این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
بوم شناسی آبزیان
، جلد ۱۵، شماره ۱، صفحات ۴۲-۵۶
عنوان فارسی
پرورش لارو شیرونومیده (DIPTERA) با استفاده از سطوح مختلف پریبیوتیک و تاثیر آن بر عملکرد رشد تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) انگشت قد
چکیده فارسی مقاله
استفاده از پریبیوتیکها در آبزیپروری موجب بهبود عملکرد رشد، تقویت سیستم ایمنی، و افزایش مقاومت در برابر بیماریها از طریق تعدیل میکروبیوتای روده میشود. این مطالعه در دو مرحله در ابتدا به منظور بررسی استفاده از پریبیوتیک پرودی 450 (حاوی مانان الیگوساکارید و بتاگلوکان) بر روی عملکرد رشد و مقدار کل زیتوده در واحد سطح لارو شیرونومیده انجام شد. به این منظور، چهار سطح (تیمار) مختلف از پریبیوتیک شامل صفر (شاهد)، 250 (P250)، 500 (P500) و 750 (P750) میلیگرم تهیه شد و به یک کیلوگرم کود مرغی اضافه و سپس از این کود مرغی به عنوان بستر پرورش لارو شیرونومید در 3 تکرار استفاده شد. لاروها پس از ده روز پرورش در دمای 0.79 ± 25/71 درجه سانتی گراد، صید شدند. در ادامه به مدت 14 روز به عنوان غذای تاسماهی سیبری انگشت قد (Acipenser baerii) با میانگین وزن اولیه 0.04 ± 1/14 گرم و با هدف بررسی تأثیر پریبیوتیک بر عملکرد رشد و برخی شاخصهای ایمنی تاسماهی با همان تیمارها و در سه تکرار، استفاده شدند. پس از اندازهگیری شاخصهای رشد در لاروهای شیرونومیده، مشخص شد که بیشترین وزن لارو را تیمار P250 دارا بود (0.5 ± 8/50 میلی گرم) همچنین بعد از آن تیمار P500 بهترین عملکرد رشد را دارا بود که با تیمار P250 اختلاف معنی دار نداشت ولی با تیمارهای P750 و شاهد دارای اختلاف معنی دار بود (0.05>p). در مقدار کل زیتوده در واحد سطح بین تیمارها، اختلاف معنی داری وجود نداشت (0.05
کلیدواژههای فارسی مقاله
بتاگلوکان، غذای زنده، کرم خونی، مانان الیگوساکارید
عنوان انگلیسی
Cultivation of Chironomid larvae (DIPTERA) using different levels of prebiotics and its effect on growth performance of Siberian sturgeon (Acipenser baerii) fingerlings
چکیده انگلیسی مقاله
The use of prebiotics in aquaculture has been shown to enhance growth performance, improve immune function, and increase disease resistance by modulating the gut microbiota. This study aimed to investigate the effects of the prebiotic
Prodi 450
(containing mannan oligosaccharides and beta-glucans) on the growth performance and total biomass of chironomid larvae, which were used as food for Siberian sturgeon (
Acipenser baerii
) fingerlings. The study was conducted in two phases: first, to assess the impact of different prebiotic levels on chironomid larvae, and second, to evaluate the subsequent effects on sturgeon growth. Four treatment groups were prepared, each with a different dosage of Prodi 450: control (0 mg), P250 (250 mg), P500 (500 mg), and P750 (750 mg) per kg of chicken manure. This manure was used as a substrate for rearing chironomid larvae, with three replicates per treatment. After 10 days of cultivation at 25.71 ± 0.79°C, the larvae were harvested. The larvae were then fed to Siberian sturgeon fingerlings (initial average weight of 1.14 ± 0.04 g) for 14 days to evaluate the effects on their growth performance and immune indicators. The results showed that the highest average larval weight was observed in the P250 treatment (8.50 ± 0.50 mg). The P500 treatment exhibited the second-best growth performance, which was not significantly different from P250 but significantly higher than the control and P750 treatments (p<0.05). There were no significant differences in total biomass per unit area among the treatments (p>0.05). For the Siberian sturgeon, there were no significant differences in growth indices (p>0.05), although the P500 treatment exhibited slightly higher growth in most indices. In conclusion, while the prebiotic supplementation did not significantly increase the total biomass of chironomid larvae per unit area, it did produce heavier larvae, particularly at the P250 and P500 levels. However, the prebiotic supplementation did not significantly affect the growth performance of Siberian sturgeon fingerlings over the 14-day feeding period.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Beta glucan, Blood worm, Live food, Mannan oligosaccharide
نویسندگان مقاله
محمد امینی ویشکائی | Mohammad Amini Vishekae
University of Guilan
دانشگاه گیلان
مجیدرضا خوش خلق | Majidreza Khoshkholgh
University of Guilan
دانشگاه گیلان
بهرام فلاحتکار | Bahram Falahatkar
University of Guilan
دانشگاه گیلان
ذبیح الله پژند | Zabiollah Pazhand
International Sturgeon Research Institute
انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری
نشانی اینترنتی
http://jae.hormozgan.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-935-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات