این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات دامپزشکی، جلد ۸۰، شماره ۲، صفحات ۷۵-۸۵

عنوان فارسی تأثیر ویتامین E، عصاره پسته وحشی و عصاره گیاه خرفه بر عملکرد جوجه‎های گوشتی تحت تنش حرارتی
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعه: یکی از چالش­های صنعت طیور، تنش گرمایی است که باعث تغییرات فیزیولوژیکی در متابولیت‌های بدن می­شود. در‌نتیجه تنش گرمایی، عملکرد تولیدی افت پیدا می‌کند و قدرت دفاعی و سیستم ایمنی بدن آسیب می­بیند. تنش گرمایی می‌تواند با افزایش تولید ترکیبات واکنش­پذیر و غیرفعال کردن سیستم­های دفاعی آنتی‌اکسیدانی سلول، باعث تنش اکسیداتیو ‌شود. به نظر می­رسد با استفاده از ترکیبات آنتی­اکسیدان، بتوان اثرات منفی تنش اکسیداتیو و به تبع آن تنش گرمایی را به حداقل رساند.
هدف: مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر ویتامین E، عصاره پسته وحشی و گیاه خرفه بر عملکرد جوجه‌های گوشتی تحت تنش حرارتی انجام شد.
روشکار: برای این منظور، از 200 قطعه جوجه گوشتی سویه تجاری راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار کنترل (جیره پایه)، ویتامین E (جیره پایه همراه با 200 میلی­گرم بر کیلوگرم ویتامین E)، پسته وحشی (جیره پایه همراه با 1/0 درصد عصاره پسته وحشی)، خرفه (جیره پایه همراه با 1/0 درصد عصاره خرفه) و مخلوط عصاره­ها (جیره پایه همراه با 1/0 درصد عصاره پسته وحشی و 1/0 درصد عصاره خرفه) بودند. دمای سالن در شروع آزمایش 32 درجه سلسیوس بود و سپس کاهش داده شد تا در روز 21 به 24 درجه سلسیوس برسد. اعمال تنش گرمایی از 22 روزگی به‌منظور شبیه­سازی تغییرات دمای محیط، به‌گونه­ای بود که جوجه­ها به‌صورت دوره‌ای در معرض دمای 24 تا 37 درجه سلسیوس قرار گرفتند.
نتایج: خوراک مصرفی، افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک در دوره­های آزمایشی‌ تحت تأثیر افزودنی­های غذایی قرار نگرفتند (05/0<P). وزن نسبی چربی حفره بطنی در گروه دریافت‌کننده عصاره خرفه به‌طور معنی‌داری بیشتر از گروه کنترل بود (05/0‌>P). غلظت گلوکز خون جوجه­های گوشتی با مصرف عصاره پسته وحشی نسبت به گروه کنترل کاهش یافت (05/0‌>P). مصرف هم­زمان عصاره خرفه و عصاره پسته وحشی باعث کاهش جمعیت باکتری­های کلی‌فرم و ای. ­کولای سکوم جوجه‌ها شد (05/0>P). عیار آنتی­بادی علیه گلبول قرمز گوسفندی در 28 روزگی با استفاده هم‌زمان از عصاره­های خرفه و پسته وحشی بیشتر از سایر گروه­ها بود و در 42 روزگی در گروه کنترل و گروه دریافت‌کننده عصاره پسته وحشی بیشتر از سایر گروه­ها بود (05/0>P).
نتیجه­گیری نهایی: نتایج مطالعه حاضر نشان می‌دهد استفاده هم‌زمان عصاره پسته وحشی و خرفه در جیره جوجه­های گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی، می‌تواند باعث کاهش جمعیت باکتری­های ای. کولای و کلی­فرم محتویات سکوم گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ایمنی،جوجه گوشتی،عصاره پسته وحشی،عصاره خرفه،عملکرد،

عنوان انگلیسی Effect of Vitamin E, Wild Pistachio Extract, and Purslane Extract on the Performance of Broiler Chickens Under Heat Stress Condition
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND: One of the poultry industry challenges is heat stress, which causes physiological changes in the body's metabolites. Heat stress can reduce the growth performance and impair the defense and immune systems. Heat stress can cause oxidative stress by increasing reactive compounds and deactivating antioxidant defense systems. It seems that the negative effects of oxidative stress and consequently heat stress can be minimized by using antioxidant compounds.
OBJECTIVES: This study aims to investigate the effect of vitamin E, wild pistachio extract, and purslane extract on the performance of broiler chickens under heat stress conditions.
METHODS: In this study, 200 Ross 308 broiler chicks were used in five groups using a completely randomized design with four replicates (10 chicks per replicate). The study groups included Control (basal diet without any additives); Vitamin E (basal diet plus 200 mgkg-1  vitamin E), Wild pistachio (basal diet plus 0.1% of wild pistachio extract), Purslane (basal diet plus 0.1% of purslane extract), and Wild pistachio + Purslane (basal diet and 0.1% of wild pistachio extract plus 0.1% of purslane extract).  The broiler’s house temperature was 32°C at the beginning of the experiment, which was lowered every week to reach 24°C on day 21. On day 22, the heat stress was applied by adjusting the ambient temperature in such a way that the chicks were periodically exposed to temperatures from 24 to 37°C.
RESULTS: The results showed that feed intake, weight gain, and feed conversion ratio were not affected by vitamin E, wild pistachio extract, or purslane extract in experimental periods (P>0.05). The relative weight of abdominal fat in the purslane group was significantly greater than that in the control group (P<0.05). The blood glucose concentration decreased in the wild pistachio group compared to the control group (P<0.05). The simultaneous consumption of purslane and wild pistachio extracts reduced the coliform and E. coli populations in cecal content (P<0.05). The antibody titer against sheep red blood cells in the Wild pistachio + Purslane group was higher than in other groups on day 28. However, at the end of experiment (day 42), it was greater in the control and wild pistachio groups than in other groups (P<0.05).
CONCLUSIONS: The simultaneous addition of wild pistachio and purslane extracts to the diet of heat-stressed broiler chickens can reduce the E. coli and coliform population of cecal content.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله ایمنی,جوجه گوشتی,عصاره پسته وحشی,عصاره خرفه,عملکرد

نویسندگان مقاله سارا عبدالی |
دانش‌آموخته، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان. خوزستان ایران

محمدرضا قربانی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی شیروان، دانشگاه بجنورد، بجنورد، ایران

احمد طاطار |
گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، خوزستان، ایران

حسن برزگر |
گروه فناوری غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، خوزستان، ایران


نشانی اینترنتی https://jvr.ut.ac.ir/article_102156_94ea41104ac288200fe8ed9ca41b2de8.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات