این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
بهداشت و توسعه
، جلد ۵، شماره ۲، صفحات ۱۳۴-۱۴۱
عنوان فارسی
مقادیر سرب موجود درآب میوههای تجاری پر مصرف عرضه شده در فروشگاههای مواد غذایی شهر کرمان در سال ۱۳۹۲
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: با توجه به اثرات مضر سرب بر سلامتی انسان به خصوص کودکان و مصرف بالای آب میوه در بین مردم، هدف از این مطالعه بررسی غلظت سرب موجود در آب میوههای تجاری پرمصرف عرضه شده در فروشگاههای مواد غذایی شهر کرمان می باشد. روشها: با بررسی میدانی انواع آب میوههای عرضه شده در فروشگاههای مواد غذایی سطح شهر کرمان، آب میوههای پر مصرف تعیین شدند. سپس مارکهای تجاری موجود در شهر کرمان برای هرکدام از انواع آب میوه بررسی و از هر مارک تجاری سه نمونه و در مجموع 123 نمونه جهت آنالیز انتخاب گردید. به منظور هضم نمونههای آب میوه از هضم اسیدی به روش مرطوب با اسید نیتریک و پراکسید هیدروژن استفاده شد. غلظت سرب در نمونههای هضم شده توسط اسپکتروفتومتری جذب اتمی اندازهگیری گردید. نتایج: حداقل و حداکثر غلظت سرب به ترتیب در آب انگور 01417/0 و 0834/0، آب سیب 0125/0 و 0269/0، آب هلو 0071/0 و 0382/0، آب پرتقال 0345/0 و 124/0 میلیگرم در لیتر بود. بیشترین میزان سرب در آب پرتقال اندازهگیری شد. بحث و نتیجهگیری: غلظت سرب در تمام نمونههای آب میوه عرضه شده در فروشگاههای شهر کرمان از حد استاندارد توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) و انجمن غذا و دارو آمریکا (FDA) پایینتر میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سرب، آب میوههای تجاری (صنعتی)، مواد غذایی، شهر کرمان
عنوان انگلیسی
Determination of Lead Concentration in High-consumed Commercial Fruit juices Marketed in Kerman city
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Due to the adverse effects of lead on human health, especially children, and high consumption of fruit juice in our population, this study was done to determine Lead concentration in the high-consumed commercial fruit juices marketed in Kerman (southeast of Iran). Methods: In a field study on fruit juices marketed in Kerman city, high-consumed fruit juices were determined. Three samples of each available brand for the selected high-consumed fruit juices were selected for analysis (a total of 123 samples). Wet acid digestion method with nitric acid and hydrogen peroxide were used for digestion of the samples. Lead concentration in digested samples was measured by atomic absorption spectrophotometry. Results: Minimum and maximum lead concentrations were respectively 0.01417 and 0.0834 in grape juice, 0.0125 and 0.0269 in apple juice, 0.0071 and 0.0382 in peach juice and 0.0345 and 0.124 mg/L in orange juice. The highest lead concentration was found in orange juice samples. Conclusions: Lead concentration in all samples of fruit juices marketed in Kerman was lower than the recommended standard by World Health Organization (WHO) and the US Food and Drug Administration (FDA).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Lead, Commercial fruit juices, Food, Kerman city
نویسندگان مقاله
شیدوش دولتشاهی | shidwash dolatshahi
بهنام حاتمی | behnam hatami
احمد رجبی زاده | ahmad rajabizadeh
حسین جعفری منصوریان | hossein jafari mansoorian
بهار رجبی زاده | bahareh rajabizadeh
نشانی اینترنتی
http://jhad.kmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-4&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/266/article-266-351107.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات