این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۱۳، شماره ۶۳، صفحات ۳۸۹-۴۰۶
عنوان فارسی
بررسی اثر تیمارهای گابا و پرولین روی حفظ کیفیت پس از برداشت میوه لیموشیرین (Citrus limetta)
چکیده فارسی مقاله
یکی از راههای اصولی جهت افزایش عمر انبارمانی میوهها، استفاده از تیمارهایی
است
که بتوان
ن
د خصوصیات کیفی و بازارپسندی را افزایش دهند. در این تحقیق استفاده از ترکیباتی از جمله پرولین و گابا به دلیل داشتن خاصیت آنتیاکسیدانی به منظور محافظت از غشاهای سلولی، حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری در طی دوره پس از برداشت در میوههای لیموشیرین صورت گرفته است. تیمارها شامل، غلظتهای گابا 100 و 200 میکرومول بر لیتر، پرولین 250 و 500 میکرومول بر لیتر و آبمقطر (شاهد) بودند. سپس میوهها مورد نظر به مدت پنج دقیقه با روش غوطهورکردن، در محلولهای مورد نظر تیمار شدند. بعد از
خشکشدن کامل
میوهها،آنها در بستههای 5 تایی قرار داده و به سردخانه منتقل و در دمای 12 درجه سانتیگراد، به مدت چهار ماه نگهداری شدند و به فاصله هر 30 روز یکبار، تعدادی از میوهها را از سردخانه خارج نموده و صفاتی نظیر درصد آسیبدیدگی میوه، اسیدهای آلی، میزان مواد جامد محلول، فعالیت آنزیمهای پرکسیداز و کاتالاز، پروکسید هیدروژن، پراکسیداسیون لیپیدها و نشت یونی بررسی شدند. نتایج نشان دادند که میزان آسیبدیدگی، نشت یونی، پراکسید هیدروژن و پراکسیداسیون لیپیدها در میوههای تیمارشده با گابا
200 میکرومول
و پرولین 250 میکرومول نسبت به شاهد کاهش یافته است. تیمار میوههای لیمو شیرین با گابا 200 میکرومول و پرولین 250 میکرومول منجر به افزایش در میزان مواد جامد محلول، اسیدهای آلی و همچنین فعالیت آنزیمهای پراکسیداز و کاتالاز گردیده است. بنابراین، کاربرد گابا و پرولین میتواند جهت افزایش عمر انبارمانی میوه در سطح تجاری توصیه گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتیاکسیدان، فعالیت آنزیمهای پراکسیداز و کاتالاز انبارمانی، کیفیت میوه
عنوان انگلیسی
Evaluation of the effect of GABA and proline treatments on quality maintenance postharvest in sweet lemon (Citrus limetta) fruit
چکیده انگلیسی مقاله
One of the basic ways to increase the storage life of fruits is to use treatments that can increase their quality and marketability. In this research, compounds such as proline and GABA have been used due to their antioxidant properties in order to protect cell membranes, maintain quality and increase shelf life during the post-harvest period in sweet lemon fruits. The treatments included concentrations of GABA 100 and 200 mM/l, proline 250 and 500 mM/l, and distilled water (control). Then the desired fruits were treated in the desired solutions for 5 minutes by the immersion method. After the fruits were completely dried, they were placed in packs of 5 and transferred to the cold room, where they were kept at a temperature of 12 degrees Celsius for 4 months. Once every 30 days, a number of fruits were taken out of the cold room, and similar traits were observed. The percentage of fruit damage, organic acids, amount of dissolved solids, activity of peroxidase and catalase enzymes, hydrogen peroxide, lipid peroxidation and leakage were investigated. The results showed that the amount of damage, ion leakage, hydrogen peroxide and lipid peroxidation in the fruits treated with GABA 200 mM/l and proline 250 mM/l decreased compared to the control. The treatment of sweet lemon fruits with GABA 200 mM/l and proline 250 mM/l has led to an increase in the amount of soluble solids and organic acids, as well as the activity of peroxidase and catalase enzymes. Therefore, the use of GABA and proelin can be recommended to increase the storage life of fruit at the commercial level.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antioxidant, Activity of peroxidase and catalase enzymes, Storage, Fruit quality
نویسندگان مقاله
طیبه حیدری | Taybeh Heydari
Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran
بخش باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
زهرا پاک کیش | Zahra Pakkish
Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran
بخش باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
سهیلا محمدرضاخانی | Soheila Mohammadrezakhani
South Kerman Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, Jiroft, Iran
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان، جیرفت، ایران
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-792-14&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
باغبانی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات