این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۸، شماره ۱۴۶، صفحات ۱۲۵-۱۳۸

عنوان فارسی ارزیابی کوآنزیمQ۱۰ بر فراسنجه‌های کیفی اسپرم بز سانن پس از فرایند انجماد
چکیده فارسی مقاله هدف از این مطالعه بررسی اثر غلظت‌های مختلف کوآنزیم Q10بر انجمادپذیری اسپرم بز سانن بود. به این منظور از پنج راس بز بالغ نژاد سانن استفاده شد. پس از اسپرم‌گیری بوسیله واژن مصنوعی و ارزیابی اولیه، نمونه‌های منی در رقیق‌کننده تریس حاوی سطوح مختلف کوآنزیم Q10 (0، 1/0، 1، 10 و 100 میکرومولار) رقیق‌سازی و سپس منجمد شد. فراسنجه‌های حرکتی، سلامت غشاء، مورفولوژی، فعالیت میتوکندری، سلامت آکروزوم، غلظت مالون‌دی‌آلدئید و زنده‌مانی پس از فرایند انجماد و یخ‌گشایی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد استفاده از غلظت‌های 10 و 100 میکرومولار کوآنزیم Q10 به ترتیب بیشترین و کمترین اثر را بر حفظ فراسنجه‌های کیفی اسپرم در طول فرایند انجماد داشته است. به این ترتیب که بیشترین میزان تحرک کل، تحرک پیش‌رونده، سلامت غشاء، فعالیت میتوکندری، سلامت آکروزوم و زنده‌مانی اسپرم و کمترین میزان تولید مالون‌دی‌آلدهید به عنوان شاخصی از پراکسیداسیون لیپید مربوط به غلظت 10 میکرومولار کوآنزیم Q10 بود. بنابراین افزودن آنتی‌اکسیدان کوآنزیم Q10به رقیق‌کننده اسپرم روشی مناسب جهت حفظ فراسنجه‌های کیفی اسپرم منجمد‌شده بز می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کوآنزیمQ10،اسپرم،بز،ارزیابی کیفیت،انجماد،

عنوان انگلیسی Evaluation of CoQ10 on quality parameters of Saanen buck sperm after freezing process
چکیده انگلیسی مقاله The current study was aimed to assess the influence of adding different concentrations of CoQ10 on the freezability of buck sperm. For this purpose, five adult Saanen bucks were used. After semen collection by using an artificial vagina and primary evaluation, semen samples were diluted with tris extender supplemented with different CoQ10 (0, 0.1, 1, 10 and 100 μM) concentraitons and were frozen. Motility, membrane integrity, morphology, mitochondria activity, acrosome integrity, viability and Malondialdehyde (MDA) concentration were evaluated after thawing. The results showed that using 10 and 100 μM concentrations of CoQ10 had the highest and lowest effect on the preservation of sperm qualitative parameters during the freezing process, respectively. In this way the highest percentages of total motility, progressive motility, membrane integrity, mitochondria activity, acrosome integrity and viability and lowest MDA concentration as a marker of lipid peroxidation were observed in extenders containing 10 μM CoQ10. Therefore, supplementation of freezing medium with CoQ10 could be an efficient method to preserve the quality of buck's semen.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله کوآنزیمQ10,اسپرم,بز,ارزیابی کیفیت,انجماد

نویسندگان مقاله رضا مسعودی |
موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.

فاطمه Zarei |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.

نادر اسدزاده |
موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.

شهروز خرمی |
موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_133870_505254780098d5c3e726bc1139ede056.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات