این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۵۶، شماره ۲، صفحات ۳۹۱-۴۰۷

عنوان فارسی بررسی اثرات متقابل روش از شیرگیری و تغذیه ویتامین ث بر عملکرد و فراسنجه های اسکلتی و خونی گوساله های شیرخوار نژاد هلشتاین
چکیده فارسی مقاله هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات متقابل روش از شیرگیری و تغذیه ویتامین ث بر عملکرد و فراسنجه های اسکلتی و خونی گوساله های شیرخوار نژاد هلشتاین بود. تعداد 64 راس گوساله شیرخوار هلشتاین در 4 تیمار و 16 تکرار (8 راس نر و 8 راس ماده) در قالب طرح کاملاً تصادفی انتخاب شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) قطع شیر کامل از روز 80  بدون دریافت مکمل ویتامین­ث، 2) قطع شیر کامل از روز 80 و دریافت 2500 میلی­گرم قرص جوشان ویتامین­ث هر چهار روز یکبار از زمان تولد تا زمان از شیرگیری، 3) از شیرگیری تدریجی از روز 73 تا روز 80 بدون دریافت مکمل ویتامین­ث و 4) از شیرگیری تدریجی از روز 73تا روز 80  و دریافت 2500 میلی­گرم قرص جوشان ویتامین­ث هر چهار روز یکبار از زمان تولد تا زمان از شیرگیری. در دو ماهگی و در پایان دوره، گوساله هایی که یکباره از شیر گرفته شده و ویتامین ث دریافت کرده بودند، وزن بیشتری داشتند. تفاوت معنی­داری بین تیمارهای آزمایشی از نظر طول بدن و عرض لگن در طول دوره پس از شیرگیری مشاهده نشد. کمترین غلظت کلسترول و تری گلیسیرید قبل و بعد از شیرگیری در تیمار 3 مشاهده شد (05/0>P). پس از از شیر گرفتن، بیشترین ظرفیت آنتی اکسیدانی کل در تیمار 4 و کمترین غلظت مالون دی آلدئید در تیمار 3 مشاهده شد (05/0>P). در نتیجه، واضح است که از شیر گرفتن ناگهانی با مکمل ویتامین ث باعث بهبود میانگین وزن بدن، مصرف خوراک و پارامترهای خون در گوساله ها شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله شاخص‌های رشد اسکلتی،گوساله شیرخوار،شیرگیری تدریجی،وزن بدن،

عنوان انگلیسی The study of interaction effect of weaning methods and feeding of vitamin C to on performance and skeletal and blood parameters in suckling Holstein calves
چکیده انگلیسی مقاله The objective of this study was to investigate the interaction effects of different weaning methods and vitamin C supplementation on the performance, skeletal development, and blood parameters of suckling Holstein calves. A total of 64 Holstein calves (32 males and 32 females) were randomly allocated to four treatment groups with 16 replicates each, following a completely randomized design.The experimental treatments were: (1) complete weaning from day 80 without vitamin C supplementation, (2) complete weaning from day 80 with the administration of 2500 mg effervescent vitamin C tablets every four days from birth to weaning, (3) gradual weaning from day 73 to day 80 without vitamin C supplementation, and (4) gradual weaning from day 73 to day 80 with the administration of 2500 mg effervescent vitamin C tablets every four days from birth to weaning. At two months of age and at the end of the experiment, the calves that were suddenly weaned and received vitamin C showed greater body weight. However, no significant differences were observed among the experimental treatments concerning body length and hip width during the post-weaning period. The lowest concentrations of cholesterol and triglycerides, both before and after weaning, were observed in treatment 3 (P<0.05). After weaning, the highest total antioxidant capacity was found in treatment 4, while the lowest concentration of malondialdehyde was recorded in treatment 3 (P<0.05). In conclusion, sudden weaning combined with vitamin C supplementation improved average body weight, feed intake, and blood parameters in calves.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله شاخص‌های رشد اسکلتی,گوساله شیرخوار,شیرگیری تدریجی,وزن بدن

نویسندگان مقاله فرشاد بختیار |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

آرش آذرفر |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

امیر فدایی فر |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

حسین ایراندوست |
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران

حسین امیدی میرزایی |
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران.


نشانی اینترنتی https://ijas.ut.ac.ir/article_99608_e17607fbcc00f1534e52e063607cbcd4.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات