این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات دامپزشکی، جلد ۸۰، شماره ۲، صفحات ۶۱-۷۳

عنوان فارسی مقایسه اثر دو پروبیوتیک جدید با آنتی‌بیوتیک و پروبیوتیک‌های تجاری بر عملکرد جوجه‎های گوشتی
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعه: پروبیوتیک‌ها از‌جمله جایگزین‌های مهم آنتی‌بیوتیک‌های محرک رشد می‌باشند که تأثیرات مثبتی بر عملکرد طیور دارند.
هدف: مطالعه حاضر با هدف ارزیابی کارایی پروبیوتیک‌های جدید تولیدی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، به‌عنوان جایگزین آنتی‌‌بیوتیک‌های محرک رشد و بهبود عملکرد جوجه‌های گوشتی انجام شد.
روشکار: در مطالعه حاضر، 300 جوجه 1 ‌روزه سویه آرین به‌مدت 42 روز با دسترسی آزاد به خوراک و آب پرورش یافتند. جوجه‌ها به‌‌صورت تصادفی به 6 گروه آزمایشی با 5 تکرار (هر تکرار 10 جوجه) تقسیم شدند. گروه‌ها شامل 1. جیره پایه (کنترل)، 2. آنتی‌بیوتیک اکسی‌تتراسایکلین 20 درصد (30 گرم در 100 لیتر آب مصرفی 3 روز اول دوره‌های آغازی، رشد و پایانی)، 3. پروبیوتیک فرمولاسیون 2 (1 کیلوگرم در هر تن خوراک)، 4. پروبیوتیک فرمولاسیون 4 (500 گرم در 1000 لیتر آب)، 5. پروبیوتیک چند‌سویه لاکتوفید (200 گرم در هر تن تا روز 21 و 100 گرم تا کشتار) و 6. پروبیوتیک بیوپول (صفر تا 10 روزگی، 100 گرم در هر 1000 لیتر و بعد از 10 روزگی تا کشتار 75 گرم در 1000 لیتر آب آشامیدنی) بودند. افزایش وزن بدن، مصرف خوراک، ضریب تبدیل غذایی، جمعیت باکتری‎های سکوم و فراسنجه‎های ایمنی ارزیابی شدند.
نتایج: در مطالعه حاضر، گروه‌های چهارم و پنجم از‌نظر افزایش وزن بدن و میزان مصرف خوراک تفاوت معنی‌داری با گروه دوم نداشتند (05/0<P). همچنین در شاخص ضریب تبدیل خوراک، گروه چهارم و گروه دوم تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد (05/0<P). گروه پنجم در مقایسه با گروه‌های سوم، چهارم و ششم میزان خوراک بیشتری مصرف کرد (05/0>P). در شاخص ضریب تبدیل خوراک، گروه‌های سوم، چهارم، پنجم و ششم نسبت به گروه اول عملکرد بهتری از خود نشان دادند (05/0>P). همچنین، این پروبیوتیک‌ها جمعیت باکتریایی سکوم جوجه‌های گوشتی را در مقایسه با تیمار کنترل به‌طور معنی‌داری بهبود دادند (05/0>P). نتایج نشان داد تیمارهای مختلف بر هزینه خوراک، درآمد فروش و سود ناخالص تأثیر دارند، به‌طوری‌که گروه دوم بالاترین مقادیر را در این شاخص‌ها به‌ دست آورد.
نتیجه­گیری نهایی: پروبیوتیک‌های جدید (فرمولاسیون 2 و 4) می‌توانند به‌عنوان جایگزین آنتی‌‌بیوتیک‌های محرک رشد در جوجه‌های گوشتی اثرات مثبتی بر عملکرد جوجه‌ها و بهبود سلامتی این حیوانات داشته باشند. شاخص‌های اقتصادی حاکی از برتری نسبی فرمولاسیون 2 نسبت به فرمولاسیون 4 بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنتی‌بیوتیک،پروبیوتیک،جوجه گوشتی،عملکرد،مقاومت دارویی،

عنوان انگلیسی Comparing the Effects of Two Novel Probiotics with Antibiotic and Commercial Probiotics on the Performance of Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND: Probiotics are considered essential alternatives to antibiotic growth promoters due to their positive effects on poultry performance.
OBJECTIVES: This study aims to evaluate the efficacy of new probiotics developed by the Iranian National Genetic and Biological Resource Center as alternatives to antibiotic growth promoters and improve the performance of broiler chickens.
METHODS: In this study, 300 one-day-old Ross broiler chicks were reared for 42 days with ad libitum access to feed and water. The chicks were randomly divided into six experimental groups, each with five replicates (10 chicks per replicate): 1= Basal diet (control), 2= Oxytetracycline 20% antibiotic (30 g per 100 L water for the first three days of starter, grower, and finisher phases), 3= Probiotic formulation 2 (1 kg/ton), 4= Probiotic formulation 4 (500 g per 1000 L water), 5= Lactofeed multi-strain probiotic (200 g/ton up to day 21 and 100 g until slaughter), and 6= Bio-poul probiotic (100 g per 1000 L drinking water from days 0-10, followed by 75 g per 1000 L until slaughter). Body weight gain, feed intake, feed conversion ratio (FCR), cecal bacterial population, and immune system parameters were evaluated.
RESULTS: No significant difference in body weight gain or feed intake was observed between groups 4 and 5 compared to the antibiotic group (P>0.05). The FCR was not significantly different between group 4 and the antibiotic group (P>0.05). However, group 5 had significantly higher FCR than groups 3, 4, and 6 (P<0.05). No significant difference in FCR was observed among groups 3, 4, 5, and 6 (P>0.05), but these groups showed better performance compared to the control group (P<0.05). The cecal bacterial population was significantly higher in all probiotic groups compared to the control group (P<0.05). The results showed that different treatments affect feed cost, sales revenue, and gross profit, with group 2 achieving the highest values in these indicators.
CONCLUSIONS: The new probiotics formulations 2 and 4 can serve as alternatives to growth-promoting antibiotics in broiler chickens, positively affecting their performance and improving their health.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله آنتی‌بیوتیک,پروبیوتیک,جوجه گوشتی,عملکرد,مقاومت دارویی

نویسندگان مقاله نیما احمدپور بیجارپس |
دانش آموخته دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

شعبان رحیمی |
گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

محمدامیر کریمی ترشیزی |
گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

شکیبا عربگل |
دانش آموخته دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

محدثه رمضانی |
بانک میکروارگانیسم ها، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، جهاد دانشگاهی، تهران، ایران

مهدی مشتاقی نیکو |
بانک میکروارگانیسم ها، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، جهاد دانشگاهی، تهران، ایران

محمد عسگری |
بانک میکروارگانیسم ها، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، جهاد دانشگاهی، تهران، ایران

محمد پور محی الدینی |
بانک میکروارگانیسم ها، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، جهاد دانشگاهی، تهران، ایران


نشانی اینترنتی https://jvr.ut.ac.ir/article_102325_c540adc59f71fc1c86ecc5a62a5fb678.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات