این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بهداشت و توسعه، جلد ۲، شماره ۳، صفحات ۱۷۱-۰

عنوان فارسی ارتباط عوامل تغذیه ای با ابتلا به سرطان کولورکتال در جمعیت ساکن شهر یزد
چکیده فارسی مقاله مقدمه : سرطان کولورکتال از شایع ترین سرطان های دستگاه گوارشی است که حدود 10 درصد از مرگ و میرهای ناشی از سرطان را به خود اختصاص می دهد. مطالعه حاضر به منظور بررسی ارتباط عوامل تغذیه ای با ابتلا به سرطان کولورکتال در جمعیت ساکن شهر یزد انجام گرفت. روش ها : این مطالعه مورد شاهدی بر روی 60 بیمار مبتلا به سرطان کولورکتال و 120 فرد سالم همسان در شهرستان یزد انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته و براساس مصاحبه با بیماران و شاهد ها جمع آوری شد. در تحلیل داده ها از آزمون کای دو و رگرسیون لوجستیک در نرم افزار SPSS نسخه 16 استفاده شد. نتایج : انحراف معیار و میانگین سنی گروه مورد و شاهد به ترتیب 4/16±4/58 و 4/16±3/58 سال بود. نتایج رگرسیون لوجستیک نشان داد که مصرف بالای گوشت قرمز و غذای سرخ شده و مصرف کم میوه از جمله فاکتورهای معنی دار پیشگو کننده ابتلا به سرطان کولورکتال هستند. مصرف 4 بار و بیشتر گوشت قرمز و غذای سرخ شده در هفته و مصرف یک واحد و کمتر از یک واحد میوه در روز به ترتیب شانس ابتلا به سرطان کولورکتال را 4/7، 8/17و 3/8 برابر افزایش می داد. بحث و نتیجه گیری : نتایج مطالعه نشان داد که عوامل تغذیه ای از جمله مصرف مواد غذایی سرخ شده و گوشت قرمز ، و مصرف ناکافی میوه از فاکتورهای خطر سرطان کولورکتال میباشند. لذا برای پیشگیری از سرطان کولورکتال باید برنامه ریزی تغذیه ای درستی در نظر گرفته شود. واژگان کلیدی : سرطان کولورکتال، تغذیه، یزد
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Nutritional Factors Related to Colorectal Cancer in the Residents of Yazd City, Iran
چکیده انگلیسی مقاله Background: Colorectal cancer is one of the most common gastrointestinal cancers accounting for about 10 percent of cancer-related mortalities. The present study was performed in order to investigate the relationship between nutritional factors and colorectal cancer risk in the population of Yazd, Iran. Methods: This case-control study was conducted on 60 patients with colorectal cancer and 120 healthy individuals in Yazd city. Data were collected by using a researcher-made questionnaire and based on interviews with patients and controls. Data analysis was done through SPSS16 and using Chi-square test and Logistic regression. Results: The mean age of subjects in case and control groups was respectively 58.4 ± 16.4 and 58.3 ± 16.4 years. According to the results of logistic regression, high consumption of red meat, fried foods and low consumption of fruits were the significant predictors of colorectal cancer; so that consumption of red meat or fried food 4 times or more per week and consumption of 1 unit or less fruit per day increased the risk of colorectal cancer by 7.4, 17.8 and 8.3 times, respectively. Conclusion: Results showed that dietary factors such as consumption of fried foods and red meat and also inadequate consumption of fruit can act as risk factors for colorectal cancer. Therefore, adequate dietary planning should be considered for the prevention of colorectal cancer.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Colorectal cancer, nutrition, Yazd.

نویسندگان مقاله نعیمه کیقبادی | naeimeh keyghobadi


محمد حسن لطفی | mohammad hassan lotfi


حسین فلاح زاده | hossein fallah zadeh


محسن آخوندی | mohsen akhondi



نشانی اینترنتی http://jhad.kmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-100-58&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/266/article-266-351192.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات