این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۱۳، شماره ۶۳، صفحات ۱۷۷-۱۹۲
عنوان فارسی
اثرات کاربرد قبل از برداشت پوشش کلرید کلسیم و پس از برداشت ژل آلوئهورا در بهبود صفات کیفی و عمر انبارمانی میوه انگور رقم’ یاقوتی‘
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش بهمنظور بررسی اثر پوشش ترکیبی کلرید کلسیم و ژل آلوئهورا بر ویژگیهای فیزیکی، کیفی و بیوشیمیایی میوه انگور رقم
’
یاقوتی
‘
انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با دو فاکتور تیمار محلولپاشی بهعنوان فاکتور اول (
کلرید کلسیم (صفر، 2 و 3 میلیمولار)
و
ژل آلوئهورا (25 و 33 درصد) و فاکتور دوم،
زمان (صفر، 8، 16، 24 و 32 روز پس از شروع انبارداری) در سه تکرار اجرا شد. پس از تیمار، میوهها به یخچال با دمای
5/4
±
0
درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90 درصد منتقل شدند. در این مطالعه، مواد جامد محلول، پیاچ، اسیدهای قابل تیتراسیون، آسکوربیک اسید، آنتوسیانین، محتوای فنول کل، کاهش وزن، سفتی بافت و عمر انبارمانی انگور در مراحل زمانی مختلف بررسی شد. نتایج نشان داد که با افزایش
مدت انبارداری در همه تیمارها شاخصهای کاهش وزن، مواد جامد محلول و پیاچ افزایش یافت، در حالیکه میزان سفتی بافت میوه، آسکوربیک اسید، فنل، آنتوسیانین کل کاهش یافت. پس از 32 روز انبارداری میزان کاهش وزن، مواد جامد محلول و پیاچ بهترتیب با میانگین 06/23 درصد، 79/19 و 81/2 در میوههای تیمار نشده (شاهد) بیشتر از سایر تیمارها بود. در حالیکه میزان سفتی بافت میوه، آسکوربیک اسید، فنل و آنتوسیانین کل در میوههای تیمار شده با پوشش کلرید کلسیم و ژلآلوئهورا بهطور معنیداری بیشتر از میوههای شاهد بود. کاربرد قبل و بعد از برداشت پوشش کلرید کلسیم و ژل آلوئهورا به صورت ترکیبی، اثرات بهتری در بهبود کیفیت انگور نشان داد و در مجموع برهمکنش کلرید کلسیم 3 میلیمولار با پوشش ژل آلوئهورا 25 و 33 درصد مؤثرترین تیمار در حفظ ویژگیهای کیفی و بیوشیمیایی میوه انگور طی انبارداری بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتوسیانین کل، ژل آلوئهورا، عمر انبارمانی، میوه انگور
عنوان انگلیسی
Effects of pre-harvest and post-harvest application of calcium chloride and Aloe Vera gel coatings on improving the quality characteristics and storage life of Yaghouti grape fruit
چکیده انگلیسی مقاله
This research was conducted in order to investigate the effect of the combined coating of calcium chloride and
Aloe Vera
gel on the physical, qualitative and biochemical characteristics of the grape fruit of Yaqouti variety. A factorial experiment in the form of a completely randomized design with 2 factors of foliar treatment as the first factor (calcium chloride (0, 2 and 3 mM) and
Aloe Vera
gel (25 and 33%)) and the time as the second factor (0, 8, 16, 24 and 32 days after the start of storage) was performed in 3 replications. After the treatment, the fruits were transferred to the refrigerator with a temperature of 4±0.5 °C and a relative humidity of 90%. In this study, TSS, pH, TA, ascorbic acid, anthocyanin, total phenol content, weight loss, tissue firmness and storage life of grapes were investigated at different time stages. The results showed that weight loss, TSS, and pH increased with increasing storage time in all treatments, while fruit tissue firmness, ascorbic acid, phenol, and total anthocyanin decreased. After 32 days of storage, the amount of weight loss, TSS and pH were higher in untreated fruits (control) than other treatments, with an average of 23.06%, 19.79% and 2.81%, respectively. While the firmness of the fruit tissue, ascorbic acid, phenol and total anthocyanin in the fruits treated with calcium chloride and aloe vera gel were significantly higher than the control fruits. The combined application of calcium chloride and aloe vera gel before and after harvesting showed better effects in improving the quality of grapes, and in total, the interaction of 3 mM calcium chloride with
Aloe Vera
gel coating 25 and 33% was the most effective treatment in maintaining the qualitative and biochemical characteristics of grape fruit during storage.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Total anthocyanin, Aloe Vera gel, Shelf life, Grape fruit
نویسندگان مقاله
عبداله احتشام نیا | Abdollah Ehtesham Nia
Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Lorestan, Iran
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، لرستان، ایران
شیرین تقی پور | Shirin Taghipour
Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Lorestan, Iran
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، لرستان، ایران
سارا سیاه منصور | Sara siahmansour
Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Lorestan, Iran
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، لرستان، ایران
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1539-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
باغبانی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات