این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۸، شماره ۱۴۶، صفحات ۱۰۳-۱۱۰
عنوان فارسی
تاثیر خوراندن نانو روی بر قابلیت سرد سازی اسپرم در قوچ زندی
چکیده فارسی مقاله
هدف از این مطالعه بررسی حفظ کیفیت اسپرم در گوسفند با استفاده از تغذیه نانو روی طی فرآیند سردسازی اسپرم قوچ بوده است. در این آزمایش 15 رأس قوچ نژاد زندی به مدت 60 روز به سه گروه تقسیم و جیره های حاوی 0، 35 و 70 ppm نانو روی را دریافت نمودند. پس از دوره خوراک دهی از قوچ های هر گروه اسپرم جمع آوری شده و پس از رقیق سازی در دمای 4 درجه سانتیگراد به مدت 48 ساعت ذخیره شدند. کیفیت اسپرم در زمانهای 0، 24 و 48 ساعت سردسازی مورد ارزیابی آزمایشگاهی قرار گرفتند و فراسنجههای جنبایی کل، جنبایی پیشرونده، زندهمانی، سلامت غشا، فعالیت میتوکندری و میزان لیپید پراکسیداسیون مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد در زمانهای 0، 24 و 48 ساعت سردسازی، استفاده از تیمار 70 منجر به حفظ جنبایی کل، جنبایی پیشرونده، زندهمانی، سلامت غشا و همچنین کاهش مقدار پراکسیداسیون لیپیدهای غشایی در اسپرم سردشده قوچ شد. نتیجه گیری کلی اینکه استفاده از تیمار نانو روی در جیره قوچ میتواند راهکاری مناسب در جهت حفظ کیفیت اسپرم قوچ در هنگام فرآیند سردسازی اسپرم باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسپرم،سردسازی،قوچ،نانو روی،
عنوان انگلیسی
The effects if feeding zinc nanoparticles on cooling ability of sperm in Zandi ram
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to evaluate the sperm quality preservation in sheep using dietary Zinc nanoparticles during chilling process. In this experiment, 15 adult rams were divided into 3 equal groups and received 0, 35 and 70 ppm Zinc nanoparticles, respectively. Then, semen samples were collected and after dilution in cooling extender were stored at 4 ˚C until 48 hours. Sperm quality was evaluated at 0, 24 and 48 hours after chilling and quality parameters such as total motility, progressive motility, viability, membrane integrity, mitochondrial activity and lipid peroxidation were assessed. In results, during evaluation times (0, 24 and 48 hours) of cooling periods, using treatment 70 increased total motility, progressive motility, viability, membrane integrity, mitochondrial activity and decreased lipid peroxidation in ram chilled sperm. In conclusion, it was observed that using Zinc nanoparticles in animal ration could be a suitable method to conserve ram sperm quality during chilling process.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسپرم,سردسازی,قوچ,نانو روی
نویسندگان مقاله
گل افشان مهکی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.
منوچهر سوری |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.
رضا مسعودی |
موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.
نادر اسدزاده |
موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_133868_78619b00cc34c88c9bee965bb5aaded8.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات