این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۸، شماره ۱۴۶، صفحات ۱۳۹-۱۵۶
عنوان فارسی
بررسی اثر آنتی اکسیدانی و آنتی هایپرلیپیدمی داروی آتورواستاتین و ریشه گیاه شیرین بیان در جوجه های گوشتی پرورش یافته در مناطق مرتفع
چکیده فارسی مقاله
در مطالعه حاضر اثر آنتیاکسیدانی و آنتیهایپرلیپیدمی داروی آتورواستاتین و ریشه گیاه شیرینبیان در جوجههای گوشتی پرورش یافته در ارتفاع بالا مورد بررسی گردید. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار، 6 تکرار 20 پرنده در تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل، جیره پایه، تیمار 2 (جیره پایه + 20 میلیگرم داروی آتورواستاتین)، تیمارهای 3 و 4 بهترتیب جیره پایه + 75/3 و 5/7 گرم در کیلوگرم پودر ریشه گیاه شیرینبیان، می-باشد. نتایج آزمایش نشان داد که افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک (FCR) با افزودن آتورواستاتین و پودر ریشه شیرینبیان (5/7 گرم) بهبود قابل توجهی داشته است (05/0P<). گنجاندن آتورواستاتین و شیرینبیان همچنانکه بیان آنزیمهای کلیدی لیپوژنیک کبدی استیلکوآ کربوکسیلاز (ACAC) و هیدروکسیمتیلگلوتاریلکوآنزیمآردوکتاز (HMGCR) را نسبت به شاهد کاهش داد (05/0P<)، باعث کاهش معنیدار چربی محوطه بطنی، وزن کبد و بطن راست نسبت به وزن زنده شد. از طرفی کاهش غلظت مالوندیآلدئید (MDA)، تریآسیلگلیسرول (TAG) و لیپوپروتئینهای با چگالی کم کلسترول (LDL) و افزایش غلظت نیتریک اکساید (NO) نسبت به گروه شاهد شد (05/0P<). با افزایش سطح شیرینبیان، طول تلومر DNA کبد افزایش یافت؛ اما بین تیمار مصرف کننده آتورواستاتین و شیرینبیان 5/7 گرم در کیلوگرم تفاوت معنیداری مشاهده نشد. در کل افزودن آتورواستاتین و گیاه دارویی شیرینبیان باعث تعدیل لیپوژنز، افزایش پاسخ آنتیاکسیدانی، بهبود عملکرد قلبی-ریوی و کاهش تخریب تلومر DNA در جوجههای گوشتی تحت شرایط هایپوکسی شد. استفاده از سطح 20 میلیگرم آتورواستاتین و 5/7 گرم ریشه گیاه شیرین بیان در جیره باعث بهبود عملکرد و کاهش صفات مربوط به چربی در جوجههای گوشتی میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
جوجه های گوشتی،آسیت،آتورواستاتین،شیرین بیان،طول تلومر،
عنوان انگلیسی
Investigating the antioxidant and antihyperlipidemic effects of atorvastatin and liquorice (Glycyrrhiza glabra L) root in broiler chickens raised in high altitude
چکیده انگلیسی مقاله
In the present study, the antioxidant and antihyperlipidemic effects of atorvastatin and liquorice root were investigated in broiler chickens raised at high altitude. The experiment was conducted in the form of a completely randomized design with 4 treatments, 6 repetitions, treatments include basic diet (control), treatment 2 (basic diet + 20 mg/kg of atorvastatin), treatments 3 and 4, respectively, basic diet + 3.75 and 7.5 g/kg of liquorice root powder. The test results showed that weight gain and feed conversion ratio were significantly improved by adding atorvastatin and liquorice root powder (7.5 g) (P<0.05). The inclusion of atorvastatin and liquorice decreased the expression of the key liver lipogenic enzymes acetyl-CoA carboxylase and hydroxymethylglutaryl coenzyme A reductase compared to the control (P<0.05), causing a significant decrease in abdominal fat, liver weight And the right ventricle was revived according to the weight. On the other hand, there was a decrease in the concentration of malondialdehyde, triacylglycerol and low density lipoproteins and an increase in the concentration of nitric oxide compared to the control group (P<0.05). With the increase in liquorice consumption level, the telomere length of liver DNA increased. In general, the addition of atorvastatin and liquorice herb moderated lipogenesis, increased antioxidant response, improved cardiopulmonary function, and reduced telomere DNA degradation in broilers under hypoxic conditions. According to the findings of this research, the use of 20 mg/kg of atorvastatin and 7.5 g/kg of liquorice root powder of diet improves performance and reduces the traits related to fat in broiler chickens.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
جوجه های گوشتی,آسیت,آتورواستاتین,شیرین بیان,طول تلومر
نویسندگان مقاله
سمیرا عباس زاده |
دانش آموخته دکتری، گرایش تغذیه طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران.
بهنام احمدی پور جونقانی |
دانشیار گروه علوم دامی، گرایش تغذیه طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران.
نصراله پیرانی |
دانشیار گروه علوم دامی، گرایش ژنتیک و اصلاح نژاد دام، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران.
فریبرز خواجعلی |
استاد گروه علوم دامی، گرایش تغذیه طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران.
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_133871_2d8465d5565b7ef27702fe906455b2ee.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات