این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
جغرافیا و توسعه، جلد ۹، شماره ۲۵، صفحات ۳۹-۵۸

عنوان فارسی ارزیابی کیفی منابع آب در بالادست حوضه‌ی آبریز آجی‌چای دکتر فریبا کرمی
چکیده فارسی مقاله رودخانه­ی آجی­چای بزرگترین رود شرق دریاچه­ی ارومیه است که سرشاخه­های اصلی آن از کوه­های سبلان، سهند و رشته­کوه بزقوش سرچشمه می­گیرند. علاوه بر آبراهه­های اصلی، حوضه­ی آبریز آجی­چای دارای ذخایر غنی آب­های زیرزمینی نیز می­باشد. معمولاً کیفیت آب­ها در تماس با سازندهای مارنی گچدار و نمکدار بخش­های میانی حوضه، تغییر می­یابد و به آب­های شور و حتی خیلی شور تبدیل می­شوند. هدف این مطالعه ارزیابی کیفیت منابع آب بالادست حوضه­ی آبریز آجی­چای از نظر مصارف کشاورزی می­باشد که برای این منظور از نتایج تجزیه شیمیایی نمونه آب­های سطحی و زیرزمینی،شاخص­های کیفی شامل (TH, Cl,%Na, TDS, SAR, Ec) و دیاگرام­های کیفی (Piper,USSL) در خرداد 1387 استفاده شد. نقشه­ها در محیط (GIS) ترسیم شدند. نتیجه­ی این پژوهش نشان می­دهد که آب­های شیرین به مقدار کم (حدود 2 درصد) در آبخوان­های پایکوه­های سبلان وجود دارد و بیشتر آب­های زیرزمینی منطقه از نظر کیفیت متوسط هستند. در حدود 40 درصد آب­های زیرزمینی منطقه را آب­های شور و خیلی ­شور تشکیل می­دهند. آب­های سطحی هم که از ارتفاعات سبلان سرچشمه گرفته­اند و در بالادست حوضه اندازه­گیری شده­اند از نظر کیفی شیرین هستند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی ارزیابی کیفی منابع آب در بالادست حوضه¬ی آبریز آجی¬چای
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://gdij.usb.ac.ir/article_501_b49ef22f3698885125d6fe98643b436a.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/762/article-762-353526.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات