این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۵۶، شماره ۲، صفحات ۳۹۱-۴۰۷
عنوان فارسی
بررسی اثرات متقابل روش از شیرگیری و تغذیه ویتامین ث بر عملکرد و فراسنجه های اسکلتی و خونی گوساله های شیرخوار نژاد هلشتاین
چکیده فارسی مقاله
هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات متقابل روش از شیرگیری و تغذیه ویتامین ث بر عملکرد و فراسنجه های اسکلتی و خونی گوساله های شیرخوار نژاد هلشتاین بود. تعداد 64 راس گوساله شیرخوار هلشتاین در 4 تیمار و 16 تکرار (8 راس نر و 8 راس ماده) در قالب طرح کاملاً تصادفی انتخاب شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) قطع شیر کامل از روز 80 بدون دریافت مکمل ویتامینث، 2) قطع شیر کامل از روز 80 و دریافت 2500 میلیگرم قرص جوشان ویتامینث هر چهار روز یکبار از زمان تولد تا زمان از شیرگیری، 3) از شیرگیری تدریجی از روز 73 تا روز 80 بدون دریافت مکمل ویتامینث و 4) از شیرگیری تدریجی از روز 73تا روز 80 و دریافت 2500 میلیگرم قرص جوشان ویتامینث هر چهار روز یکبار از زمان تولد تا زمان از شیرگیری. در دو ماهگی و در پایان دوره، گوساله هایی که یکباره از شیر گرفته شده و ویتامین ث دریافت کرده بودند، وزن بیشتری داشتند. تفاوت معنیداری بین تیمارهای آزمایشی از نظر طول بدن و عرض لگن در طول دوره پس از شیرگیری مشاهده نشد. کمترین غلظت کلسترول و تری گلیسیرید قبل و بعد از شیرگیری در تیمار 3 مشاهده شد (05/0>P). پس از از شیر گرفتن، بیشترین ظرفیت آنتی اکسیدانی کل در تیمار 4 و کمترین غلظت مالون دی آلدئید در تیمار 3 مشاهده شد (05/0>P). در نتیجه، واضح است که از شیر گرفتن ناگهانی با مکمل ویتامین ث باعث بهبود میانگین وزن بدن، مصرف خوراک و پارامترهای خون در گوساله ها شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
شاخصهای رشد اسکلتی،گوساله شیرخوار،شیرگیری تدریجی،وزن بدن،
عنوان انگلیسی
The study of interaction effect of weaning methods and feeding of vitamin C to on performance and skeletal and blood parameters in suckling Holstein calves
چکیده انگلیسی مقاله
The objective of this study was to investigate the interaction effects of different weaning methods and vitamin C supplementation on the performance, skeletal development, and blood parameters of suckling Holstein calves. A total of 64 Holstein calves (32 males and 32 females) were randomly allocated to four treatment groups with 16 replicates each, following a completely randomized design.The experimental treatments were: (1) complete weaning from day 80 without vitamin C supplementation, (2) complete weaning from day 80 with the administration of 2500 mg effervescent vitamin C tablets every four days from birth to weaning, (3) gradual weaning from day 73 to day 80 without vitamin C supplementation, and (4) gradual weaning from day 73 to day 80 with the administration of 2500 mg effervescent vitamin C tablets every four days from birth to weaning. At two months of age and at the end of the experiment, the calves that were suddenly weaned and received vitamin C showed greater body weight. However, no significant differences were observed among the experimental treatments concerning body length and hip width during the post-weaning period. The lowest concentrations of cholesterol and triglycerides, both before and after weaning, were observed in treatment 3 (P<0.05). After weaning, the highest total antioxidant capacity was found in treatment 4, while the lowest concentration of malondialdehyde was recorded in treatment 3 (P<0.05). In conclusion, sudden weaning combined with vitamin C supplementation improved average body weight, feed intake, and blood parameters in calves.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
شاخصهای رشد اسکلتی,گوساله شیرخوار,شیرگیری تدریجی,وزن بدن
نویسندگان مقاله
فرشاد بختیار |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
آرش آذرفر |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
امیر فدایی فر |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
حسین ایراندوست |
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران
حسین امیدی میرزایی |
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران.
نشانی اینترنتی
https://ijas.ut.ac.ir/article_99608_e17607fbcc00f1534e52e063607cbcd4.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات