The results showed that
Azotobacter sp.
and Mycorrhiza (
Glomus moseae
and
Glomus intradices
) and 200 kg urea/ha had the lowest electrical conductivity and minimum fluorescence. Biofertilizer application (
Azotobacter,
Glomus moseae
and
intradices
)
increased the chlorophyll index (56.31%), relative water content (63.03%), variable fluorescence (101.86%), maximum fluorescence (38.5%), quantum yield (45.77%) and grain yield (36.68%) in comparison with no application of nitrogen and biofertilizers. The maximum nitrogen use efficiency was observed in the application of 100 kg nitrogen/ha.
Based on the results of this study
,
it seems that the application of biofertilizers (
Azotobacter
and
Mycorrhiza
) and 200 kg urea/ha by improving chlorophyll fluorescence components and some physiological traits such as electrical conductivity and relative water content increased the grain yield of wheat by about 36.6% in comparison with control (no application of nitrogen and biofertilizers).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Plant growth promoting rhizobacteria, Relative water content, Seed inoculation, Urea
نویسندگان مقاله
مجتبی یزدانی | mojtaba yazdani
Department of Agronomy and Plant Breeding Sciences, College of Aburaihan, University of Tehran, Pakdasht, Iran
گروه علوم زراعی و اصلاح نباتات، دانشکده فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران
غلامعباس اکبری | golamabbas akbari
Department of Agronomy and Plant Breeding Sciences, College of Aburaihan, University of Tehran, Pakdasht, Iran
گروه علوم زراعی و اصلاح نباتات، دانشکده فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران
رئوف سید شریفی | Raouf Seyed sharifi
Department of Plant Production and Genetics, Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-68-19&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
سایر موارد
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات