این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۵۶، شماره ۲، صفحات ۳۳۳-۳۴۹
عنوان فارسی
تاثیر جایگزینی بخشی از نشاسته جیره با اسیدهای چرب اشباع یا اسیدهای چرب غیر اشباع ضروری بر عملکرد تولیدی، تخمیرات شکمبهای و فراسنجههای خونی در گاوهای شیرده
چکیده فارسی مقاله
در پژوهش حاضر 21 راس گاو هلشتاین شیرده با متوسط روزهای شیردهی 5/34±7/105 روز جهت بررسی جایگزینی نسبی نشاسته با اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع بر عملکرد تولیدی، ترکیب شیر، فراسنجه های خونی و مایع شکمبه و قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی مورد استفاده قرار گرفتند. گاوها در قالب طرح کاملا تصادفی با سه جیره شامل، 1: جیره حاوی مکمل اسیدهای چرب غیراشباع کلسیمی شده (%9/1ماده خشک جیره). 2: جیره حاوی مکمل اسیدهای چرب اشباع غنی از پالمیتیک اسید (%9/1ماده خشک جیره). 3: جیره کربوهیدراتی (بدون مکمل چربی) استفاده شدند. طول دوره آزمایش 45 روز بود که 10 روز اول دوره عادتدهی و 35 روز بعدی دوره جمعآوری دادهها میباشد که در طی این 35 روز تولید شیر و میزان خوراک مصرفی به صورت روزانه ثبت میشد. و بصورت هفتگی نمونه شیر جهت انجام آزمایش ترکیبات شیر و نمونه خوراک و پسآخور جهت تعیین ماده خشک و انجام سایر آزمایشات جمعآوری میشد و در پایان دوره نمونههای خون، مایع شکمبه و مدفوع جمعآوری شدند. نتایج بدست آمده نشان داد درصد چربی شیر و بازده مصرف خوراک با استفاده از تیمارهای حاوی مکملهای چربی افزایش یافت و تغییرات معنیدار بود. میزان نیتروژن اورهای خون با استفاده از تیمار نمک کلسیمی اسیدهای چرب غیراشباع نسبت به تیمار کربوهیدراتی پایینتر و با استفاده از چربیهای اشباع پالمی بالاتر بود(p < 0/05). پروفایل اسیدهای چرب شیر نشان داد که با استفاده از نمک کلسیمی اسیدهای چرب غیراشباع میزان اسید لینولئیک و اسید لینولنیک به طور معنیداری افزایش یافت (p < 0/05). در حالی که با تغذیه اسیدهای چرب اشباع سطح اسید پالمیتیک شیر افزایش یافت. در مجموع تغذیه نمک های کلسیمی اسیدهای چرب غیر اشباع ضروری میتواند علی رغم حفظ تولید و ترکیبات شیر موجب بهبود پروفایل اسیدهای چرب شیر از نظر سلامتی برای مصرف کننده شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع،نشاسته،گاوهای هلشتاین،تولید و ترکیبات شیر،
عنوان انگلیسی
The effects of partial replacing of dietary starch with saturated or essential unsaturated fatty acids on production performance, ruminal fermentation and blood parameters in lactating cows
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, 21 Holstein lactating cows with average 105/7± 34.5 days in milk used to evaluate partial replacing of starch with saturated or unsaturated fatty acids on milk yield and composition, blood and rumen parameters and nutrient digestibility. Cows were used in a completely randomized design with three diets included: 1. Diets supplemented with calcium salts of unsaturated fatty acids (1/9% of diet DM).2. Diet supplemented with saturated fatty acids mainly palmitic acid (1/9% of diet DM). 3. Carbohydrate diet (no fat supplementation). The study period was 45 days, 10 days for adaptation and 35 days for data collection. During this 35-day milk production and feed intake were recorded daily. Milk and feed samples were taken weekly. At the end of the study period blood samples, rumen fluid and feces were collected. The results showed that milk fat percentage and feed efficiency increased use of supplements and treatments had significant effects. The blood urea nitrogen was increased in unsaturated fat supplements in compare to carbohydrate group but in saturated fat supplement was increased (p <0/05). Milk fatty acid profile showed that the amount of linoleic acid and linoleic acid significantly increased in unsaturated fat supplement group and palmitic acid significantly increased in saturated fat supplement group (p <0/05). Overall, supplementing calcium salts of unsaturated essential fatty acids can support same milk production and composition but improve milk fatty acids profile to improve the health of the consumer.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع,نشاسته,گاوهای هلشتاین,تولید و ترکیبات شیر
نویسندگان مقاله
مهدی دهقان بنادکی |
گروه علوم دامی ُ دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی ُ دانشگاه تهران، کرج ، ایران
بختیار بابایی |
گروه علوم دامی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج ، ایران
فرهنگ فاتحی |
گروه علوم دامی ، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه تهران، کرج ، ایران
نشانی اینترنتی
https://ijas.ut.ac.ir/article_99610_4de0c13ed415667f868b0142e3fed3f8.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات