این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۲، شماره ۱۶۱، صفحات ۲۴۴-۲۵۹
عنوان فارسی
بررسی کارایی روش اسمزی و استفاده از پیشتیمار فراصوت در استخراج ترکیبات فعال و آنتیاکسیدانی چای ترش و مقایسه آن با سایر روش ها
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش به بررسی کارایی روشهای مختلف استخراج مواد مؤثره از گیاه چای ترش (
Hibiscus
sabdariffa
)، با تمرکز بر تکنیک اسمز و بهکارگیری پیشتیمار فراصوت پرداخته است. چای ترش که به دلیل محتوای بالای آنتوسیانین، فلاونوئیدها و ترکیبات فنلی دارای خواص آنتیاکسیدانی، ضدباکتری و کاهنده فشار خون است، بهعنوان منبعی غنی از ترکیبات مفید دارویی و غذایی شناخته میشود. در این مطالعه، از کاسبرگهای تازه چای ترش برای استخراج استفاده شد و تأثیر غلظتهای مختلف محلولهای اسمزی و پیشتیمار فراصوت بر میزان استخراج ترکیبات مورد بررسی قرار گرفت
.
نتایج حاکی از آن است که ترکیب روش اسمز با پیشتیمار فراصوت و حلال اتانول به طور معنیداری بازدهی استخراج ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی را افزایش میدهد. بیشترین مقدار این ترکیبات در تیمار
EO50S
، شامل محلول اسمزی 50 درصد ساکارز و 10 درصد اتانول به همراه فراصوت، به دست آمد. این روش به دلیل حفظ خواص آنتیاکسیدانی مواد استخراجشده، بهویژه در مقایسه با روشهای استخراج مرسوم، عملکرد بهتری نشان داد. همچنین، نتایج تجزیه به مولفههای اصلی نشان داد که روشهای
EO50S
،
EO40S
و
O40S
از بیشترین بازدهی در استخراج مواد مؤثره گیاهی برخوردارند. در مجموع، یافتههای این تحقیق نشان میدهد که روش اسمز با ترکیب فراصوت روشی کارآمد و دوستدار محیطزیست برای استخراج مواد مؤثره چای ترش است و میتواند در صنایع دارویی و غذایی برای استخراج ترکیبات مفید گیاهان دارویی به کار گرفته شود
.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،آنتوسیانین،استخراج اسمزی،پیشتیمار فراصوت،فلاونوئید کل،Hibiscus sabdariffa .
عنوان انگلیسی
Evaluation of the efficiency of osmotic methods and the use of pretreatment in the extraction of active and antioxidant compounds from hibiscus tea and comparison with other methods
چکیده انگلیسی مقاله
This research examines the efficiency of various methods for extracting active compounds from hibiscus tea (Hibiscus sabdariffa), focusing on osmotic techniques and the application of specific pretreatments including ultrasound and ethanol. Hibiscus tea, known for its high content of anthocyanins, flavonoids, and phenolic compounds, possesses antioxidant, antibacterial, and blood pressure-lowering properties, making it a rich source of beneficial medicinal and nutritional compounds. In this study, fresh calyces of hibiscus tea were used for extraction, and the impact of different concentrations of osmotic solutions and ultrasound pretreatment in the presence of ethanol on the extraction yield of compounds was investigated. The results indicate that the combination of osmotic methods with ultrasound pretreatment and ethanol solvent significantly increases the yield of phenolic and flavonoid compounds. The highest amount of these compounds was obtained from the EO50S treatment, which included a 50% sucrose osmotic solution combined with ultrasound and ethanol. This method demonstrated better performance due to the preservation of the antioxidant properties of the extracted materials, especially compared to conventional extraction methods. Additionally, the results of the principal component analysis showed that the methods EO50S, EO40S, and O40S exhibited the highest efficiency in extracting plant active compounds. Overall, the findings of this research suggest that osmotic methods combined with ultrasound and ethanol provide an efficient and environmentally friendly approach for extracting active compounds from hibiscus tea, and could be applied in the pharmaceutical and food industries for extracting beneficial compounds from medicinal plants.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Anthocyanin,Hibiscus sabdariffa,Osmotic extraction,Total flavonoid,Ultrasonic pretreatment.
نویسندگان مقاله
فاطمه برنا | Fatemeh Borna
Assistant Professor, Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علومکشاورزی و منابعطبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
مصطفی رحمتی جنیدآباد | Mostafa Rahmati-Joneidabad
Associate Professor, Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
2- دانشیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علومکشاورزی و منابعطبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-68778-9&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات