این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
بهداشت و توسعه
، جلد ۵، شماره ۳، صفحات ۲۳۸-۲۵۶
عنوان فارسی
رابطه سبک زندگی بر اساس چارچوب نظری Bourdieu و Cockerham و سرطان پستان در کرمان
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: سرطان پستان شایعترین سرطان زنان میباشد که با تغییر شیوه زندگی و برگزیدن الگوهای رفتاری سالم، میتوان از ابتلاء به آن پیشگیری کرد. هدف این مطالعه بررسی نقش سبک زندگی زنان در ابتلاء به سرطان پستان بود. روشها: در این مطالعه موردی – شاهدی، 260 بیمار مبتلا به سرطان پستان با 260 شاهدی که هیچ سابقهای از سرطان پستان نداشتند و از نظر سن و محل سکونت همسان شده بودند، مقایسه شدند. دادهها با استفاده از پرسشنامه و پروندههای پزشکی بیماران جمعآوری شد. در تحلیل دادهها از آزمون آماری کای مربع در SPSS نسخه 19 استفاده شد. نتایج: اختلاف معناداری بین دو گروه از نظر وضعیت تأهل، وراثت، سابقه دریافت اشعه، تبلیغات و آموزش رسانهها، شبکه غیر رسمی، درآمد، مالکیت مسکن، الگوی مصرف گوشت، استفاده از ظروف یکبار مصرف، الگوی مصرف غذا، مواد لبنی، مواد مخدر و شاخص توده بدنی مشاهده نگردید. در حالی که متغیرهای آگاهی، تحصیلات، باورهای عمومی، نگرش، شبکه رسمی، رژیم پرچرب، استفاده از غذاهای برشته و کبابی، روغن جامد، رژیم کم حبوبات، گذراندن اوقات فراغت و مدیریت بدن در دو گروه از نظر آماری اختلاف معناداری داشت. بحث و نتیجهگیری: احتمال میرود که بتوان با شیوه زندگی سالم و تغییر در الگوها و رفتارهای مصرفی خطرات ابتلاء به سرطان پستان را کاهش داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سرطان پستان، سبک زندگی، کرمان
عنوان انگلیسی
The Relationship between Breast Cancer and Lifestyle based on Cockerham and Bourdieu Theory: a study on Kerman women
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Breast cancer is one the most common cancers in women which can be prevented by changing lifestyle and adopting healthy behavioral patterns. The aim of this study was to investigate the role of lifestyle in breast cancer. Methods: In this case- control study, 260 patients with breast cancer and 260 controls with no history of breast cancer who had been matched by age and place of residence were compared. Data were collected using medical records and through a questionnaire. Data analysis was done using chi-Square test in SPSS19. Results: There was no significant difference between the two groups in terms of marital status, inheritance, history of radiations, advertising and media training, informal networks, in come, housing ownership, meat consumption patterns, use of disposable dishes, food consumption patterns, consumption of dairy products, illicit drugs and body mass index. Whereas, there was significant difference between the two groups in terms of awareness, education, public perceptions, attitudes, formal networks, use of high-fat diet, roasted and grilled foods, hydrogenated fats and low- legume diet, recreation and body management. Conclusion: It is likely to reduce the risk of breast cancer with a healthy lifestyle and change of consumption patterns and behaviors.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Breast cancer, Lifestyle, Kerman
نویسندگان مقاله
محمد پوررنجبر | muhammad pourranjbar
مرجان امیری مقدم | marjan amiri moghaddam
بهرام قدیمی | bahram ghadimi
نشانی اینترنتی
http://jhad.kmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-27&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/266/article-266-351101.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات