این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۸، شماره ۱۴۶، صفحات ۲۷-۴۲
عنوان فارسی
تأثیر عصارهی پوست انار و پروبیوتیک بر عملکرد رشد، فراسنجههای خونی و خصوصیات دستگاه گوارش در جوجههای گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش به منظور ارزیابی تأثیر افزودن عصاره آبی پوست انار و پروبیوتیک بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه و دستگاه گوارش و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی انجام شد. تعداد 420 قطعه جوجه گوشتی یک-روزه در قالب طرح کاملاً تصادفی و بصورت آرایش فاکتوریل 1+2×3 به هفت تیمار آزمایشی با شش تکرار و 10 قطعه پرنده در هر تکرار اختصاص داده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل ترکیب دو سطح پروبیوتیک (صفر و 200 میلی گرم در کیلوگرم) و سه سطح عصاره پوست انار (صفر، 500 و 1000 میلیگرم در کیلوگرم) به علاوه یک جیره شاهد مثبت حاوی آنتیبیوتیک اکسی تتراسایکلین بودند. جوجهها از سن 25 تا 42 روزگی، روزانه به مدت 7 ساعت از ساعت 10 صبح الی 17 بعدازظهر در معرض دمای 1±37 درجه سانتیگراد قرار گرفتند. اثرات اصلی عصاره پوست انار و پروبیوتیک بر افزایش وزن بدن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی در دورههای آغازین (سن 21-1 روزگی) و کل دوره آزمایش (سن 42-1 روزگی) معنیدار نبودند. افزودن پروبیوتیک و آنتی بیوتیک به جیره در دوره آغازین، ضریب تبدیل غذایی را در مقایسه با گروه شاهد بهصورت عددی بهبود داد. . افزودن عصاره پوست انار و پروبیوتیک به جیره تاثیر مثبتی بر افزایش وزن، مصرف خوراک، شاخص کارایی تولید و فراسنجههای لاشه جوجههای گوشتی پرورش یافته در شرایط تنش گرمایی نداشت اگرچه، افزودن پروبیوتیک و آنتیبیوتیک به جیره، ضریب تبدیل غذایی را در دوره آغازین به ترتیب به میزان 3/10 درصد و 1/9 درصد بهبود داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عصارهی پوست انار،پروبیوتیک،تنش گرمایی،عملکرد رشد،جوجههای گوشتی،
عنوان انگلیسی
The effect of pomegranate peel extract and probiotic on growth performance, blood parameters and gastrointestinal tract characteristics in broiler chickens under heat stress conditions
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted to evaluate the effect of pomegranate peel aqueous extract (PPE) and probiotic addition on growth performance, carcass and gastrointestinal tract characteristics and blood parameters of broiler chickens under heat stress conditions. A total of 420 one-day-old broiler chickens were distributed in a completely randomized design and as 3×2+1 factorial arrangement to seven treatments with six replicates and 10 birds per each replication. The experimental treatments consisted of two levels of probiotic (0, and 200 mg/kg), three levels of PPE (0, 500, and 1000 mg/kg) in addition of a positive control diet containing Tetracycline antibiotic. The chicks were exposed to 37 ± 1 °C for 7 h / d, 10:00 am to 17:00 pm, from 25 to 42 days of age. The main effects of PPE and probiotic were not significant on the body weight gain, feed intake and feed conversion ratio (FCR) during the starter (1-21 days of age) and whole experimental (1-42 days of age) periods. The dietary addition of probiotic and antibiotic numerically improved the feed conversion ratio during the starter phase as compared with control group (P < 0.10). The dietary addition of probiotic reduced the blood plasma cholesterol concentration (P < 0.05). Generally,, the addition of PPE and probiotic to the diet had no positive effect on weight gain, feed intake, production efficiency factor and carcass caracteristics of broilers reared under heat stress conditions, however the dietary addition of probiotic and antibiotic improved FCR by 10.3, and 9.1%, respectively, during starter period.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
عصارهی پوست انار,پروبیوتیک,تنش گرمایی,عملکرد رشد,جوجههای گوشتی
نویسندگان مقاله
سارا مرادی |
گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.
سودابه مرادی |
گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
علی حسین پیرای |
گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_133863_694c0470830500aebbc661936acd2c57.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات