این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فیض، جلد ۱۶، شماره ۷، صفحات ۵۸۷-۵۸۸

عنوان فارسی بررسی رابطه میزان آهن دریافتی و سرطان پستان
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: سرطان پستان یکی از شایع‌ترین انواع سرطان در میان زنان است؛ به‌طوری که 12 ‌درصد زنان در معرض ابتلا به سرطان پستان قرار دارند. آهن می تواند از طریق استرس اکسیداتیو و تولید گونه های فعال منجر به تولید سرطان پستان شود. افزایش سطح آهن که قبلا غیرمعمول بوده است با مصرف غذاهای غنی شده در بسیاری کشورها مرسوم شده است. از آنجایی که غنی سازی آرد و نان توسط آهن یکی از اهداف مهم توسعه می باشد، برآن شدیم تا اثر ازدیاد آهن بر بروز سرطان پستان را بررسی نماییم. مواد و روش ها: پایگاه های Google, Medline، بررسی شد. نتایج: آهن آزاد یک پروکسیدان است که می تواند باعث استرس اکسیداتیو و تخریب DNA شود. مصرف زیاد و طولانی مدت آهن می تواند منجر به زیادی آهن بدن شود. به علاوه، بعد از سن یائسگی ذخایر آهن بدن زنان افزایش می یابد. با وجودی که مطالعات انجام شده بر روی حیوان اثر سرطان زایی زیادی آهن را تایید می کند، همه مطالعات اپیدمیولوژی تأیید کننده آن نمی باشد.نتیجه گیری: گونه های اکسیژن آزاد تولید شده از متابولیسم طبیعی سلولی می تواند باعث آزاد کردن آهن از فریتین شود. به غیر از اثرات پراکسیدی آهن، مقادیر بالای آهن آزاد می تواند اثرات استرادیول، الکل و اشعه رادیو اکتیو که 3 عامل خطر مهم سرطان پستان هستند، را تقویت کند. بسیاری از مطالعات انجام شده نشان دادند که افزایش آهن در بدن حتی اگر سرطان پستان ایجاد نکند، می تواند منجر به تغییرات فیبروکیستیک در زنان به خصوص پس از یائسگی شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سرطان پستان، زیادی آهن

عنوان انگلیسی Iron intake and breast cancer
چکیده انگلیسی مقاله Background: Breast cancer is the most common cancer among women, that is, 12 percent of women are at risk for the breast cancer. Iron may induce oxidative stress via production of reactive oxygen species, facilitating carcinogenesis. Iron overload, wich was previously uncommon, has become common in many countries. Since the iron fortification of flour and bread is one of the major development goals, the aim of this study was to examine the effect of excess iron on breast cancer.Materials and Methods: Web sites of Google Scholar and Medline were searched for the related articles.Results: Free iron is peroxide that can cause oxidative stress and damage to DNA. Long-term consumption of iron can lead to iron overload in body. In addition, women's iron stores rise after menopause. Although studies have confirmed the carcinogenic effect of iron on animal, all the epidemiological studies have not confirmed it. Conclusion: Reactive oxygen species produced by normal aerobic cellular metabolism can lead to the release of free iron from ferritin. In addition to its independent role as a proxidant, high levels of free iron may potentiate the effects of estradiol, ethanol and ionizing radiation -three risk factors for breast cancer. Many studies have shown that the high levels of free iron in body may lead to breast cancer or fibrocystic changes in women especially after menopause.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Breast cancer, Iron overload

نویسندگان مقاله مریم شکوهی | maryam shokouhi
department of community nutrition, faculty of nutrition sciences, food science and technology, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, i. r. iran.
گروه آموزشی تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

سعیده اسمعیلی | saeedeh esmaeili


راحله سادات فاضلی فرد | raheleh sadat fazelifard


صالحه احمدزاده | salehe ahmadzadeh



نشانی اینترنتی http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-176-915&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات