این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
بهره برداری و پرورش آبزیان
، جلد ۱۴، شماره ۱، صفحات ۱۹۳-۲۰۸
عنوان فارسی
اثرات بهکارگیری پکتین و مولتی آنزیم ناتوزیم بر بیان ژنهای مرتبط با رشد (GH و IGF-۱) و ایمنی (IL۱-β وLyz )، در بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
چکیده فارسی مقاله
در این آزمایش اثرات بهکارگیری پکتین و مولتی آنزیم ناتوزیم بر بیان ژنهای مرتبط با رشد (GH و IGF-1) و ایمنی (IL1-β وLyz ) در بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)مورد بررسی قرار گرفت. تغذیه با نه تیمار و هر تیمار با سه تکرار شامل جیرهی پایه (صفر)، 1 درصد پکتین، 2 درصد پکتین، 05/0 درصد مولتی آنزیم ناتوزیم، 1/0 درصد مولتی آنزیم ناتوزیم، ترکیب پکتین (1 درصد) و مولتی آنزیم ناتوزیم (05/0 درصد)، ترکیب پکتین (2درصد) و مولتی آنزیم ناتوزیم (05/0 درصد)، ترکیب پکتین (1درصد) و مولتی آنزیم ناتوزیم (1/0 درصد)، ترکیب پکتین (2درصد) و مولتی آنزیم ناتوزیم (1/0 درصد) بهمدت دو ماه انجام شد. جهت مطالعه ژنتیکی، در پایان دوره از بافت-های کبد، مغز و کلیه نمونهبرداری شد. نتایج اثرات مجزا و ترکیب بر بیان ژنهای رشد، اختلاف معنیداری در تیمارهای مجزای آنزیم ناتوزیم و پکتین مشاهده نشد (P>0.05) ولی تیمار ترکیبی با اثر متقابل اختلاف معنیداری را با سایر تیمارها نشان داد (P≤0.05). نتایج اثرات مجزا و ترکیب مولتی آنزیم ناتوزیم و پکتین بر بیان ژن LYZ و IL-1 اختلاف معنیداری بین تیمارهای مجزای مولتی آنزیم ناتوزیم و پکتین وجود داشت که در تیمار پکتین از مولتی آنزیم ناتوزیم بالاتر بود (P≤0.05) همچنین تیمار ترکیبی با اثر متقابل اختلاف معنی داری را با سایر تیمارها نشان داد (P≤0.05). نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از 1/0 درصد مولتی آنزیم ناتوزیم و 2 درصد پکتین در جیره غذایی ماهی کپور معمولی میتواند بر بیان ژن های رشد و ایمنی در این ماهی تاثیر مثبتی را دارا باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پکتین،مولتی آنزیم ناتوزیم،بیان ژن،ژنهای رشد و ایمنی،کپور معمولی،
عنوان انگلیسی
Effect of dietary administration of Pectin and Natuzyme multi-enzyme on growth performance, growth (GH and IGF-1) and immune (IL1-β and Lyz) related genes expression in common carp (Cyprinus carpio)
چکیده انگلیسی مقاله
In this experiment, the effect of using pectin and natozyme multi-enzyme separately and in combination on blood serum biochemical indicators in common carp fry (Cyprinus carpio) was investigated. For this purpose, the number of 540 common carp fry with an average weight of about 10 gr for 8 weeks with experimental diets with nine treatments and each treatment with three repetitions including basic diet (0), 1% pectin, 2% pectin 0.05% natozyme multi-enzyme, 0.1% natozyme multi-enzyme, combination of pectin (1%) and natozyme multi-enzyme (0.05%), pectin combination (2%) and natozyme multi-enzyme (0.05%), Pectin composition (1%) and natozyme multi enzyme (0.1%), pectin composition (2%) and natozyme multi enzyme (0.1%) were fed. . For genetic study, liver, brain and kidney tissues were sampled; RNA extraction and cDNA synthesis were performed using kits. Growth-related genes (GH and IGF-1) and immunity (IL1-β and Lyz) were evaluated using real time PCR. The data were evaluated by two-way analysis of variance using SPSS software. In the results of the separate and combined effects of natozyme and pectin on the expression of growth genes, no significant difference was observed in the separate treatments of natozyme and pectin (P>0.05), but the combined treatment with an interaction effect showed a significant difference with other treatments (P≤0.05). The results of separate effects of natozyme and pectin on LYZ and IL-1 gene expression, there was a significant difference between the separate treatments of natozyme and pectin, so that pectin was higher than natozyme (P≤0.05). In addition, combined treatment with interaction effect showed a significant difference with other treatments (P≤0.05). The results of this experiment showed that the use of 0.1% natozyme multienzyme and 2% pectin in the diet of common carp can have a positive effect on the expression of growth and immunity genes in this fish.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پکتین,مولتی آنزیم ناتوزیم,بیان ژن,ژنهای رشد و ایمنی,کپور معمولی
نویسندگان مقاله
طاهره دارنهال |
دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
https://japu.gau.ac.ir/article_7283_bd1a95486c35985cbda090067228bb3e.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات