این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
سلامت و محیط زیست
، جلد ۱۸، شماره ۱، صفحات ۹۵-۱۱۴
عنوان فارسی
بررسی وضعیت بهداشت محیط کارگاه های شیرینی پزی شهر ساوه در شرایط همه گیری کرونا
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف:
بررسی منظم وضعیت کارگاههای شیرینیپزی و مقایسه آن با استانداردهای بهداشتی میتواند کیفیت بهداشتی محصولات را افزایش دهد. این مطالعه با هدف ارزیابی وضعیت بهداشت محیط کارگاههای شیرینیپزی شهر ساوه در سال
۱۴۰۱
انجام شد.
روش بررسی:
در این مطالعه مقطعی- تحلیلی
(cross-sectional)
وضعیت بهداشت محیط کلیه کارگاه های شیرینی پزی شهر ساوه با استفاده از چک لیست محقق ساخته روایی و پایایی شده با 51 سئوال مختص شرایط کرونا برگرفته از دستورالعمل گام دوم مبارزه با ویروس کرونا ارزیابی گردید. تعداد کل کارگاه های شیرینی پزی 36 باب و جواب سئوالات به صورت بله، خیر و مصداق ندارد ثبت و با استفاده از نرم افزار
SPSS
آزمونهای آماری تی مستقل
(Independent samples T-test)
و
آنالیز واریانس یکطرفه
One way ANOVA)
) آنالیزگردید.
یافتهها:
نتایج نشان داد که میانگین وضعیت بهداشتی کارگاه های شیرینی پزی
به لحاظ بهداشت فردی، بهداشت مواد غذایی، بهداشت ابزار و تجهیزات، بهداشت ساختمان و آموزش بهداشت به ترتیب 61، 68، 60، 55 و 74 درصد مطلوبیت داشتند. بین حیطه های تحقیق مانند بهداشت ساختمان، بهداشت مواد غذایی و آموزش بهداشت با مشخصه های کارگاه های شیرینی پزی مانند متراژ ساختمان، میزان فروش و میزان پخت شیرینی، سن و سابقه کارگران رابطه معنی داری وجود داشت (
0/05>
p
)؛ ولی بین تعداد یخچالها با حیطه بهداشت ابزار و تجهیزات ارتباط معنی داری وجود نداشت
(
0/05<
p
).
نتیجهگیری:
نتایج این مطالعه نشان داد که وضعیت کلی بهداشت محیط کارگاه های شیرینی پزی شهر ساوه نسبتا مطلوب بوده
و متغیر بهداشت ساختمان (55 درصد) کمترین میزان مطلوبیت را در بین عوامل بررسی شده دارا بود که باید به این مهم رسیدگی گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کووید-19، کارگاه های شیرینی پزی، وضعیت بهداشت محیط، ساوه
عنوان انگلیسی
Evaluation of environmental health status of Saveh confectionery workshops in the conditions of Corona epidemic
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective:
Regular assessment of confectionery workshops and comparison of their conditions with health standards can enhance the sanitary quality of products. This study aimed to evaluate the environmental health status of confectionery workshops in Saveh in 2022.
Materials and Methods:
In this cross-sectional analytical study, the environmental hygiene status of all confectionery workshops in Saveh was evaluated using a researcher-designed, validated, and reliable checklist comprising 51 questions tailored for COVID-19 conditions, based on Step 2 guidelines for combating the virus. A total of 36 confectionery workshops were assessed, and responses to the questions were recorded as "Yes," "No," or "Not Applicable." Data were analyzed using independent samples t-tests and one-way ANOVA in SPSS software.
Results:
The average health compliance in Saveh’s confectionery workshops was 61% for personal hygiene, 68% for food hygiene, 60% for tool and equipment hygiene, 55% for building hygiene, and 74% for hygiene education. Significant relationships were found between areas such as building hygiene, food hygiene, and hygiene education, and workshop characteristics such as building size, sales volume, production scale, and worker age and experience (p < 0.05). However, no significant relationship was observed between the number of refrigerators and the hygiene of tools and equipment (p > 0.05).
Conclusion:
The results of this study indicate that the overall health status of confectionery workshops in Saveh was relatively favorable. However, the building hygiene variable (55%) had the lowest level of compliance among the investigated factors, highlighting an area that requires attention.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
COVID-19, Confectionery workshops, Environmental health status, Saveh
نویسندگان مقاله
فرزانه شهبازی | Farzane Shahbazi
Student Research Committee, Saveh University of Medical Sciences, Saveh, Iran
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم پزشکی ساوه، ساوه، ایران
طیبه رسوله وندی | Tayebeh Rasolevandi
Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health, Thran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
حسین آذرپیرا | Hossein Azarpira
Department of Environmental Health Engineering, Saveh University of Medical Sciences, Saveh, Iran
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده علوم پزشکی ساوه، ساوه، ایران
نشانی اینترنتی
http://ijhe.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2634-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات