این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بهداشت و توسعه، جلد ۵، شماره ۲، صفحات ۹۸-۱۰۹

عنوان فارسی ارتباط فاکتورهای خطر مرتبط با سبک زندگی و بیماری عروق کرونر قلب در ساکنین استان یزد: مطالعه مورد – شاهدی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: مطالعه حاضر جهت بررسی ارتباط فاکتورهای خطر مرتبط با سبک زندگی و بیماری عروق کرونر قلب در ساکنان استان یزد انجام گردید. روش‌ها: در این مطالعه که به روش مورد -شاهدی مبتنی بر بیمارستان در استان یزد انجام گرفت، 250 مورد مبتلا به CAD با 250 شاهد همسان شده از نظر سن و جنس مقایسه شدند. داده­ها با پرسشنامه محقق ساخته جمع­آوری گردید. جهت تحلیل داده­ها، آزمون­های آماری کای مربع و رگرسیون لوجستیک چند متغیره شرطی در نرم­افزار SPSS نسخه 16 انجام شد. نتا‌یج: سابقه مصرف کمتر از 3 وعده میوه در هفته با نسبت شانس (18/45-56/1:CI 95%) 4/8 و سابقه مصرف تخم­مرغ بیش از 3 بار در هفته با خطر نسبی (03/0=P­، 5/14-13/1 :CI 95%­) 05/4 شانس ابتلا به بیماری عروق کرونر را افزایش داد. با این وجود یافته معنی­داری برای سابقه مصرف روغن، لبنیات، گوشت قرمز، غذای سرخ شده و غذاهای آماده به دست نیامد. بعد از تعدیل اثر فاکتورهای مخدوش کننده، تعداد سیگار مصرفی روزانه تنها فاکتور غیر تغذیه­ای بود که با بیماری عروق کرونر ارتباط معنی­ داری داشت (01/0=P). بحث و نتیجه‌گیری: مصرف مقدار ناکافی میوه، مصرف زیاد تخم مرغ و تعداد نخ سیگار مصرفی روزانه به عنوان مهم­ترین فاکتورهای خطر مرتبط با سبک زندگی برای ابتلا به بیماری عروق کرونر مشخص شدند. بنابراین باید اقداماتی در زمینه کاهش این عوامل خطر در استان یزد صورت گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سبک زندگی، بیماری عروق کرونر، ریسک فاکتور

عنوان انگلیسی The Association between Lifestyle-related Risk Factors and Coronary Artery Disease in Residents of Yazd Province: A Case-control Study
چکیده انگلیسی مقاله Background: This study was conducted to investigate the relation between risk factors related to lifestyle and coronary artery disease (CAD) in residents of Yazd province. Methods: In this hospital-based case-control study performed in Yazd province, 250 patients with CAD were compared with 250 controls matched for age and sex. Data were collected by using a researcher- made questionnaire. Data analysis was performed using Chi-square and Conditional Multiple Logistic Regression and through SPSS16. Results: History of Consumption of less than three servings of fruit in week, with an odds ratio of 8.4 (95%CI: 1.56-45.18) and more than three times egg in week with an odds ratio of 4.05 (95%CI: 1.13-14.5, P=0.03) increased the chance of getting CAD. However, no significant relationship was found for history of consumption of oil, dairy, red meat, fried foods and fast foods. The number of daily smoked cigarettes was the only non-nutritional factor that showed significant relationship with CAD (P=0.01). Conclusion: Overall, insufficient intake of fruits, high consumption of egg and the number of cigarettes smoked daily were identified as the most important life style-related risk factors for getting CAD. Therefore, measures for decreasing these risk factors in Yazd Province are necessary.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Lifestyle, Coronary artery disease, Risk factors

نویسندگان مقاله فاطمه امیری | fatemeh amiri


محمدحسن لطفی | mohammad hasan lotfi


حسین فلاح زاده | hossein fallahzadeh


سید خلیل فروزان نیا | seyed khalil forouzannia



نشانی اینترنتی http://jhad.kmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/266/article-266-351104.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات